Am primit spre testare de data aceasta (mai exact baietelul meu) un produs realmente util. De ce? In primul rand, pentru ca se integreaza perfect in ritualul nostru sezonier. Ca sa intelegeti mai bine cum stau lucrurile, in fiecare toamna si iarna (in ultimii 3-4 jumatati de an; datorita modificarii climei 6 luni din an e un fel de iarna prelungita) apelam la suplimente pentru imunitate. Dupa ce o buna perioada din viata (mai exact primii 3 ani de viata) i-am administrat baietelului meu constant produse multivitaminice la indicatia medicului, realmente inutile din punctul meu de vedere pentru ca niciodata analizele nu au indicat o carenta, am trecut la alternative naturiste. Fie pe baza de plante, fie cu o compozitie bine studiata de mine in prealabil, scopul final era sa ii intaresc cumva imunitatea celui mic in conditiile administrarii pentru acelasi interval de timp a unui tratament antiastmatic (deoarece sufera de hiperreactivitate bronsica, speram ca anul acesta sa nu mai fie necesar).
Prin urmare, am decis sa apelez fie la produse din muguri de coacaz negru, fie pe baza de chimen negru sau propolis, respectiv echinacea, pentru ca toate mi s-au parut a da rezultate, intr-o oarecare masura. De siropul Biane Enfant nu mai auzisem, prin urmare, ca orice mama responsabila, am citit cu mare atentie prospectul si alte informatii asociate. Nu am gasit nimic ca sa ma nemultumeasca. Din contra, propolisul se afla deja pe lista noastra de ingrediente benefice, iar probioticele le avem incluse ca supliment pe durata lunilor de iarna cel putin timp de 10 zile/luna. Vitamina C este de asemenea un antioxidant valoros pentru un sistem imunitar puternic, ca si vitamina D3, mai dificil de sintetizat de organism in perioada in care corpul nu este expus la razele solare (si esentiala pentru sanatatea sistemului osos).
Am folosit siropul Biane Enfant aproximativ 2 saptamani, de fapt o sticla contine o cantitate suficienta pentru administrarea indicata chiar pe prospect, respectiv un minim de 15 zile. Culoarea este brun-maronie, textura mai degraba lichida, iar gustul sau (pentru ca l-a gustat si mama, doar nu va inchipuiati ca va trece controlul de calitate altminteri?!) este unul placut, usor dulceag, producatorul indicandu-l a fi de caisa. Cel mic nu a fost extrem de incantat de el, recunosc, poate pentru ca asocierea cu alte alimente il modifica. Dar, fiind obisnuit si cu gusturi rele (in urma numeroaselor viroze respiratorii de care a suferit multe arome dubioase i-au pus la grea incercare papilele gustative), e dispus sa accepte realmente orice (biet copil). Cantitatea administrata este usor de controlat cu ajutorul unui capac dozator transparent care se pozitioneaza dupa folosire chiar peste dop; sticla este opaca si trebuie pastrata la rece dupa deschidere. Doua lucruri importante pe care ar trebui sa le cunoasca orice parinte care nu are timpul sau dispozitia necesara sa parcurga prospectul: siropul trebuie agitat inainte de utilizare si nu este indicat copiilor cu alergie la produsele apicole (datorita propolisului din compozitie). Pentru cei mai mici de 4 ani, priducatorul recomanda diluarea sa intr-un pahar apa.
Concluzia? Raceala deocamdata ne-a ocolit si speram sa ne ocoleasca si in continuare. Caci orice scolar silitor trebuie sa fie in primul rand sanatos. Later edit: prima raceala nu s-a lasat prea mult asteptata, insa nu ne-a dat atat de multe batai de cap pe cat eram obisnuiti.
Indicatiile siropului Biane Enfant , supliment alimentar cu Propolis, Soc, FOS, Zinc, Vitamine C si D.
Proprietati: datorita compozitiei (extracte de Soc si de Popolis, fructo-oligozaharide, Zinc, vitamine C si D), produsul este adaptat nevoilor copiilor: sustine sistemul imunitar, mentine sanatatea si functionarea normala a cailor respiratorii superioare (urechi, nas, gat), contribuie la dezvoltarea normala a sistemului osos.
Propolisul si Socul ajuta la mentinerea rezistentei naturale a organismului, iar FOS reprezinta fibre probiotice naturale care stimuleaza microflora intestinala, prima bariera a organismului, sustinand sistemul imunitar. Zincul contribuie la: mentinerea vederii normale; functionarea normala a sistemului imunitar; protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Vitamina C contribuie la: mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar in timpul exercitiilor fizice intense si dupa acestea; formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a gingiilor, dintilor, pielii; functionarea normala a sistemului nervos si a sistemului imunitar; reducerea oboselii si extenuarii. Vitamina D contribuie la: mentinerea sanatatii sistemului osos si imunitar si a functiei normale a sistemului muscular.