Părinții rămân părinți până când moartea îi departe de copiii lor. Unii părinți aduc pe lume copilul, îi asigura confortul unui cămin și unui trai decent, iar la vârsta de 18 ani sau poate chiar mai devreme, îl obligă să-și întindă aripile și să părăsească cuibul părintesc.
Numai că pentru unii copii este mult prea devreme, iar pentru alții este o perioadă nefastă în care au cel mai mare nevoie de ajutorul părinților.
Este și cazul unei femei care se adresează internauților pe site-ul Reddit, referitor la decizia ei de a-și da afară fiica în vârstă de 17 ani, însărcinată cu primul ei copil, chiar înainte de a-l aduce pe lume. În ciuda insistențelor mamei de a face avort, fiica își susține cu tărie alegerea de a fi o mamă adolescentă, în ciuda modului în care va fi percepută de cei din jur.
Mama își începe povestea pe site-ul Reddit, mărturisind că fiica și-a dat cuvântul că o să se angajeze pentru a aduce un venit în plus și pentru a-și întreține copilul. Femeia nu a fost de acord cu această opțiune pentru că ea și soțul ei nu își mai doreau să mai crească încă un copil la o vârstă așa de înaintată.
„Abia am ieșit la pensie, nu vreau să schimb scutece!”
Povestea femeii continuă, iar ea le povestește internauților că fiica ei a presupus pur și simplu că părinții își vor asuma datoria de dădacă, cât timp mama este la muncă. De aceea, bunica bebelușului a refuzat cu vehemență această idee, declarând: „abia am ieșit la pensie, iar soțul meu va ieși la pensie peste exact 11 luni.
Nu vrem să ne petrecem restul anilor de pensie schimbând scutece. Nu este corect față de noi. Așa că i-am spus fiicei mele că trebuie să și găsească un locușor al ei unde să își crească copilul. Va trebui să plece din casa noastră până să aducă pe lume bebelușul.
Soțul meu ține foarte mult la fiica noastră și nu prea este de acord cu mine, dar simt că trebuie să fim uniți ca și cuplu în această decizie. Vreau doar să știu dacă greșesc față de fata noastră”, a scris mama în postare.
Sunt adolescentă. Și sunt însărcinată. Iată ce sfaturi nesolicitate și greșite am primit până acum
„Mută-te din casa părintească până naști”
Desigur că acest ultimatum dat de mamă la adresa fiicei ei adolescente, fără un job, fără un drum clar în viață și cu un bebeluș în burtică, nu a fost prea bine primit de internauți. Comentariile nu au încetat să apară încă din primele ore ale postării pe site.
Dezbaterea s-a învârtit în jurul responsabilității mamei de a-și crește copilul și dreptului bunicii de a-și petrece anii pensiei așa cum își dorește.
„Desigur că poți fi deranjată că fiica ta a decis să păstreze copilul, dar nu ai niciun drept asupra acestei ființe. Este absolut alegerea fiicei tale în privința păstrării copilului pe care îl poartă în pântece”, a scris un comentator.
„Fiind încă adolescentă, fiica ta nu gândește prea clar și nu este conștientă de responsabilitățile imense ce ar cădea pe umării voștri ca și bunici”, îi scrie altcineva în comentarii.
„Nu greșești cu alegerea pe care ai făcut-o. Fiica ta a decis să păstreze această sarcină și dacă este suficient de matură în mintea ei să devină mamă, atunci este suficient de matură să facă față unei asemenea situații și să-și găsească un job și un loc unde să stea”, a scris o altă persoană în comentarii.
„Din păcate, am fost în situația fiicei tale și te asigur că cea mai mare provocare a tale va fi să își găsească un job care să se desfășoare într-un singur schimb și să fie foarte bine plătit”, a scris o altă mămică.
„Te asigur că majoritatea joburilor pentru copiii de vârsta ei necesită prezența la locul de muncă după ora 18:00. Și desigur că sunt foarte puține creșe care rămân deschise după această oră”, o atenționează un internaut.
Cine considerați că este de vină în toată această situație creată? Viitoarea mamă sau viitoarea bunică? Ar putea oare bunica să găsească o soluție de mijloc și să treacă peste neînțelegeri pentru a ajunge la un armistițiu pentru binele copilului?
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: kidspot.com.au