Despre maternitati
Medicul specialist in obstetrica si ginecologie Arash Hassankhani, colaborator MedLife, crede ca diferenta la maternitatile MedLife o fac medicii care sunt angajati permanent la clinica si simtul medical al conducerii.
Dr. Arash Hassankhani le sfatuieste pe viitoarele mamici care vin sa nasca in clinica sa respecte toate indicatiile de pe parcursul sarcinii, sa aiba incredere in medicul lor, sa respecte celelalte paciente si sa ceara mereu servicii de inalta calitate cand vine vorba de ele si de bebelusii lor. |
"Le sfatuiesc si sa nu priveasca sarcina ca pe o stare patologica, ci ca pe o etapa normala din viata lor pe care trebuie s-o parcurga in primul si in primul rand linistite," recomanda Dr. Arash Hassankhani. Acesta si-a exprimat si opinia legata de recoltarea celulelor stem, care se poate face contra cost si in cadrul clinicii. "Recoltarea celulelor stem nu este o necesitate, ci probabil o solutie, pentru eventualele probleme in viitor, iar noi, medicii, speram ca utilitatea celulelor stem in medicina viitorului va justifica aceasta isterie in recoltarea lor in prezent," a declarat pentru Qbebe Dr. Arash Hassankhani.
Sursa foto: www.medlife.ro
Clinica dispune de trei maternitati: in capitala, in Brasov si la Arad. Mamicile care nasc la MedLife Bucuresti pot opta pentru unul dintre cele cinci apartamente, formate din rezerva si living, unde pot sta si taticii care doresc sa fie alaturi de noua familie. Maternitatea are si oferte de early booking, reduceri pentru mamicile care isi programeaza din timp nasterea cu unul dintre medicii maternitatii. In cazul in care sarcina a fost supravegheata de un medic dintr-un alt spital, viitoarea mamica poate alege sa fie asistata la nastere de acesta.
Costurile nasterii la MedLife variaza in functie de serviciile alese pentru nasterea naturala si cezariana. Pachetul de baza, Silver, are un pret de 7.000 de lei la camera dubla sau 7.800 de lei pentru o rezerva single. Pachetul Gold costa 9.200 de lei, iar pachetul Diamond are un pret de 11.000 de lei.
Reprezentantii MedLife nu au dorit sa comenteze mitul conform caruia bebelusii cu probleme de sanatate nascuti la maternitatile clinicii sunt trimisi la spitale de stat pentru investigatii si tratament. Parintii intervievati de Qbebe care au trecut prin experienta nasterii la clinica privata spun insa ca nu au intampinat probleme. "Desi nasterea in cazul Sarei a fost aproape de prematuritate (36 de saptamani), noi ne interesasem din timp despre aceste probleme si ni s-a spus ca nu avem de ce sa ne facem griji si ca au oameni si echipamente pentru a face fata oricaror probleme. Si nici nu am auzit in ultimii ani sa fi fost probleme, decat la nivel de zvonuri pe care le-am demontat cu ajutorul celor de acolo," a declarat Andrei (35 de ani).
Un tatic curajos
Acum un an si jumatate, Andrei a vrut sa fie alaturi de sotia sa nu doar in rezerva, dupa venirea pe lume a Sarei, ci si in momentul cel mai emotionant si dificil: la nastere. Curajosul tatic spune ca ar repeta experienta si la urmatorii bebelusi. "Din reactia lor, mi-am dat seama ca nu prea se inghesuie taticii sa asiste la cezariene, dar la interventia doctorului am primit bilete in primul rand si o asistenta care sa ma culeaga de pe jos in caz de nevoie. Din fericire, n-a fost cazul. Si pe sotie a ajutat-o (mi-a spus apoi) sa stie ca sunt la un geam distanta...," ne-a povestit Andrei.Atat el, cat si sotia sa, au fost incantati de experienta nasterii la MedLife, unde au mers pe tot parcursul sarcinii pentru analize si ecografii, fiind si abonati mai vechi ai clinicii. Parintii Sarei nu cred ca exista diferenta intre nasterea la MedLife si alte clinici particulare, ci intre privat si stat. "Daca ne raportam la alte clinici private, nu stiu daca exista diferente majore. Daca insa comparam cu clinicile de stat, diferenta este covarsitoare, pornind de la conditiile materiale (camere, confort, consumabile) si terminand cu atentia personalului," crede Andrei.
Cat a fost in convalescenta, sotia sa era asistata si incurajata de neonatolog si de asistente, care corectau cu tact eventualele greseli de ingrijire a micutei. "Nu in ultimul rand, tatal primeste o lista cu tot ce trebuie sa gaseasca mama si bebelusul cand ajung acasa, instructaj pentru baita, infasat, imbracat, s.a.m.d.," ne-a mai spus taticul Sarei. Acesta inca isi mai aminteste de discutia de la externare pe care au purtat-o cu neonatologul care a urmarit evolutia fetitei. "Desigur, abia ajunsi acasa si ramasi singuri cu Sara ne-am dat seama de utilitatea acelor sfaturi," povesteste Andrei. Fetita sa are acum un an si jumatate.
Tanarul tatic le recomanda viitoarelor mamici care se pregatesc sa nasca la MedLife sa fie prezente si... cam atat. "In rest, cei de acolo au grija sa nu le lipseasca nimic, incepand cu hainele si obiectele de igiena personala si terminand cu cele necesare pentru bebelus. Pe toate le vor gasi acolo. Si in plus, 24 de ore din 24, asistenta ofera sprjin pentru orice chestiune sau nelamurire (de la o sticla de apa sau un calmant, pana la detalii despre dezvoltarea viitoare bebelusului)," a mai declarat Andrei pentru Qbebe.
Nasterea la Eva Brasov
Parintii au parte de experiente pozitive la nastere nu doar la maternitatea MedLife din Bucuresti. Ioana (29 de ani) l-a nascut pe David la Maternitatea MedLife - Eva, in Brasov, in urma cu un an si 8 luni. Ea se considera norocoasa ca a schimbat medicul care i-a urmarit sarcina in Bucuresti cu doua saptamani inainte de nastere si a ajuns sa nasca la Brasov. Ioana nu crede deloc in mitul "lipsei de dotari" a maternitatii, care dispune si de sectii de Anestezie si Terapie Intensiva si Neonatologie. "Eu, personal, mi-as face probleme daca nasterea are loc la o maternitate de stat din provincie, unde nu au nici echipamente, nici personal pentru aceste situatii, decat la o maternitate privata," a declarat Ioana pentru Qbebe.
Ea a fost incantata mai ales de disponibilitatea personalului. "Asistentele erau mereu disponibile cand aveai nevoie de ajutor cu copilul si, de asemenea, mi-au aratat cum sa il spal, sa il hranesc si sa il schimb. Pediatrul m-a informat despre evolutia copilului pe perioada spitalizarii si mi-a oferit toate informatiile necesare pentru a sti ce e de facut dupa ce voi ajunge acasa cu cel mic," isi aminteste Ioana.
Gemeni nascuti la Medlife
Gemenii Tudor si Ilinca s-au nascut pe 21 mai la maternitatea Medlife din Bucuresti. Experienta nasterii a fost una pozitiva, iar parintii au participat si la cursurile de ingrijire a copiilor oferita de clinica pentru a sti cum sa se descurce acasa cu cei mici. Ella, mamica gemenilor, considera ca nasterea a fost o experienta frumoasa, pentru ca abia astepta intalnirea cu minunile pe care le-a avut la "purtator" timp de 9 luni.
"Gemenii au primit ingrijiri deosebite din primele momente de viata. Au fost facute analize medicale pentru ei si diverse teste si am fost tinuti la curent cu rezultatele si evolutia lor in permanenta. Acum suntem acasa sanatosi si sunt foarte fericita ca alegerea facuta a fost cea mai buna," a declarat Ella pentru Qbebe. Ea a fost incantata de conditiile maternitatii si de personalul angajat, de la medici, pana la infirmiere. "Pentru mine diferenta au facut-o in primul rand staff-ul medical si conditiile de ‘cazare'. Medicul ginecolog, dar si cel neonatolog sunt medici exceptionali si aici scot din discutie renumele. Sunt medici foarte dedicati, implicati si profesionisti. Asistentele si infirmierele au fost un real ajutor. La neonatologie am avut un fel de training despre cum sa ingrijim gemenii, iar cand ne-am externat am plecat cu incredere acasa," isi aminteste Ella.
Ea le recomanda mamicilor care vin sa nasca la MedLife sa aleaga medicul in care au incredere. "Eu am mers cu incredere maxima in doctorul meu," ne-a mai spus Ella. Mamica gemenilor Ilinca si Tudor crede ca amabilitatea personalului medical nu este neaparat specifica MedLife, ci, in general, spitalelor private.