Poveștile legate de naștere, fie ea naturală sau prin operație de cezariană sunt diferite de la o femeie la alta. Nicio mamă nu trece prin aceeași experiență cu o altă mamă. Uneori nașterile sunt mai ușoare, travaliul durează puțin, iar expulzia este rapidă, în timp ce alteori nașterile sunt foarte grele, dureroase, cu sau fără anestezie epidurală.
Maja Salvador este o mamă curajoasă care își împărtășește povestea aducerii pe lume a copilului ei după 30 de ore de travaliu, dintre care care 12 fără anestezie epidurală și 3 ore de împins masa de nașteri...
Pare incredibil, nu-i așa? Și cu toate acestea, este cât se poate de adevărat.
Într-o postare făcută pe contul ei de Instagram, mama a povestit cum s-a desfășurat aducerea pe lume a fiicei sale Maria, pentru care în final a fost nevoie de epiziotomie și folosirea forcepsului.
View this post on Instagram
Epiziotomia este termenul medical ce reprezintă operațiunea care sperie toate viitoarele mămici. Practic, este o incizie medicală la nivelul țesutului dintre vagin și anus pentru a ajuta pacienta să aducă pe lume mai rapid copilul,, fără ca acesta să rămână blocat și fără a exista rupturi interne grave.
Foarte mulți medici apelează la această variantă, mai ales când copilul are o greutate mare sau mama nu este dilatată suficient de mult. Cu toate acestea, la Maja a fost nevoie de o asemenea intervenție pentru ca fiica ei Maria să vină pe lume în condiția adecvate.
Uterul retrovers in sarcina - cauze, simptome si tratament
Complicațiile neașteptate în timpul nașterii Mariei
Toate mamele visează la o naștere ușoară, în care travaliul durează puțin. Femeile își imaginează că, dacă respiră corect, copilul vine pe lume mai repede și fără prea mari dureri.
Nu a fost și cazul Majei care descria experiența nașterii într-o postare pe Instagram „acum o săptămână, după un travaliu de 30 de ore, dintre care 12 fără anestezie epidurală și 3 ore de împins constant, am adus-o pe lume pe micuța Maria”.
Din păcate, fericirea nu a durat prea mult după ce și-a ținut puiul în brațe pentru că medicii i-au dat mamei o veste cumplită. Suferea de o condiție numită inversiune uterină, o afecțiune care poate avea loc la naștere, foarte rară, dar foarte periculoasă pentru viața mamei. Această afecțiune presupune prolabarea fundului uterin prin fanta vulvară, inversiunea totală a uterului şi a vaginului prin fanta vulvară.
Practic, uterul se întoarce sau se inversează în interiorul cavității vaginale sau chiar în afara vaginului. Deși este o afecțiune rară, poate determina apariția hemoragiei și inclusiv moartea pacientei.
„La 10 minute după ce mi-am ținut puiul în brațe am fost anunțată că sufăr de o afecțiune rară care se numește inversiune uterină. Așa că Maria a rămas în brațele tatălui ei, iar eu am fost dusă de urgență în sala de operații.
Trei medici ginecologi m-au asistat, încercând să întoarcă uterul în poziție normală, dar din păcate tensiunea arterială a scăzut la 60 cu 40, așa că trebuia să fiu operată de urgență. Nu am știut să fac altceva decât să mă rog Fecioarei Maria, care a făcut o minune și cu o ultimă strădanie, unul din medicii ginecologi a reușit să-mi inverseze uterul în poziția normală”, mărturisește femeia.
Maja este profund recunoscătoare medicilor care au asistat-o, au stabilizat-o imediat după aducerea pe lume a fiicei ei. De asemenea, femeia a mulțumit și asistentelor filipineze care au fost alături de ea într-o postare pe Instagram, dar și fața de doula Grace care a sprijinit-o necondiționat în timpul nașterii.
Acum mama este complet recuperată și recunoscătoare pentru că se află în sânul familiei și își poate crește fiica minunată. Povestea ei este o lecție de viață pentru noi, toate mamele și viitoarele mame, o dovadă de curaj, sacrificiu și putere pentru puii noștri!
Surse foto: instagram.com
Surse articol: smartparenting.com