- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Rosii, Romanesti, Craciun, Revelion, Gogonele murate, Gustoase
- Ingrediente principale:
- gogonele, sare
Ingrediente pentru gogonele murate:
aprox. 3 kg de gogonele (pentru 10 borcane)25 g de sare grunjoasa pentru fiecare litru de apa
5-6 morcovi, ardei iuti - optional
cimbru, marar, usturoi
hrean, boabe de mustar
borcane spalate si uscate
Cum prepari gogonele murate:
Spala bine gogonelele. Curata morcovii si taie-i rondele mai groase. Pune pe fundul fiecarui borcan ramuri de cimbru si marar. Cate o jumatate de lingurita de boabe de mustar. Pune gogonele, si nu uita ca printre ele sa adaugi cate 2 catei de usturoi in fiecare borcan, 2-3 bastonase de hrean, cateva rondele de morcovi. daca vrei ca gogonelele sa iasa mai iuti, adauga si cate un ardei iute mic in fiecare borcan. Fierbe separat apa cu sare - 1 lingura la litru de apa. Toarna apoi saramura in borcane. Lasa borcanele cu gogonele neacoperite pentru 24 de ore. Apoi inchide-le bine cu capace. Lasa-le intr-un loc mai cald timp de 10 zile, pana cand porneste fermentatia. Apoi depoziteaza-le in camara. Fermentatia va continua, iar zeama va fi tulbure pentru o vreme. In momentul in care zeama de limpezeste gogonelele murate sunt gata pentru consum. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!