Caută aroma potrivită
Uneori, cel mai bun indiciu pentru a începe căutarea este chiar în fața ta. Gândește-te la viața de zi cu zi. Ce parfumuri iubești deja? Dacă ești novice în domeniul parfumurilor, gândește-te la celelalte mirosuri distincte de care te bucuri, în special la cele din produsele pe care le folosești pentru corp. Poate fi un șampon cu nucă de cocos, un gel de duș fresh sau chiar aroma balsamului de rufe. Toate acestea pot servi ca un punct de plecare excelent pentru a găsi parfumul tău ideal. Caută parfumuri cu acele note asemănătoare celor pe care le îndrăgești în aceste produse.
Dacă ai găsit o aromă pe care dorești să o conțină parfumul tău, poți căuta online pe site-uri dedicate acestor subiecte ce parfumuri femei au în componență aceste arome îndrăgite de tine. Află mai multe detalii aici. Gândește-te la starea ta de spirit și la stilul de viață și vezi ce arome ți se potrivesc. Moscul este mai potrivit pentru o ieșire de noapte decât pentru un mediu de birou. Aromele florale sau citricele ar putea fi mai binevenite într-un mediu profesional decât cele lemnoase sau picante. Dacă ești atrasă de mirosul de vanilie, explorează și parfumurile cu note gurmande, precum miere sau ciocolata. Data viitoare poți testa ceva total diferit, cum ar fi citrice sau arome acvatice pentru mai multă diversitate.
Testează înainte de a cumpăra
Cea mai importantă parte a găsirii noului parfum preferat este, desigur, testarea lui. Pulverizează-l acolo unde pielea ta este caldă în mod natural, cum ar fi încheietura mâinii. Astfel, parfumul își va dezvălui adevărata aromă. Este esențial ca parfumul să intre în contact cu pielea, iar apoi să aștepți o perioadă înainte de a cumpăra.
Majoritatea oamenilor cumpără un parfum la prima impresie. Este păcat, deoarece notele de vârf ale unui parfum dispar literalmente în 15-30 de minute. Esența parfumului se va dezvălui numai după ce se amestecă cu PH-ul purtătorului și este nevoie de timp. Se știe că același parfum miroase diferit pe pielea ta față de cum se simte la altcineva, așa că nu alege ceva ce ți-a plăcut la prietena ta fără să testezi.
Parfumurile sunt sensibile la lumină, căldură și chiar la dietă sau nivelurile hormonale. Chiar și ora din zi joacă un rol în modul în care miroase pe piele, cât de puternic se simte și cât de mult persistă, așa că sunt multe aspecte de luat în considerare.
Fii atentă la compoziția parfumului tău
Specialiștii spun că ingredientele folosite în formula unui parfum contează foarte mult, din punct de vedere al persistenței acestuia. De exemplu, ingredientele naturale din citrice tind să fie mai efervescente și să dureze mai puțin decât note precum vanilie, paciuli sau lemnoase. Elementele naturale vs. elementele sintetice din parfumul tău afectează nu numai durata efectului, ci și mirosul parfumului în sine și modul în care acesta interacționează cu corpul tău.
Parfumurile naturale sunt foarte scumpe. În plus, au o durabilitate și o perioadă de valabilitate mai scurtă. De exemplu, ar trebui să știi că nu există două recolte de trandafiri care vor mirosi exact la fel, din cauza condițiilor climatice. Așa că, același parfum natural poate mirosi diferit. Aromele naturale pot provoca mai multe reacții alergice decât cele sintetice, de aceea fii foarte atentă la produsele home-made din această categorie. Efectuează întotdeauna un test de piele înainte de a cumpăra.
Dacă mai multe excursii la mall pentru a încerca parfumuri noi sună obositor, reține că unele magazine au mici mostre pe care le poți lua acasă. Trebuie doar să întrebi. În intimitatea casei tale poți încerca o multitudine de arome fără să te streseze timpul. Așa vei găsi exact ceea ce ți se potrivește și poți cere și alte păreri.
Surse foto: Shutterstock.com