Tatăl își bate băiețelul cu o scândură, sub privirile indiferente ale mamei
În înregistrare se vede cum tatăl agresor își tranteste fiul de pământ și îl lovește de mai multe ori cu o scândură. Îl apucă pe cel mic de gât apoi îl împinge la sol, după care îl ridică din nou și îl izbește iarăși de podeaua casei. Apoi, cu o scândură, începe să își lovesască propriul copil. Totul sub privirile indiferente ale mamei, care în tot acest timp pare să se amuze pe seama a ceea ce se întâmplă. Femeia nu intervine în niciun fel.
Înregistrarea a apărut pe rețelele de socializare, iar cazul a ajuns în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. În urmă unei anchete, s-a constatat că bărbatul are 5 copii: băiatul de 7 ani - victima bătăii crunte, doi copii gemeni de 10 ani și încă doi copii de 14 și 15 ani.
Tatăl agresor a fost retiunut de poliție și potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, urmează să se dispună măsuri procesuale inclusiv măsuri preventive de libertate.
Citește și: Un bărbat este filmat în timp ce lovește o fată de 13 ani: „Vrei să te bag în portbagaj?”
Cât despre mama copiilor, când autoritățile au întrebat-o dacă vrea să depună plângere împotriva soțului pentru agresiune, ea a refuzat categoric. Când și-a dat seama, însă, că riscă să fie decăzută din drepturile părintești, a acceptat să îl părăsească pe bărbat și a mers împreună cu copiii la un centru de îngrijire al Direcţiei de Asistenţă Socială, potrivit adevărul.ro.
Jurnalistul Alex Dima, revoltat de cazul copilului rupt în bătaie de tată, sub ochii mamei
Jurnalistul Alex Dima se declară revoltat de cazul copilului de 7 ani bătut cu scândura de propriul tată, dar și de scenele de la locul de joacă din Hunedoara, unde un bărbat a trântit la pământ un copil de 13 ani.
Foto: Facebook Alex Dima
Acesta a postat un mesaj dur pe pagina să oficială de Facebook, în care ridică o serie de întrebări despre felul în care sunt disciplinați copiii în România. Ca noi toți, Alex Dima este de părere că doar prin implicare, educație și compasiune putem salva alți copii de astfel de tratamente, pe viitor.
„Simt un ghem de revoltă. Zic aici cu speranța că vom reuși împreună să schimbăm ceva. Zilele acestea o țară întreagă este oripilată de un individ care izbește cu violență un copil de caldarâm. Astăzi, vin alte imagini de la Suceava unde o brută își snopeste copilul în bătaie. Cineva filmează scenă, probabil un frate. În timp ce copilul urlă, mama, aflată în plan secund privește liniștită și aparent mulțumită. Mai mult că sigur nu asista prima dată la o astfel de scenă.
Nu pot să nu mă întreb: unde e preotul acelei comunități? Unde sunt polițistul, primarul, oamenii plătiți de primărie să facă asistență socială? Unde sunt vecinii care aud un copil urlând de durere?
Peste 60% dintre copiii românilor susțîn că sunt bătuți. În 6 din 10 familii, copiii sunt agresați. Va dați seama unde suntem? Ce nație violență și lasă suntem? Unde ne arătăm mușchii? În față unor copii și în față femeilor (79 de femei au fost ucise în 2019 în bătaie, 56 de femei ucise în primele 9 luni din 2020).
Violența face parte din cultură și educația noastră. Nu prea ne place să recunoaștem, dar așa este. Așa am fost crescuți. În școală, toate poveștile și basmele musteau de violență. Lupul pune la fereastră capetele pline de sânge ale iezilor. Va dați seama ce imagine? Una dintre printre primele povești auzite în copilărie. Și sunt multe. Avem și proverbe: bătaia e ruptă din răi, bătaia la copil e că buruiană de leac, unde da mama, crește. Și aici avem o sumedenie de exemple.
Urmează înjurăturile. Cu sfinți, sex, mame, copii, familie. Le auzim peste tot, sunt "normalitate".
Acum ceva vreme milioane de români au votat pentru familie. Probabil a fost un vot formal, pentru că toate aceste cifre ne arată că în realitate, nu prea ne pasă de familie. Ne place să pozăm în creștini. Unele dintre cele mai dure mesaje cu tot felul de injurii îmi sunt transmise aici, pe fb de indivizi care au la profil o icoană, o cruce, un steag, o floare.
Unde e salvarea? În educație. În implicare. În compasiune. În bunătate.”, a scris Alex Dima.
Postarea jurnalistului a strâns deja peste 17.000 de reacții și alte mii de comentarii de la persoanele care au văzut cele două cazuri tulburătoare, în care copiii sunt bătuți cu bestialitate de proprii părinți.
- Surse: adevarul.ro, observatornews.ro, cancan.ro, stirilekanald.ro
- Sursă foto principală: capturi Facebook
Surse foto: capturi Facebook