- Castelul din lut, Sibiu
- Fronius Residence, Sighișoara
- Castelul Sturdza de la Miclăușeni
- Templul Cavalerilor, Județul Alba
- Castelul Haller, Județul Mureș
- Castelul Transilvania, Baia Mare
- Castelul Prințul Vânător, Turda
- Castelul lui Daniel, Tălișoara
- Casa de poveste, Câmpulung Moldovenesc
- Casa Moșului, Cârtișoara
- Cabana Ionela, Suceava
- Hotel Turnul, Bran
- Hotelul de Gheață, Bâlea Lac
- Domeniul Orlandea, Sibiu
- The Machine House, Covasna
- Căsuța bunicii, Bran
- Ferma dacilor, Tohani
- Hadar Chalet, Gura Siriului
- Pensiunea Regina și cei 100 de ursuleți, Predeal
- Viscri 125, Brașov
- Satul Prunilor, Pietroșita
- Conacul lui Maldăr, Măldărești
- Pensiunea Brandeberg, Bran
- Pensiunea Prestige, Moeciu
- Pensiunea Lara, Cluj
- Complexul Harmonie, Predeal
- Domeniul Dracula Daneș, Sighișoara
Vacanțe de poveste în România? Pentru familiile cu copii? Da, este posibil și fantastic de adevărat. Acest lucru devine realitate la unul dintre hotelurile de poveste din România, care își așteaptă nerăbdătoare oaspeții pentru alte experințe de neuitat. Prin urmare, a venit timpul să descoperi minunatele locuri unde poți începe să scrii propria ta poveste cu zâne, prințese și cavaleri pentru că poți fi sigură că decorul este asigurat. A sosit vremea să retrăiești poveștile mult îndrăgite ale copilăriei, ale căror decoruri imaginare le vei regăsi în locații din România!
Castelul din lut, Sibiu
A fost o dată ca niciodată că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti. Un falnic castel din lut, care pare că a călătorit în timp și s-a așezat în Porumbacul de Sus, la aproximativ 50 de km de Sibiu. Se spune că porțile îi sunt deschise pentru toți călătorii ce obișnuiesc a poposi prin locuri pline poveste.
Este vorba despre hotelul și restaurantul Valea Zânelor, o minunată destinație pentru întreaga familie, a cărui construcție pare desprinsă din filmul "Stăpânul Inelelor". Este locul unde realitatea pare împletită cu magia, unde orice este posibil și din moment în moment aștepți să te întâmpine un alai întreg de zâne. Acesta este deschis pentru vizitare și urmează ca hotelul cu 10 camere să fie finalizat și pus la dispoziția curioșilor.
Fronius Residence, Sighișoara
Părăsim pentru vreme ținutul zânelor și spiridușilor de pământ și trecem la o altă poveste. Aici găsim un conac din Sighișoara care nu s-a luptat doar cu trecerea timpului, ci și cu un incendiu în anul 1676. Este vorba despre casa Fronius, situată în mijlocul cetății de poveste, la poalele celor 175 de trepte ale Scării Acoperite. Ușile îi stau deschise iar pereții celor 7 camere puse la dispoziția turiștilor ascund povești nemaintâlnite. Misterul și o felie din vremurile de mult apuse ale înaltei societăți sunt completate cu materiale noi pentru a asigura oaspeților tot confortul de care au nevoie.
Astfel, doritorii unei experințe desprinse din vremuri de altă dată, într-o locație care pare asemenea celor din peripețiile Coanei Chirița, sunt bine veniți. Cei mici se pot juca de-a domnițele și cavalerii, în timp ce adulții se pot destinde într-un mic colț de rai amenajat în grădina interioară. Prețul unei nopți de neuitat într-o cameră dublă este de 470 de lei.
Castelul Sturdza de la Miclăușeni
Dacă tu și familia ta sunteți pregătiți pentru o nouă filă de poveste, a venit timpul pentru cel de-al treilea capitol al cărții de călătorie. De această dată într-un castel ca în povești, Palatul Sturza, aflat la doar 65 de km depărtare de Iași, în satul Miclăușeni. Construcția impunătoare pare că adăpostește o bestie, asemeni celei din îndrăgitul film animat „Frumoasa și Bestia". Aici, totul pare învăluit în mister și poveste, care așteaptă să fie descoperită pas cu pas. Castelul a servit de-a lungul anilor ca locuință a familiei Sturza, mănăstire de maici și Centru de Plasament pentru copiii cu handicap.
Acum, după 15 ani de la retrocedarea acestuia Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Castelul Sturza își deschide porțile an de an pentru a fi vizitat și încântat. Șederea este asigurată într-o construcție special amenajată în același stil istoric, în vecinătatea palatului. Prețul unei nopți într-o cameră dublă este de 130 de lei, iar cel pentru un apartament este de 150 de lei (etaj) și 190 de lei (parter).
Templul Cavalerilor, Județul Alba
A fost o dată ca-n povești, a fost ca niciodată un minunat castel apărat de munți și adăpostit în minunatele Chei ale Vălișoarei, cunoscute și sub numele de Cheile Aiudului. Priveliștea de neuitat din povestea cu numărul 4, aerul curat și decorul de basm vor face trimitere la vremea Cavalerilor Mesei Rotunde. Este locul potrivit pentru o vacanță de vis, alături de întreaga familie. Cei mici se pot lăsa conduși în vremuri de poveste la vederea armurilor expuse în interiorul castelului-pensiune. Cât despre cei mari, aceștia au ocazia să guste bucate tradiționale scăldate în povești despre perioada astro-ungară și mult aer curat, departe de agitația cotidiană.
Templul Cavalerilor poate găzdui până la 42 de persoane. Este locația perfectă pentru a pune pauză vieții obișnuite și de a te reîncărca cu energie și bună dispoziție. Prețul camerelor este între 160-200 de lei, însă poți fi convinsă că cei mici vor fi cu adevărat recunoscători pentru experiența inedită.
www.castel-templul-cavalerilor.ro
Castelul Haller, Județul Mureș
Porțile tărâmului de poveste se deschid din nou, pentru a lăsa călătorii să descopere Castelul Haller, din comuna Ogra, județul Mureș, eroul principal al capitolului 5. Acesta este dovada vie a aristocrației din vremurile de mult stinse. Aflat la 17 kilometri de Târgu Mureș, Castelul Haller a dăinuit de-a lungul schimbărilor a 4 secole, care nu au fost prea blânde. Construcția a fost una dintre cele mai luxoase din Transilvania, însă a devenit școală, internat, bază militară și sediul Consiliului Popular în perioada comunistă. Rând pe rând, pereții, grădina și memoriile au fost schimbate, deteriorate și în cele din urmă restaurate.
Servirea impecabilă, răsfățul papilelor gustative și confortul absolut se află dincolo de porțile castelului și așteaptă să fie descoperite. Prețul unei camere duble spațioase, decorată în stil aristocratic este de 240 de lei. Pentru familiile care călătoresc împreună cu cei mici, prețul unui pat suplimentar este de 60 de lei.
Castelul Transilvania, Baia Mare
O nouă poveste de basm poate lua naștere într-un decor de lux, atent finisat, cu toate condițiile moderne dar și elemente vechi, care aduc aerul anilor trecuți. Este vorba despre Castelul Transilvania, din Baia Mare care poate fi cu ușurință confundat cu un întreg regat. Totul pare înconjurat de fantastic și supranatural și te va duce cu gândul la castelul Vrăjitorului din Oz. Așa cum Dorothy a mers să găsească drumul spre casă, curajul pentru Leu, inima pentru Omul de Tinichea și creierul pentru Sperietoare, la fel poți merge și tu, împreună cu familia ta, pentru relaxare, distracție, mâncare și clipe de neuitat.
Camerele încununează stilul castelelor medievale transilvănene și stau la dispoziția curioșilor, sub prețul de 249 lei (cameră dublă standard) și 319 lei (cameră dublă deluxe).
Castelul Prințul Vânător, Turda
Tărâmul de poveste nu a fost niciodată mai aproape! Capitolul al 7-lea al jurnalului de călătorie se deschide cu imaginea unui loc din îndepărtatul ținut al Turdei. Aici, totul pare că merge înapoi, înapoi, tot mai înapoi ca o mașină a timpului din care ieși și te vezi în castelul Albei ca Zăpada. Odăile cu paturi de fier, pereții acoperiți de piatră și mobila veche din lemn masiv nu sunt altceva decât un loc ideal pentru odihnă, visare, jocuri imaginare și de ce nu, distracție. Da, este o fereastră către o lume de basm, pentru cei mari și cei mici, care vor simți că prin vene le curge sânge albastru.
Castelul Prințului Vânător are amenajate camere speciale pentru cupluri, la prețul de 247 de lei, dar și camere triple (380 de lei) pentru familiile cu juniori însetați de experiențe inedite.
Castelul lui Daniel, Tălișoara
Mai multe perioade medievale s-au reunit într-un singur loc, la 50 de km depărtare de Brașov, în comuna Tălișoara. Castelul Daniel este locul unde poți poposi alături de familia ta pentru un nou episod de basm. Cele 8 camere sunt decorate în stiluri medievale diferite. Camera Secretă, Budoarul Contesei, camera Constantinopol și camera Poarta Castelului sunt doar câteva dintre atracțiile care vor transforma șederea într-o excursie în timp, pe vremea domnițelor imperiale din poveștile lui Hans Christian Andersen.
Conacul cu atmosferă istorică își întâmpină oaspeții cu povești incredibile, bucate atent pregătite și un personal profesionist. O cameră dublă standard are prețul de 358 de lei, iar pentru un confort de 4 stele plus stau la dispoziție camerele duble superioare (492 de lei).
Casa de poveste, Câmpulung Moldovenesc
Bun venit în inima Bucovinei! Nu, nu este vorba despre unul dintre orașele bucovinene cu multă istorie în spate, ci despre minunata Casă de Poveste, din Câmpulung Moldovenesc. Acest ansamblu cuprinde pensiunile Căsoaia, Casa Mică, Casa Lac și Casa Veche. Cele 4 construcții fac parte din vechea colecție de case din perioada imperiului Austro-Ungar, însă pot fi cu usurință asemănate cu acea căsuță a Caprei și celor trei iezi, din povestea lui Ion Creangă. Complexul este așezat într-o oază de liniște, sub poalele protectoare ale Masivului Rarău.
Aici este locul potrivit pentru o vacanță de familie, în care copiii să guste o bucată de sănătate și istorie. Prețul unei camere duble este de 170 de lei și posibilitatea unui pat suplimentar (40 de lei/noapte).
Casa Moșului, Cârtișoara
Pe drumul Transfăgărășanului, în comuna Cârtișoara este o casă ale cărei uși sunt deschise călătorilor și unde clienții devin musafiri. Este vorba despre Casa Moșului, care te va face să de simți „de-al locului". Aici, imaginația poate fi lăsată să zburde și să te facă să continui povestea Punguței cu doi bani a lui Ion Creangă, după ce cocoșul năzdăvan s-a întors teafăr și nevătămat la stăpânul său. Dacă poveștile ar prinde viață, aceasta ar fi viața moșului care s-a îmbogățit peste noapte.
Pensiunea are 5 camere atent amenajate cu vedere spre sat, munți sau minunata ei grădină. Prețul unei camere duble este 179 de lei iar celei triple, pentru familiile cu juniori este de 224 de lei.
Cabana Ionela, Suceava
O cabană așezată pe un deal și ocrotită de pădurea de brad, fagi și molid. La prima vedere pare căsuță bunicuței din povestea Scufiței Roșii, a fraților Grimm, însă de fapt este o pensiune plină de căldură și ospitalitate, unde nu se ascunde in paturi decât confort şi căldură, în niciun caz vreun lup înfometat. Este amplasată la 16 km de Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, servind drept punct de odihnă pentru vizitatorii tărâmului Bucovinei. Aici, ai șansa să culegi o altă experiență de poveste pentru cartea ta de călătorii incredibile și demne de admirat.
Cabana Ionela așteaptă să-și primescă oaspeții dornici de o gură de liniște, o bucată de relaxare și o înghițitură de istorie. Prețul camerelor este de 150 de lei.
Hotel Turnul, Bran
Rafinament, standarde europene, eleganță și design unic. Este vorba despre Hotelul Turn, din zona Bran-Moeciu care pe cât este de elegant și impunător, pe atât este de primitor și atent la nevoie clienților. Ajunși în acest punct al călătoriei în lumea poveștilor, nu vă rămâne de făcut decât să vă bucurați de priveliște și de decorul impecabil. Întreaga familie va fi tratată regește, asemeni familei regale din mult îndrăgitul Ținut al Misteriei, din desenele animate Prințesa Sofia.
Camerele sunt special amenajate pentru a asigura tot confortul pe perioada șederii. Îmbinarea cu succes a clasicului cu modernul vă va face să trăiți o experiență de neuitat. Prețul unei camera duble sau twin este de 201 lei.
Hotelul de Gheață, Bâlea Lac
Porțile magiei s-au deschis din nou pentru minunatul Hotel de Gheață, de la Bâlea Lac. Este o destinație inedită, o experiență de neuitat, care nu doar va face cinste jurnalului de călătorie al familiei, ci va fi un vis devenit realitate pentru copii. Aici, pare că regatul de gheață din filmul Frozen a prins viață și se află la dispoziția micuților. În cele 13 camere, elementele de decor de bază sunt gheața și zăpada, dar și câteva pături și blănuri călduroase de animale.
Astfel, dacă termperaturile de -2 grade Celsius nu reprezintă o piedică, Hotelul de Gheață își așteaptă vizitatorii cu cea mai mare "căldură". Cazarea pentru o noapte într-un dintre camerele duble neconvenționale este de 440 de lei.
Domeniul Orlandea, Sibiu
Sunteți în căutarea unui loc unde să vă auziți doar gândurile și râsetele fericite ale copiilor? Domeniul Orlandea, situat la 2 km de gara Sibiel și 20 de km de Sibiu este destinația perfectă. Vila Cătălina și Vila Ioana sunt pregătite și dotate pentru ca oaspeții să se simtă ca acasă. Astfel, totul este atent verificat, până la cel mai mic detaliu pentru ca musafirii să rămână cu cel mai dulce gust de poveste la plecare.
Prețul unei camere este de 80 sau 70 de euro pe noapte, în care este inclus accesul la piscină (șezlong și prosop).
The Machine House, Covasna
Este timpul să te așezi confortabil și să te pregătești pentru descoperirea celui mai romantic loc din România. Pe domeniul Castelului Mikes, din comuna Zăbala, Covasna stă ascunsă printre pomi și frunze The Machine House. Se află acolo încă din anul 1900, când servea drept sursa de curent pentru curtea castelului. Acum, este larg deschisă pentru familiile cu micuți care au nevoie de o conexiune cu natura. Întreaga regiune este de poveste, vei simți că faci cunoștință cu peisajele din povestea Motanului Încălțat și că acestea au devenit realitate. Casa, pădurea, trasura și împrejurimile sunt învăluite într-o atmosferă de basm
Cele 6 camere (Red Room, Orange Room, Yellow Room, Garden Room, Beam Room, Hunter's Room) sunt speciale amenajate cu cele mai bune condiți, prețul acestora pornește de la 357 de lei și se oprește la cel de 535 de lei.
Căsuța bunicii, Bran
Este timpul pentru o experiență asemeni poznașului Nică, din mult iubitele Amintiri din copilărie ale lui Ion Creangă. Da, la pensiunea Casa Bunicii totul este conform vechilor obiceiuri de la țară, neatinse de trecerea timpului sau de tehnologie. Se află la distanță de doar câteva minute de obiectivele turistice din Bran și este punctul de graniță dintre munții Bucegi și Piatra Craiului.
Locul parcă rupt de lume se bucură de o curte mare, o adevărată gospodărie asemănătoare celor de acum 100 de ani, unde copiii se pot bucura din plin de tot ceea ce îi înconjoară. Şi pot pune în scenă cu veselie faimoasa Capra cu trei iezi. Prețul unei camere în totalitate rustice este de 400 de lei.
Ferma dacilor, Tohani
La o oră și jumătate de mers cu mașina din București se află o frumoasă așezare unde agitația și aglomerația nu sunt termeni cunoscuți. Ferma Dacilor este destinația de vacanță pentru întreaga familiei, unde copiii vor intra în contact cu animale și obiceiuri de fermă. Este încă o locație desprinsă din basmele pentru copii, mai exact din povestea Muzicanților din Bremen a fraților Grimm, sau, de ce nu, din vechile legende dacice care ne-au încântat copilăria. Musafirii vor fi tratați cum nu se poate mai bine și vor avea ocazia să meargă la vânătoare, echitație și plimbări în natură.
Cazarea se poate face în căsuțele din piatră și lemn unice în România, dar și în hotelul aflat la 9 km de resort. Oferta fermei este de 250 de lei/zi pentru o persoană, în care este înclusă cazarea și 3 mese.
Hadar Chalet, Gura Siriului
A sosit momentul pentru un nou capitol, dar nu oricum, ci în stil elvețian, cum doar în munții Alpi este posibil. Dar nu trebuie să faci o călătorie atât de departe pentru că există un concept autentic de chalet (cabană de lux) chiar în România, mai exact la granița dintre Buzău, Brașov și Covasna. Este vorba despre Hadar Chalet, această cabană de lux ascunsă între copaci, parcă desprinsă din Aventurile lui Robin Hood. Cunoscută de puțini, dar îndrăgită de majoritatea celor care i-au călcat pragul este un adevărat popas de liniște și relaxare.
Oferta de cazare de la Hadar Chalet include șederea pentru un weekend întreg, iar prețurile camerelor este între 350 de lei și 810 lei.
Pensiunea Regina și cei 100 de ursuleți, Predeal
Nu este titlul unei povești pentru copii, ci numele unei destinații de poveste din România. Așa cum în povestea Hansel și Gretel exista o casă din turtă dulce, în Predeal există o pensiune în care trăiesc peste 100 de ursuleți de pluș. Este vorba despre Pensiunea Regina, unde spiritul de călătorie se simte în fiecare colț. Proprietarii minunatei pensiuni nu sunt ursuleţi, dar cu siguranţă aşteaptă multe fetiţe Bucle Aurii care să le calce pragul, fiind â combinația perfectă dintre niște împătimiți ai călătoriilor, bunul gust și pasiunea pentru copii.
Dovadă o stau camerele special amenajate și confortabile atât pentru adulți, cât și pentru copii, dar și cele peste 100 de animăluțe de pluș. Prețul unei camere duble matrimoniale este de 150 de lei, iar cel pentru cameră dublă de lux este de 200 de lei.
Viscri 125, Brașov
Satul săsesc Viscri din sudul Transilvaniei se poate înscrie cu succes în lista locurilor ce nu trebuie ratate în România. De ce? Datorită casei cu numărul 125, ai cărei proprietari fac totul să pară ca în filme. Guest house-ul de familie, sau Viscri 125 cum este cunoscută în zona, reprezintă punctul perfect pentru a începe o călătorie în lumea viselor, dincolo de agitație, trafic și oameni cu nemiluita. Este locul unde copiii sunt primiți cu brațele deschise și unde li se acordă cea mai mare atenție din partea proprietarilor, care organizează tot felul de activități amuzante pentru îndrăgiții lor musafiri. Cu siguranţă locul perfect pentru a duce copiii la propriu în lumea poveştilor nemuritoare.
Casa Viscri 125 este o casă de familie, atent amenajată, plină de căldură și voie bună. Prețul unei camere pe noapte este de 50 de euro, în care este inclus și micul dejun.
Satul Prunilor, Pietroșita
Este timpul pentru o nouă poveste. A venit vreme ca cei 7 pitici din povestea Albei ca Zăpada să aibă propria căsuță. Construcțiile sunt strânse în Satul Prunilor, din comuna Pietroșita, județul Dâmbovița. Aici ar putea fi continuată cunoscuta poveste pentru copii. Numai că, între timp, poate fi și un minunat popas pentru tine și familia ta. Cele 7 vile sunt complet utilate și amenajate, cu un personal de excepție care este gata oricând să satisfacă orice dorință. Aici, cei mai înfocați aventurieri pot avea parte de experiențe minunate în expediții prin pădurile Dâmboviței.
Există opțiunea închirierii unei vile pentru prețul de 390 de lei pe noapte, dar se poate ocupa și o singură cameră sub prețul de 178 de lei.
Conacul lui Maldăr, Măldărești
După trecerea în revistă a locurilor de poveste din Transilvania și Bucovina, a venit timpul pentru noi descoperiri în Oltenia. La poalele Măgurei Slătioara din Măldărești este singura culă (locuință fortificată boierească) oltenească restaurată, conacul lui Maldăr. Domeniul cuprinde 15 camere cu o încărcătură istorică impresionantă redată de mobilierul vechi autentic, pânzeturilor și covoarelor tradiționale.
Astfel, o nouă rundă de îmbogățire a cunoștințelor istorice și de relaxare alături de copii este posibilă în camerele duble ale Conacului lui Maldăr, care stau la dispoziția ta cu cele mai bune condiții, la prețul de 70 de euro pe noapte.
Pensiunea Brandeberg, Bran
Împletirea stilului arhitectural austriac cu cel românesc nu a fost niciodată mai reușită. Este vorba despre Pensiunea Brandeberg, al cărui decor și design interior te duc cu gândul la minunatele desene Prințesa Sisi. Locația superbă de la poalele munților este perfectă pentru câteva momente de relaxare, unde mezinii familiei pot alerga în voie. Totul este asezonat cu feluri de mâncare tradiționale și în același timp sofisticate. Este o altă destinație de poveste care merită amintită în atlasul de călătorii.
Prețul unei camere buble și twin standard este de 170 de lei, dar există și opțiunea celor DeLux la prețul de 230 de lei.
Pensiunea Prestige, Moeciu
O bucată de rai la doar 29 de km distanță de Brașov, în satul Moeciu de Jos. Asta se poate spune despre Pensiunea Prestige, unde natura și romantismul sunt la ele acasă. Locația oferă ocazia unei șederi liniștite, unde visele pot deveni realitate și unde timpul și problemele nu au loc. Este potrivită pentru o vacanță în familie, alături de copii, care se vor bucura din plin de libertate pe meleagurile românești de țară.
Șederea este asigurată în camere atent decorate și utilate, cu prețul de 45 de euro pe noapte și nu posibilitatea de a adăuga un pat în plus pentru micuți (10 euro/noapte).
Pensiunea Lara, Cluj
Dacă setea de călătorie încă nu a fost potolită mai trebuie să faci o oprire la Pensiunea Lara și poți fi sigur că nu vei regreta. Împreună cu familia ta te vei bucura de tot ceea ce înseamnă confort, liniște, relaxare și servicii de primă clasă. Locația de basm este situată în Valea Ierii, la 54 de km de Cluj, într-o minunată pădure. Locul parcă desprins din Dumbrava minunată a lui Mihail Sadoveanu va servi cu succes drept inspirație pentru un alt capitol de basm. Prețul unei camere duble este 320 de lei cu acces la centrul SPA pentru o relaxare 100% asigurată.
Complexul Harmonie, Predeal
A venit timpul pentru o reîntoarcere în și către natură, pe care cu siguranță o vei savura din plin alături de familia ta. Romantismul, simplitatea, liniștea și intimitatea se împletesc într-un decor de poveste, la Complexul Harmonie, situat la doar 5 km de Predeal. Aici, visele devin realitate și alături de copii te vei simți ca pe Tărâmul de Nicăieri al lui Peter Pan. Căsuțele în copac sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a fi în armonie cu natura și pentru a ieși din transa agitației cotidiene.
Complexul este compus din 5 vile ecologice, 3 case în copac și observatorul, fiecare având un design unic și plin de magie. Astfel, reprezentanții complexului Harmonie așteaptă să-i contactezi pentru a-ți face o ofertă de cazare avantajoasă pentru întreaga familie.
Domeniul Dracula Daneș, Sighișoara
Jurnalul tău de călătorie este pe cale să acumuleze încă un capitol de basm, la Domeniul Dracula Daneș din Sighișoara. Aici, poți lua o bine meritată pauză de la tehnologie și societatea mereu pe repede înainte. Este locul de poveste, unde vei avea ocazia să petreci timp de calitate alături de familia ta. Centrul Ecvestru, Hanul și Pensiunea Dracula, parcă desprinse din minunatul film „Black Beauty" așteaptă să fie descoperite.
Cazarea se poate face într-una dintre cele 16 camere atent amenajate, care te vor face să te simți ca acasă, deși ești departe de casă. Prețurile sunt cuprinse între 150-170 de lei pentru o cameră standard și 190-200 de lei pentru una superioară.