- Timp preparare:
- 180 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de vita, Ciorbe, Feluri de mancare, La foc, Mancaruri gustoase, Pulpa de vita, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Ciorbe de vacuta, Ciorbe taranesti, Carne, Mancaruri, Romanesti, Pranz
- Ingrediente principale:
- 500 grame carne vitel, ceapa, cartofi, telina.
Ingrediente detaliate pentru Ciorba de vacuta
400 g carne vitel
doua cepe
doi morcovi
trei, patru cartofi
un ardei gras
trei rosii sau bulion de casa
un pastarnac
o telina
patrunjel
leustean
bors
sare
Cum prepari Ciorba de vacuta
Carnea de vitel se spala si se portioneaza. Se fierbe bine aproximativ o ora si jumatate la foc mic si cu capac. Cand este aproape fiarta se adauga legumele tari (morcovii, cartofii, telina, pastarnacul) tocate marunt; dupa 10 minute se adauga si ceapa, ardeiul si rosiile tocate marunt. Se lasa la fiert pana cand zarzavatul se inmoaie. Se adauga borsul si se lasa sa dea in clocot. La final se sareaza ciorba si se adauga patrunjelul si leusteanul. Se poate adauga fidea sau taitei pentru copiii carora nu le place ciorba simpla si pentru tatici un ardei iute langa farfurie! Ciorba de vacuta este gata, pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!