Top 10 destinatii exotice nestiute

Top 10 destinatii exotice nestiute

Lidia Rusu

Daca iti planuiesti concediul si nu stii unde sa pleci, atunci Qbebe iti recomanda sa alegi un loc exotic. Astfel, vei putea petrece cateva zile de neuitat impreuna cu perechea ta sau chiar impreuna cu toata familia. Atat tu, cat si copiii veti fi foarte incantati sa descoperiti destinatii de vis. Iata unde poti pleca...

1. Fortul Chittorgarh, India 

Fortul Chittorgarh este unul dintre cele mai frumoase locuri din India. El a fost ridicat in secolul al VII-lea, iar astazi este una dintre destinatiile de top din India, aici ajungand anual mii de turisti. 
Se crede ca fortul ar fi fost numit Chittorgarh dupa conducatorul Chitrangada Mori, pentru ca pe monedele din India este inscriptionat chipul lui. Astazi, fortul este un loc romantic, ideal pentru cupluri, dar si pentru familii. De asemenea, atunci cand veniti aici veti descoperi povesti incredibile despre oameni care si-au pus amprenta asupra locului. 
 
Cand e indicat sa veniti aici: Potrivit celor care au vizitat deja fortul, cea mai buna perioada pentru a ajunge la Fortul Chittogarh este cuprinsa intre lunile noiembrie si februarie.  
 
Locatie: 112 kilometri distanta de Udaipur 
 
Cum puteti ajunge aici:
 
Cu trenul:
In fiecare zi exista curse feroviare intre Udaipur si Chittogarh. Trenul Expres 12991 pleaca la 06:15 diminata din Udaipur si ajunge in Chittogarh la 08:42. De asemenea, exista si un tren care pleaca dupa-amiaza din Udaipur, in jurul orei 17:20, dar ajunge la destinatie destul de tarziu. Pentru intoarcere puteti opta pentru trenul 22901, care pleaca din Chittogarh la 14:15 si ajunge in Udaipur la ora 16:35. 
 
Cu autobuzul: 
Drumul cu autobuzul va fi mult mai convenabil din punct de vedere financiar. O calatorie costa aproximativ 50 de rupii. Autobuzul pleaca din statia Udaipur la 6 dimineata, dar cursa dureaza mai mult decat cea cu trenul. Trebuie sa luati in considerare ca localnicii se refera deseori la Chittogarh ca la Chitto! 
 
Cu masina: 
Ca mamica iti doresti ca micutul tau sa aiba parte de tot confortul. Daca dispui de bani, atunci ai putea inchiria o masina cu tot cu sofer, insa costul va fi destul de mare. In functie de calitatile tale de negociator, poti inchiria o masina pentru suma de 1800-2000 de rupii. Avand in vedere ca distanta dintre Udaipur si Chittogarh este de aproximativ 112 kilometri, drumul nu va dura foarte mult. Trebuie sa iei in calcul insa si faptul ca pentru a circula pe autostrada 9 va trebui sa platesti o taxa de 45 de rupii. De asemenea, e posibil sa ai de-a face si cu alte taxe. 

Unde va puteti caza: 

Heritage Hotel: aici tarifele difera, in functie de camera pentru care optati. De exemplu, o camera pentru doua persoane 700 si 1360 de rupii pe noapte. Daca veti alege o camera dubla, puteti dormi cu cel mic in pat sau puteti cere un pat pliant pentru el. E posibil sa mai platiti o taxa in plus. 
Despre Heritage Hotel trebuie sa stiti ca este localizat chiar in centrul orasului si este inconjurat de piete si de buticuri. Astfel, va veti bucura de atmosfera autentica a orasului! 
hotelheritagechittor.com
 
Hotelul Amber Plaza: tarifele pentru o camera dubla pornesc de la 600 de rupii pe noapte si pot ajunge pana la 1250 de rupii pe noapte. De asemenea, daca doriti sa inchiriati apartamentul cu patru paturi, atunci veti scoate din buzunar 1550 de rupii pe noapte. 
 
http://hotelamberplaza.com/Default.aspx
 
 


 

2. Insula Chumbe, Zanzibar

Insula Chumbe este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tanzania. Este vorba despre o rezervatie naturala privata a carei dezvoltare a inceput in anul 1991. Parcul include si un recif de corali impresionant, precum si o padure cu o vegetatie foarte bogata si frumoasa. Tot pe insula Chumbe se afla si un centru pentru turisti, animale care nu sunt periculoase, precum si ruine cu o importanta istorica. Merita sa vizitati si portul insulei, in care sunt acostate mereu vase lucrate atent. Ceea ce caracterizeaza insa insula Chumbe este ca aici toate lucrurile sunt eco. Localnicii isi doresc sa nu afecteze prea mult mediul inconjurator si isi doresc sa traiasca intr-o lume plina de farmecul natural. 
 
Cand e indicat sa veniti aici:  in Zanzibar e mereu soare si cald. Insa in sezonul cald, din noiembrie si pana in martie, pe insula Chumbe veti simti o briza racoritoare. Temperaturile vor urca insa pana la 30 de grade Celsius. Unii turisti prefera insa sezonul rece, care se desfasoara din iunie pana in octombrie. In cest interval, temperatura medie este de 25 de grade Celsius. Trebuie sa stiti insa ca intre aprilie si mijlocul lui iunie nu este indicat sa alegeti insula Chumbe ca destinatie de vacanta, pentru ca ploua foarte mult.  
 
Cum puteti ajunge aici: 
 
Singura modalitate pentru a ajunge pe Insula Chumbe este sa alegeti feribotul. Veti zbura pana in Pemba, iar de aici veti calatori pe apa. Indicat ar fi sa urmariti feribotul care pleaca dimineata din si inspre Insula Chumbe, pentru ca exista un singur feribot pe zi. Acesta pleaca de pe plaja Mbweni. 

Cat despre transportul pe Insula Chumbe…

Sa ajungeti in Zanzibar va fi o experienta de neuitat. Puteti opta pentru o calatorie ieftina, dar foarte putin confortabila sau puteti alege pentru un drum mai piperat la pret, dar foarte relaxat. Singura modalitate de mijloc pentru a ajunge in Zanzibar este reprezentata de mini-autobuze care circula destul de des. 

Cu daladalas: 
 
Ati citit bine: daladalas. Este vorba de mini-autobuzele din Zanzibar, ce sunt foarte folosite atat de localnici, cat si de turisti. Pentru cei mai multi dintre turisti, dar si pentru cei care calatoresc doar cu rucsacul, o drumeti cu daladalas este o experienta de neuitat. Cu siguranta tu si copilul tau va veti bucura de o calatorie cu daladalas. Fiecare mini-autobuz are o pancarta pe care este indicat traseul, asa ca este imposibil sa va pierdeti sau nu coborati unde aveti nevoie. 

Cu mini-autobuzele: 
 
Pe langa daladalas, adica un tip de mini-autobuz, exista si alte mini-autobuze. Acestea sunt ideale daca vreti sa ajungeti in Jambiani, Bwejuu, Nungwi sau Kendwa, acolo unde veti gasi plaje superbe. In general, veti gasi un astfel de autobuz chiar la intrarea in hotel, pentru ca soferii trec pe la mai toate resorturile. O calatorie costa in jur de 10 dolari. Trebuie insa sa va faceti rezervare pentru un loc in mini-autobuz. Cel mai bine este sa intrebati la receptie care este numarul la care trebuie sa sunati. 

Taxiuri sau masini inchiriate:  
 
Atunci cand va urcati in taxi trebuie sa aveti in vedere faptul ca aici nu exista aparate de taxat. Asa ca va fi nevoie sa negociati cu soferul. De la aeroport pana in Stone Town veti plati in jur de 15 dolari. Cat despre inchirierea unei masini, veti observa ca nu este o procedura dificila. Soferii trebuie sa aiba intre 25 si 70 de ani si un carnet de conducere valabil pe cel putin doi ani. Este totusi recomandabil sa aveti un carnet de conducere international. 

Zanzibar Car Hire Limited
+255 777 414 044
+255 713 414 044


Zanzibar Rent A Car
+255 777 469 146
+255 713 676 033


Zanzibar Express Car Hire
+255 777 410 186
+255 777 413 287
+255 716 848 177

Unde va puteti caza: 
 
Pe Insula Chumbe va veti putea caza in Chumbe Island Coral Park, un resort deosebit. Pentru o noapte de cazare, un adult trebuie sa scoata din buzunar aici 280 de dolari in perioadele 2 iunie-30 septembrie si 1 decembrie-28 februarie. Exista insa si sezonul reducerilor. Intre 1 octombrie-30 noiembrie si 1 martie-6 aprilie, o noapte de cazare costa 260 de dolari. Partea buna este ca nu veti plati taxe suplimentare pentru copiii care au sub doi ani. De asemenea, pentru copiii care au intre 2 si 12 ani veti plati jumatate de pret. Tarifele includ si transportul de la aeroport pana pe insula, mesele, sucuri, gustari, plimbari cu barca si Wifi in jurul complexului. 
 
poza
poza

3. Fairy Pools, Insula Skye, Scotia 

Cui nu ii place sa mearga la piscina? Insa atunci cand va ganditi la Fairy Pools, trebuie sa va imaginati piscine naturale, care au fost formate de forta naturii, din raul Brittle, si care, in traducere inseamna Piscina Zanelor, denumire mai mult decat potrivita. Oameni din intreaga lume vin aici in fiecare an, pentru a se bucura de o atmosfera inedita. Puteti inota, va puteti juca in apa si puteti sa va bucurati de peisaje incredibile. Prima dintre piscine se intinde pe 2,4 kilometri lungime, iar pentru a o inconjura, veti avea nevoie de cel putin 40 de minute. Cel mai apropiat sat de Fairy Pools este Carbost, in West of Skye. Daca veti avea parte de vreme frumoasa, atunci o plimbare la Fairy Pools este indicata. Insa daca va ploua, atunci plimbarea poate fi o adevarata provocare. 
 
Cand e indicat sa veniti aici:  pe insula Skye ploua mai mereu, intrucat asa este vremea in intreaga Scotie. Daca doriti totusi sa va feriti de stropii amenintatori de ploaie, atunci ar fi indicat sa vizitati Fairy Pools in timpul verii. Asa veti avea mai multe sanse sa va bucurati de un cer senin, fara umbrela! 
 
Locatie: cel mai apropiat sat de Fairy Pools este Carbost. 

Cum puteti ajunge aici: 
 
In general, la Fairy Pools se ajunge pe jos. Plimbarea va fi una placuta, pentru ca peisajele sunt foarte frumoase. Daca plecati din Carbost, va dura aproximativ 20 de minute sa ajungeti la prima si cea mai mare cascada care formeaza o piscina. 

Unde va puteti caza: 
 
In Carbost veti gasi mai multe cabane in care va puteti caza. De exemplu, Bla Bheinn este o cabana din care va veti bucura de peisaje mirifice asupra muntilor dimprejur. Cele doua camere au paturi duble, dar si o capanea. Alte cabane in care va puteti caza sunt Ardtreck, Crossal sau Croft. Preturile se negociaza cu proprietarii. 
 
www.isleofskye.com 
 
  
   

poza 

4. Jacobs Well, Wimberley, Texas 

Chiar in nordul satului Wimberley se afla Zona naturala Jacobs. Este vorba despre o fantana arteziana naturala, a carei apa este impinsa la suprafata de la o adancime de aproximativ 140 de metri. Cu stanci de calcar stratificat de o parte si o vegetatie bogata pe cealalta parte, Jacobs Well este o incantare pentru toti cei ce ajung aici. Exista insa niste reguli stricte pentru turisti. De exemplu, nu aveti voie sa faceti baie in apa. Nu exista un salvamar in zona, asa ca ar fi mai bine pentru siguranta dumneavoastra sa nu va aventurati in apa, mai ales daca nu stiti sa inotati. Fumatul, focurile de tabara, scuba diving, pescuitul, graffiti sau sariturile de stanci sunt alte lucruri interzise. Cat despre taxa de acces, puteti intra gratuit in parcul in care se afla Jacobs Well. 
 
Desi este un loc foarte frumos si exotic, Jacobs Well este de asemenea si periculos. Pana acum, aici au murit opt scafandari, asa ca ar fi indicat sa aveti foarte multa grija, atat de dumneavoastra, cat si de copii. 
 
Cand sa veniti aici:  cu toate ca vara in Texas bate vantul mai mult, sezonul cald este cel indicat pentru a vizita Wimberley. In timpul iernii vanturile se intetesc, iar temperaturile sunt foarte putin miloase cu turistii.  
 
Locatie: Wimberley 

Cum puteti ajunge in Wimberley

Cea mai indicata metoda si cea mai convenabila este sa ajungeti in Wimberley cu masina. Exista mai multe  trasee disponibile. De exemplu, din Houston pana in Wimberley trebuie sa mergeti pe urmatoarea ruta: iesiti din Houston pe la iesirea Luling. Mai apoi, mergeti pe autostrada 80 pana in San Marcos, iar mai apoi virati catre Hopkins. De aici va puteti ghida usor dupa indicatoare. 
Daca plecati din Austin, Dallas sau San Antonio catre Wimberley, atunci trebuie sa mergeti pe autostrada I-35. 

Unde va puteti caza: 

Sundance Lodge este o cabana deosebita din Wimberley. Aici exista trei dormitoare. Pentru o noapte de cazare, sase adulti vor plati 625 de dolari. Singura conditie este sa inchiriati cabana pentru cel putin trei nopti. 
 

Hanul Creek Haven: aici puteti inchiria o casuta foarte frumoasa. Pretul pentru o noapte este de 295 de dolari, insa are doua camere: un dormit si un living. Casuta este spatioasa, frumos decorata si foarte primitoare. 
 
 
 
 
poza
 
poza 

5. Kiribati, Micronezia  

Kiribati este un grup de insule din Micronezia a caror frumusete incanta toti turistii ce pasesc pe cele 33 de insulite. Arhipelagul se intinde pe nu mai putin de 811 kilometri patrati si este locul in care au avut loc batalii sangeroase in cel de-al doilea razboi mondial, printre care si celebra batalie de la Tarawa, din noiembrie 1943. Astazi, in Kiribati va puteti relaxa, fiind un loc in care nu trebuie sa va faceti griji pentru nimic. Desi turistii sunt putini la numar, ei spun despre oamenii din Kiribati ca sunt foarte prietenosi si primitori. De exemplu, South Tarawa este unul dintre locurile cu cea mai mare densitate din lume. Desi va fi dificil sa ajungeti pe anumite insule, merita sa incercati! Iar daca doriti sa vedeti una dintre cele mai dezvoltate locuri din Kiribati, atunci va indemnam sa mergeti in Kirimati (Insula Craciunului), pentru ca aici a inceput un plan de reorganizare in 2000. Conditiile de aici sunt mai bune decat pe restul insulelor. 
 

  
 
Cand e indicat sa veniti aici: cel mai bine ar fi sa vizitati Kiribati in perioada aprilie-octombrie, atunci cand temperaturile sunt ridicate, insa in general vremea este placuta datorita vanturilor ce vin dinspre nord. Daca doriti sa va bucurati de cultura traditionala, atunci luna iulie este ideala, pentru ca atunci este Ziua Independentei in Kiribati. 
 
Locatie: nordul Oceanului Pacific 

Cum puteti ajunge in Kiribati: 
 
Compania aeriana Micronezia are rute intre Honolului si Guam cu opriri pe insulele Majuro, Kwajalein, Kosrae, Pohnpei si Chuuk, precum si intre Guam si Manila pe Yap si Palau. Iar cand ajungeti pe insula dumneavoastra preferata din Kiribati, va puteti deplasa cu taxiul, autobuzul sau puteti inchiria o masina. Majoritatea hotelurilor pun la dispozitia turistilor mini-autobuze de la si catre aeroport. 

Unde va puteti caza: 

Lagoon Breeze: se afla la doar 50 de metri distant de o minunata laguna. Camerele sunt dotate cu aer conditionat, birouri si bai. Oaspetii au acces la o zona in care exista televizor si la o bucatarie comuna. Lagoon Breeze se afla in satul Abarao, la doar 15 minute de Aeroportul Bonriki. 

Fema Lodge Bariki se afla pe insula South Tarawa, la doar doua minute de mers cu masina de Palatul Parlamentului. De asemenea, puteti ajunge in doar 20 de minute la aeroportul Bonriki. Aici puteti folosi bucatarie, va puteti uita la televizor si aveti un loc de parcare. 
 

6. Rangiroa, Polinezia Franceza 

Rangiroa este o destinatie de vis pentru oricine, fiind un loc ideal pentru pasionatii de scufundari, in mod deosebit. Din aer, Rangiroa este al doilea arhipelag ca marime din lume si pare a fi un gigant impodobit cu un lant de perle. In total, arhipelagul are 240 de insulite micute, unele mai frumoase decat celelalte. Aici va veti simti excelent, fiind departe de lume si de cotidianul marilor orase. Principalele sate din Rangiroa sunt Avatoru si Tiputa. Localnicii va vor oferi informatii despre aceste locuri si totodata va vor ajuta sa descoperiti privelistile unice din Oceanul Pacific de sud. Magazine cu suveniruri realizate manual, restaurante cu mancaruri traditionale, recife de corali si biserici: iata cateva dintre modurile in care va puteti petrece timpul in Rangiroa! Bineinteles, nu trebuie sa uitam de plajele intinse, cu nisipuri fine, marginite de o apa cristalina si curata.
 
Cand e indicat sa veniti aici: perioada cuprinsa intre lunile aprilie-noiembrie este ideala pentru turisti, mai ales daca va plac sporturile subacvatice. In aceasta perioada, temperatura apei este cuprinsa intre 26 si 29 de grade, iar in aer vor fi pana la 30 de grade. 
 
Locatie: nordul Oceanului Pacific 

Cum puteti ajunge in Rangiroa: exista zboruri directe din Papeete si Bora Bora. Puteti, de asemenea sa zburati si catre Manihi, Tikehau si Fakarava.  

Unde va puteti caza: 

Hotel Le Maitai Rangiroa. Acesta se afla pe insula Tuamotu. Complexul dispune de 18 bungalouri, adica 18 casute din lemn, specifice zonei, dotate cu toate facilitatile de care aveti nevoie pentru o vacanta de neuitat impreuna cu familia. 


Le Sauvage este un complex aflat pe o insula privata, in sudul Rangiroa. Aici veti descoperi un mic paradis. Le Sauvage va va seduce cu autenticitatea sa, cu oamenii primitori si caldura specifica zonei. 
 
 
 

 

7. Saint Pierre si Miquelon, Canada 

poza
 
Aroma franceza se imbina perfect cu viziunile canadiene in Saint Pierre si Miquelon, un arhipelag deosebit care aminteste de fostul imperiu colonial al Noii Frante. In prezent, acest loc este sub conducere franceza, iar potrivit ultimului recensamant, aici locuiesc putin peste sase mii de oameni. Insa este o destinatie exotica in toate felurile posibile, pentru ca insulele sunt foarte frumoase. Veti putea vedea Golful Fortune, care se intinde pe coasta de sud.  
Dar de unde provine numele de Saint Pierre si Miquelon? Saint Pierre inseamna Sfantul Petru, care este aparatorul pescarilor, iar Miquelon provine de la marinarul Martin de Hoyarcabal. 
 
 
Cand e indicat sa veniti aici: In ceea ce priveste clima, arhipelagul este caracterizat de o clima continental umeda. Astfel, cele mai calde zile sunt in august, cand mercurul urca in termometre pana la circa 16 grade, iar cea mai rece perioada este in februarie, cand temperaturile scad si pana la minus patru grade. 
 
Cum puteti ajunge in Saint Pierre si Miquelon:  

Puteti ajunge in Saint Pierre et Miquelon cu avionul. Pentru acest lucru, puteti decola din Montreal, Halifax, Sydney sau St. Jean. 

De asemenea, puteti ajunge cu feribotul in Saint Michel et Miquelon. Trebuie sa va interesati de compania Le Cabestan, care are curse regulate intre Saint Pierre et Miquelon si Fortune. 

Unde va puteti caza:

Nuits Saint-Pierre, Hotel Unique: un hotel grandios, ridicat recent, care ofera conditii perfecte pentru o vacanta ideala. Pretul pentru o noapte de cazare variaza de la 80 de euro de persoana pana la 155 de euro pentru o camera dubla.


Auberge Saint-Pierre 

Camerele sunt foarte bine dotate: aer conditionat, uscator de par, televizor. Este un resort pentru nefumatori, ceea este foarte bine pentru tine si copiii tai. O camera cu extra-spatiu costa 126 de euro pe noapte pentru doua persoane. Pentru copiii sub 12 ani veti mai plati inca 15 euro pe noapte. Aceste preturi sunt valabile in perioada 1 iunie-30 septembrie. In restul anului, preturile sunt mai mici. Astfel, pentru o camera de doua persoane si extra spatiu veti scoate din buzunar 88 de euro.  Insa pentru fiecare copil ce are sub 12 ani veti plati tot 15 euro. 


poza 

8. Serengeti, Tanzania, Africa  

"Am mers multi kilometri prin tara in care soarele arde. Apoi, la un moment dat am vazut copaci verzi langa un rau, am mai mers putin si am ajuns in Paradis!" - asta a spus Stewart Edward White, vanatorul american care a descoperit Serengeti. Acest lucru se intampla in anul 1913, adica destul de recent. Astazi, Serengeti se identifica cu Parcul National Serengeti, fiind o destinatie deosebita pentru toti turistii. Peste 90.000 de oameni vin aici anual. Parcul masoara 30.000 de kilometri patrati si are un ecosistem ce a inspirat scriitori precum Ernest Hemingway sau Peter Mattheissen. De asemenea, aici fost filmate numeroase scene din filme cunoscute. Interesant este ca in parc va veti putea plimba cu cele peste 200.000 de zebre si veti putea vedea foarte multe animale salbatice pe care nu le veti gasi in multe alte locuri din lume. 
 
Cand este indicat sa veniti aici: lunile martie, aprilie, mai sunt cele mai indicate pentru turisti, intrucat in aceste luni temperaturile sunt acceptabile. Insa de-a lungul anului, in Serengeti mereu se intampla ceva interesant.  
 
Locatie: 335 de kilometri distant de Arusha. Se afla la nord de Kenya si margineste lacul Victoria in vest 

Cum puteti ajunge in Serengeti: zburand. Puteti lua mini-avioane din Arusha, Lake Manyara sia Mwanza. De asemenea, puteti sa conduceti din Arusha, Lake Manyawa si Ngorongoro Crater. 

Unde puteti sa va cazati: 

Seronera Wildlife: dispune de 150 de paturi. Resortul a fost construit in 1974. 

Lobo Wildlife: dispune tot de 150 de paturi, insa a fost construit in anul 1976. 

Sopa Lodge: dispune de 154 de paturi   
 
 

 
  

9. Insulele Lofoten, Norvegia 

Safari? Scufundari sau snorkeling? Lumini nordice? Asta inseamna pe scurt Insulele Lofoten din Norvegia, unul dintre cele mai exotice locuri din lume. De la mijlocul lunii octombrie si pana in ianuarie, amatorii de safari vin in Insulele Lofoten pentru a se bucura de natura. Daca sunteti norocosi, puteti chiar sa vedeti balenele ucigase. De cele mai multe ori, safariul se termina intr-un fiord foarte ingust, pe care merita sa-l vedeti. Si daca vreti sa faceti o calatorie in trecut, atunci puteti vizita Muzeul Vikingilor. Arheologii au descoperit in zona cea mai mare casa vikinga. Aici locuia odinioara unul dintre sefii vikingi. Cladirea masoara 83 de metri lungime si a fost reconstruita, spre incantarea turistilor, ca muzeu. Iar daca pescuitul este una dintre pasiunile dumneavoastra, atunci puteti merge la pescuit. Chiar daca nu veti prinde nimic, un lucru e cert: privelistea nu va va lasa timp sa va plictisiti! 
 
Cand este indicat sa veniti aici: la inceputul lui septembrie. De ce? Pentru ca in plin sezon, in timpul verii va fi destul de dificil sa gasiti cazare. Asadar, la inceputul lunii septembrie veti avea parte de un sejur deosebit, la preturi foarte bune.  
 

Locatie: la aproximativ 22 de ore de condus din Oslo 

Cum puteti ajunge pe Insula Lofoten:

Exista zboruri zilnice intre Aeroportul din Oslo si Aeroportul Harstad/Narvik. Durata zborului este de aproximativ o ora si jumatate.  De asemenea, puteti ajunge in Narvik si cu trenul. Ulterior, din Narvik trebuie sa va imbarcati pe o barca. Asa veti ajunge in Lofoten. Daca doriti sa circulati cu autobuzul, atunci puteti merge din Narvik spre Svolvaer, iar mai apoi catre Lofoten.

Transportul pe Insula Lofoten: aici veti putea utiliza autobuzele publice sau puteti sa inchiriati o masina. Cea de-a doua varianta va fi mai confortabila pentru dumneavoastra, mai ales daca veti pleca impreuna cu cei mici

Unde puteti sa va cazati:

 

Cabanele pescarilor reprezinta locuri de cazare inedite din Insula Lofoten. Ele sunt construite conform stilului de viata pescaresc, asa ca veti avea o experienta de neuitat aici. O astfel de cabana (de doua persoane) costa aproximativ 600 de coroane norviegene, echivalentul a 324 de lei. 
 
 
 

  

10. Michamvi Pingwe, Tanzania

Michamvi Pingwe este un sat African pescaresc ce dispune de una dintre cele mai mari plaje din lume. Peisajele au aparut chiar si in revista Vogue, in editia din martie a anului 2011. Aici veti gasi un mod de viata sanatos si va veti bucura de unul dintre cele mai exotice locuri. Va veti putea delecta cu o cultura aparte, intrucat comunitatea este diferita. Aici soarele straluceste mereu si apa imbie intotdeauna turistii sa se scalde si sa se joace. 
 
Cand este indicat sa veniti in Michamvi Pingwe: daca doriti sa va bucurati de spectacolul vietii salbatice, atunci ar fi bine sa veniti din iunie si pana in octombrie. Insa pentru a vedea cum migreaza pasarile, va recomandam lunile iunie si iulie. 
 
Cum puteti ajunge: in Michamvi Pingwe puteti ajunge numai cu avionul. Exista si posibilitatea de a veni cu feribotul, insa calatoria va fi mult mai lunga.
 
Unde va puteti caza:  
 
Kichanga Lodge: pretul pentru o noapte de cazare porneste de la 700 de lei pe noapte. De aici veti avea o priveliste minunata catre plaja cu nisipuri albe. 
 
Konokono Beach Resort: pretul porneste de la 800 de lei. 
 
Kae Funk Resort: este un complex construit la numai 150 de metri distanta de plaja. Pentru o noapte aici, un adult va plati in jur de 270 de lei. 
 
 
 

  
 

 
Surse:  
http://www.mydestination.com/rajasthan/things-to-do/132797/chittorgarh-fort-garden
http://www.chumbeisland.com/
http://insightsindia.blogspot.ro/2013/07/chittorgarh-hill-forts-of-rajasthan.html
http://www.isleofskye.com/skye-guide/top-ten-skye-walks/fairy-pools
http://www.co.hays.tx.us/jacob%E2%80%99s-well-natural-area.aspx
http://wikitravel.org/en/Kiribati
http://www.tahiti-tourisme.com/islands/rangiroa/rangiroa.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Pierre_and_Miquelon
http://www.serengeti.org/
http://www.visitnorway.com/en/where-to-go/north/lofoten/what-to-do/
http://eluxemagazine.com/travel/chumbe-island/ 

Articolul urmator
Trucul ingenios al unei mame de trei copii, care potolește orice obrăznicie
Trucul ingenios al unei mame de trei copii, care potolește orice obrăznicie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Detalii neștiute despre rolul microbiomului în organism
    Detalii neștiute despre rolul microbiomului în organism

    Imaginează-ți un oraș aglomerat într-o dimineață de luni, cu trotuarele pline de oameni care se grăbesc să ajungă la serviciu sau la diferite întâlniri. Acum...

    Top 100 femei de succes din România. Care sunt numele care au ajuns pe listă
    Top 100 femei de succes din România. Care sunt numele care au ajuns pe listă

    Le admiri pentru forță, pentru tenacitate, pentru creativitate și nu în ultimul rând pentru pasiunea de care dau dovadă în tot ceea ce fac. S-au remarcat în cele...

    Top 3 specii de pește recomandate în diversificare
    Top 3 specii de pește recomandate în diversificare

    Carnea de pește nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Este bogată în proteine, acizi grași omega-3, vitamine precum D și B2 (riboflavină) și minerale precum fier,...

    Sunt mamă și paramedic: iată top 5 reguli pentru siguranța copiilor mei pe care le respect mereu
    Sunt mamă și paramedic: iată top 5 reguli pentru siguranța copiilor mei pe care le respect mereu

    Nikki Jurcutz este din Australia, este mamă, paramedic și CEO la Tiny Hearts Education, o organizație de parenting. Aceasta a postat pe TikTok un video în care explică cele 5...

    Top 5 cele mai atrăgătoare semne zodiacale. Te cuceresc dintr-o privire
    Top 5 cele mai atrăgătoare semne zodiacale. Te cuceresc dintr-o privire

    Este de ajuns să îți arunce o simplă privire ca să le cazi la picioare. Nu își propun să te cucerească, dar totuși, cumva, reușesc. Știu să se facă plăcuți, au o...

    Primul loc mondial! O echipă de studenți români a surclasat universități americane de top la un concurs tehnic
    Primul loc mondial! O echipă de studenți români a surclasat universități americane de top la un concurs tehnic

    Adevărați campioni mondiali! Așa se pot numi zece studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca care au câștigat primul loc la prestigiosul concurs “2022...

    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat
    De sezon: Top 10 salate de castraveți pe care sigur nu le-ai încercat

    Castraveții sunt un aliment excelent în zilele caniculare de vară întrucât conțin multă apă și electroliți, ajutându-te să nu te deshidratezi. În plus,...

    Top 3 greșeli pe care le faci când gătești peștele
    Top 3 greșeli pe care le faci când gătești peștele

    Peștele este un aliment plin de nutrienți (vitamine, minerale, proteine, grăsimi sănătoase), dar și foarte versatil. Pentru a reuși să îl pui în valoare ca să profiți...

    © 2025 Qbebe