„Copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari”, așa sună o celebră zicală care nu poate fi decât adevărată privind creșterea și educarea copiilor. Cu cât micuții înaintează în vârstă și ajung la perioada adolescenței, cu atât cu probleme devin mai mari.
Iar o mamă știe cel ma bine acest lucru, tocmai de aceea a recunoscut în mod deschis că citește jurnalul fiicei sale.
Kristen Hallett și-a împărtășit povestea în medul online și încurajează și alți părinți să urmeze exemplul.
Femeia chiar a postat un videoclip despre p experiență recentă pe care a trăit-o. O fată adolescentă și-a adus mama la o sesiune de terapie în grup. Tânăra a făcut acest gest pentru că își dorea să înțeleagă durerea și povara pe care mama ei o purta pe umeri în fiecare zi.
După această întâlnire, Kristen rămas plăcut surprinsă de relația extrem de puternică pe care mama și fiica au înfiripat-o, cerând mai multe detalii despre cum sunt atât de deschise una cu cealaltă.
Care este secretul unei relații atât de bune cu fiica? Un banal jurnal…
Curioasă fiind, Kristena întrebat-o pe mama care a participat la această sesiune care este secretul prin care își menține relația cu fiica ei atât de închegată? La care cealaltă femeie a răspuns că este vorba de un jurnal comun în care scrie atât ea, cât și adolescenta.
Aceasta este cheia unei relații de succes. Orice lucru care nu poate fi spus cu voce tare, din rușine sau de teamă, ori din alte considerente, poate fi așternut pe foaie, atât de mamă, cât și de fiică într-un jurnal comun.
Gândurile vor fi citite de amândpuă la sfârșitul zilei. Niciuna dintre ele nu va face nici un fel de comentariu, ci vor citi vor lăsa jurnalul la loc și vor împărtăși momentele frumoase împreună.
Kristen a decis să adopte această tehnică cu copilul ei în vârstă de șase ani și susține că va începe un nou carnețel în curând și cu copilul de cinci ani.
De la începutul acestei rutine, mama mărturisește că a creat un spațiu sigur în care poate afla toate gândurile copilului ei. Femeia consideră că astfel pune bazele unei relații bune, chiar și în perioada de adolescență.
Ideea mamei de a ține un jurnal partajat cu copiii este primită cu mare căldură de către internauți pe rețelele sociale.
„Și mama a procedat la fel cu mine și cu sora mea când eram prea adolescenți”, a scris cu internaut.
„Mama a murit când eu aveam 27 de ani și am găsit jurnalele ei în lucrurile personale. Pentru mine a fost cea mai revelatoare și transformatoare experiență”, a scris o altă persoană în comentarii.
„Fiica mea are 28 de ani acum și avem o relație grozavă. Dar recunosc că ținerea unui jurnal comun ar fi fost o experiență minunată în anii grei ai preadolescenții și adolescenței”, scrie o mamă în secțiunea de comentarii.
„Și eu practic acest tip de journaling și îl recomand cu căldură. Nu numai că, atât părintele, cât și copilul își expun vulnerabilitățile, ci părintele îi amintește copilului cât de mari sunt asemănările între cei doi”, scrie altcineva în comentarii.
Cum sună ideea unui jurnal comun cu propriul copil? Ați fi dispus/ă să practicați acest tip de activitate sau nu?
Surse foto: pixabay.com, pixabay.com, pexels.com, pexels.com
Surse articol: kidspot.com