Top 50 moduri in care poti folosi otetul in gospodarie

Top 50 moduri in care poti folosi otetul in gospodarie

Louise Tanase - Contributor

Unul dintre produsele alimentare cel mai des intalnite in gospodariile noastre este, fara indoiala, otetul. Modurile in care acesta poate fi folosit depaseste cu mult asezonarea salatelor sau conservarea legumelor pentru iarna, de aceea Qbebe iti dezvaluie cateva dintre cele mai utile moduri in care poti folosi otetul in gospodarie.

In urma cu aproximativ 10.000 de ani, oamenii au descoperit un produs care urma sa le schimbe vietile pentru totdeauna. Vinul era cunoscut de ceva vreme la acel moment, insa la un moment dat oamenii au invatat sa lase vinul sa oxideze si astfel a aparut otetul, care a devenit imediat un produs apreciat si foarte folosit. Babilonienii, grecii antici si romanii au descoperit repede ca otetul poate fi folosit ca si conservant. Alte popoare, printre care si chinezii, credeau ca otetul este un tonic ce le confera putere si vitalitate, dar era cunoscut si pentru proprietatile sale curative. Legenda spune ca insusi Hanibal s-a folosit de otet in incercarea sa de a trece Alpii cu armata sa, inmuind bolovanii aflati in drum cu otet, facand ca acestia sa se sfarame si reusind astfel sa curete drumurile dificile.

Ingredientul magic aflat in componenta otetului este acidul acetic, ce se regaseste in proportie de 5% in otetul comercializat. Otetul se produce pentru comercializare de circa 2500 de ani, facandu-l unul dintre cele mai vechi produse folosite de oameni la scara larga. Exista multe tipuri de otet pe piata, toate produse prin oxidarea alcoolului de vin in acid acetic, insa otetul alb este cel mai folositor si cel mai versatil dintre toate. Otetul alb are foarte multe intrebuintari in gospodarie si cea mai buna caracteristica a sa este ca otetul este natural, de aceea se bucura din ce in ce mai mult de popularitate in ultima vreme, mai ales printre persoanele ce incearca sa evite folosirea chimicalelor dure, toxice din preajma copiilor si animalelor de casa, dar si de catre cei ce incearca sa economiseasca banii preparandu-si propriile produse de curatat naturale. Otetul nu este numai ieftin si versatil, insa nu este nici iritant pentru persoanele sensibile ce sufera de alergii si are si un miros proaspat, placut. Iata cateva dintre cele mai interesante si utile moduri in care poti folosi otetul in propria gospodarie.

Otetul la gatit

In afara de faptul ca este un ingredient des intalnit in majoritatea sosurilor pentru salate, otetul are si alte intrebuintari in bucatarie.
1. Adauga cateva linguri de otet alb in apa atunci cand vrei sa faci ochiuri in apa: acesta va ajuta albusul sa stea la un loc.
2. Adauga cateva linguri de otet in apa in care fierbi ouale in coaja: in cazul in care coaja oualor se va sparge, otetul va impiedica albusul sa se scurga din ou si sa se imprastie in apa.
3. In cazul in care salata s-a inmuiat, scufunda frunzele in apa rece in care ai adaugat putin otet pentru a le improspata.
4. Dupa ce ai curatat sau ai taiat ceapa poti elimina mirosul neplacut de pe maini clatindu-te cu putin otet.
5. Atunci cand gatesti legume din familia cruciferelor (cum ar fi conopida sau broccoli), adauga putin otet in apa in care le fierbi si le vei conferi un gust mai pronuntat. In plus, otetul astfel folosit la gatitul acestor legume face ca acestea sa nu te mai baloneze. Acelasi efect il poti obtine si cand gatesti fasole sau mancare mexicana.

Otetul la curatenia bucatariei

Otetul te poate ajuta si la curatenia casei, avand in vedere ca actioneaza ca un dezinfectant si ca un neutralizator de mirosuri.
6. Curata si parfumeaza scurgerea chiuvetei amestecand otet si bicarbonat de sodiu in parti egale, apoi lasandu-le sa stea cateva minute in sifonul chiuvetei. Lasa apa calda sa curga cat sa spele amestecul din chiuveta si chiuveta ta va avea sifonul curat si nu va mai imprastia un miros neplacut.
7. In cazul in care ai incalzit mancare in cuptorul cu microunde si a ramas un miros neplacut in interiorul acestuia, pune o ceasca de otet intr-un bol cu apa si lasa-l sa fiarba cateva minute in cuptorul cu microunde. Mirosurile neplacute vor fi eliminate.
8. Ai un cos cu fructe si apar musculite micute din cauza fructelor? Pune langa cosul cu fructe o farfurioara cu otet si o bucatica de fruct acoperita cu o folie de plastic in care ai facut cateva gauri mici: musculitele se vor strecura sub folia de plastic insa nu vor mai putea iesi.
9. Daca dupa ce speli vasele in masina de spalat vase, paharele si alte vase din sticla par sa ramana aburite si albicioase infasoara obiectele din sticla in prosoape de hartie imbibate in otet, lasa-le sa stea putin asa, iar apoi clateste-le: toate petele albe vor disparea.
10. Nu este nevoie sa folosesti chimicale dure pe tavile din plastic pline de calcar pe care scurgi vasele spalate: toarna in tavi otet alb, lasa-le la imnuiat, apoi spala-le bine folosind o periuta de dinti mai dura.

11. Mobila sau parchetul din bucatarie au urme de condens? Amesteca otet alb si ulei vegetal in parti egale si freaca mobila sau parchetul in zonele afectate cu o carpa pentru a inlatura petele.
12. Daca ai facut friptura la gratar, clatite sau pur si simplu in bucataria ta se fumeaza, poti inlatura mirosul de fum din bucatarie amplasand un bol cu otet in cea mai afumata parte a bucatariei, acolo unde mirosul este cel mai puternic. Mirosul de fum o sa dispara pana a doua zi. In cazul in care s-a fumat putin si recent in bucatarie, este suficient sa inmoi bine o carpa in otet si sa o fluturi prin incapere de cateva ori, iar mirosul neplacut va fi eliminat.
13. Pentru a curata obiectele din crom sau inox din bucatarie (dar si din restul casei) aplica pe acestea putin otet alb nediluat folosind un spray. Sterge apoi obiectele respective folosind o carpa moale si stralucirea acestora va reveni.
14. Elimina petele de grasime intarita din cuptor, de pe masa si blatul de bucatarie sau de pe aragaz stergandu-le cu o carpa sau laveta inmuiata intr-o solutie preparata din parti egale de apa si otet. In afara de inlaturarea grasimii incapatanate, otetul va neutraliza si mirosurile de pe suprafete (nu te ingrijora ca totul va mirosi a otet - odata ce otetul se evapora, mirosul acestuia va disparea). Pentru lupta de zi cu zi impotriva grasimilor din bucatarie, toarna 3-4 linguri de otet in detergentul de vase manual sau in cel pentru masina de spalat vase si amesteca bine, apoi foloseste-l de fiecare data cand speli vasele. Nu numai ca detergentul va spala mai bine, dar vei economisi si ceva bani crescand astfel cantitatea de detergent existenta in casa si folosind mult mai putin de fiecare data cand speli, datorita puterii mai mari de curatare.
15. Tigaile teflonate pline de grasime vor fi curatate mult mai usor si mai eficient daca vei fierbe in ele doua cesti de otet timp de 10 minute: grasimea va disparea si nu vor mai ramane lipicioase. In plus, vor fi mult mai usor de curata dupa fiecare folosire, efectul otetului asupra teflonului pastrandu-se timp de cateva luni cel putin.

16. In cazul in care obisnuiesti sa depozitezi mancarea in caserole de plastic probabil ca ai observat ca acestea pastreaza mirosul anumitor mancaruri oricat de mult le-ai curata, mai ales atunci cand vorbim de mancaruri precum preparatele din peste, varza calita sau sarmale. Pentru a scapa de mirosul neplacut, inmoaie o felie groasa de paine in otet alb si las-o in caserola peste noapte. Dimineata mirosul va fi eliminat.
17. Cuptorul cu microunde este plin de resturi alimentare urat mirositoare si greu de indepartat? Fierbe in cuptorul cu microunde o solutie preparata din o ceasca de otet si 2 cesti de apa intr-un bol larg, la cea mai inalta temperatura, timp de 10 minute. Dupa ce solutia se raceste, inmoaie in ea o laveta si sterge petele ramase pe peretii cuptorului cu microunde: acestea s-au inmuiat intre timp si se vor curata imediat. Mirosul neplacut va fi si el eliminat.
18. Improspateaza frigiderul folosind otetul, care este o solutie de curatat mai sigura decat alte variante naturale, cum ar fi, de exemplu, bicarbonatul de sodiu. Prepara o solutie din apa si otet in parti egale si spala cu aceasta solutie atat interiorul, cat si exteriorul frigiderului, inclusiv sertarele pentru fructe si legume, suporturile pentru oua si congelatorul. Pentru a preveni formarea mucegaiului in interiorul frigiderului, inmoaie o carpa curata in otet simplu si spala peretii interiori ai frigiderului, rafturile si usa.
19. Dezinfecteaza tocatoarele, indiferent ca le folosesti pentru legume, carne sau peste, curata-le dupa fiecare utilizare cu otet alb. Acidul acetic prezent in otet este un dezinfectant excelent, si este deosebit de eficient impotriva bacteriilor precum E. coli, Salmonella si stafilococilor. Atunci cand tocatoarele de lemn au nevoie si de improspatarea mirosului, presara pe tocator bicarbonat de sodiu si apoi toarna peste el otet alb nediluat. Lasa otetul si bicarbonatul sa formeze spuma timp de 5-10 minute si apoi clateste cu o carpa inmuiata in apa curata rece.
20. In cazul in care tavitele pentru cuburi de gheata sunt pline de pete albe de calcar formate din cauza apei pe care o folosesti pentru a face cuburi de gheata trebuie sa stii ca poti curata tavitele cu otet alb. Pentru a indeparta petele sau pentru a dezinfecta tavitele de gheata lasa-le sa se inmoaie timp de 4-5 ore in otet alb nediluat, apoi clateste-le in apa rece curata si lasa-le sa se usuce.

21. Daca ai observat ca in ultima vreme, cafeaua pe care o faci la filtru este mai amara, are un gust ciudat sau este prea slaba, trebuie sa stii ca aparatul trebuie curatat. Pune in vasul de decantare 2 cesti de otet alb si o ceasca de apa. Pune un filtru in aparat ca de obicei si toarna solutia preparata in vasul de apa al filtrului de cafea. Porneste filtrul de cafea si lasa-l sa functioneze normal, pana cand apa cu otet se "filtreaza" in totalitate. Apoi, umple aparatul cu apa curata, schimba filtrul de hartie si porneste aparatul din nou, lasandu-l sa functioneze pana cand toata apa ajunge in cana de colectare. In cazul in care prepari cafeaua la filtru folosind apa plata, ar trebui sa cureti aparatul in acest fel dupa fiecare 80 de utilizari. In cazul in care folosesti apa de la robinet curata aparatul dupa 40 de utilizari.
22. Curata ceainicele sau ibricele in care faci ceai fierband 3 cesti de otet timp de 4 minute si apoi lasa otetul in vasul respectiv peste noapte. Dimineata, varsa otetul si clatest bine vasul cu apa rece. Petele de calcar si ceai vor disparea.
23. Curata tigaile si oalele metalice (chiar si acelea scumpe) cu o solutie de curatat ecologica si ieftina. Amesteca in parti egale faina si sare si adauga suficient otet cat sa le inmoi formand o pasta. Aplica pasta astfel preparata pe suprafetele de curatat mentionate, freaca bine si apoi clateste cu apa calduta si sterge cu un prosop moale.
24. Borcanele si vazele de flori pot fi curatate excelent cu ajutorul otetului. In cazul in care ai vrea sa pastrezi un borcan sa il refolosesti, insa iti este groaza sa incerci sa cureti resturile de maioneza, mustar, bulion sau unt de arahide din borcan, trebuie sa stii ca exista un mod simplu si relativ rapid de a face acest lucru. Umple borcanul cu o solutie creata din parti egale de otet, apa calda si detergent lichid de vase si lasa aceasta solutie sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clateste bine. Daca sticla ori borcanul au capac, poti pune capacul si scutura vasul de cateva ori. Procedeaza la fel si in cazul vazelor de flori: lasa solutia sa actioneze, apoi clateste bine.
25. In cazul in care ai descoperit ca in camara sau in dulapul cu alimente/condimente au aparut nesuferitele gargarite ori alte insecte daunatoare, nu trebuie sa cumperi solutii chimice toxice pentru a scapa de ele. Umple un bol mic cu o cana si jumatate de otet de mere in care adauga cateva picaturi de detergent de vase lichid, si pune-l in camara sau dulapul in care sunt insectele. Lasa-l acolo timp de cateva zile; va atrage insectele, care vor cadea in lichid si se vor ineca. Dupa cateva zile, goleste dulapul/camara si spala bine interiorul cu detergent de vase ori cu o solutie preparata din 2 cesti bicarbonat de sodiu la 250 ml de apa.

Otetul si curatenia casei

Otetul iti poate fi folositor la curatenia si mentinerea intregii case. Iata cateva moduri in care poti folosi otetul atunci cand vrei sa cureti pete sau sa reimprospatezi aspectul si mirosul mobilei si accesoriilor din casa ta.
26. Otetul are un efect deosebit asupra obiectelor din argint, asa ca indiferent daca vorbim despre tacamuri din argint ori bijuterii sau sfesnice confectionate din acest metal, otetul te poate ajuta sa le redai aspectul ingrijit. Fa o solutie din 4 linguri de bicarbonat de sodiu si o cana mare de otet alb, pune-o intr-un vas si scufunda acolo obiectele din argint. Lasa-le in solutie timp de 2-3 ore, apoi clateste-le bine cu apa rece si usuca-le folosind o carpa moale.
27. Poti reda stralucirea obiectelor din alama, bronz sau cupru preparand o pasta din otet alb si sare in parti egale ori din otet alb si bicarbonat de sodiu in parti egale (asteapta sa se domoleasca spuma inainte de folosire). Foloseste o carpa curata si moale pentru a freca pasta pe fiecare obiect pana cand petele intunecate dispar. Clateste obiectele cu apa rece si freaca-le bine cu un prosop moale pana se usuca.
28. Ai descoperit guma de mestecat lipita de canapea sau covor? Inmoaie bina guma cu otet de mere si inlatura cu un prosop de hartie. Nu vor ramane urme lipicioase.
29. Poti curatat calculatorul si anexele sale, dar si alte aparate cum ar fi imprimanta sau laptopul folosind otetul alb. In primul rand, ai grija sa scoti din priza obiectul pe care urmeaza sa il cureti. Apoi amesteca otet alb si apa in parti egale intr-un vas, inmoaie o carpa moale in solutia astfel obtinuta, stoare carpa cat de bine poti si sterge bine toate suprafetele. Pentru spatiile greu accesibile, cum ar fi cele dintre taste, poti folosi betisoare de urechi inmuiate in solutia de otet si stoarse bine.
30. Ai murdarit peretii sau mobila cu pix? Nu te impacienta: otetul iti sare in ajutor si in acest caz. Inmoaie o carpa sau un burete in otet alb nediluat si apoi sterge bine pana cand dispare si cea mai palida urma de pix.

31. Ai avut musafiri si in urma lor au ramas urmele paharelor pe mobila? Urmele acelea albicioase pot fi curatate tot cu ajutorul otetului. Amesteca otet alb si ulei de masline in parti egale si foloseste o carpa moale pentru a aplica solutia pe mobila. Freaca bine locul afectat pana cand dispar, apoi sterge locul cu un prosop moale si fin. Pentru a indeparta petele de apa de pe mobila tapitata cu piele, inmoaie un burete fin in otet alb si sterge bine locul afectat.
32. Daca ai copii mici si au avut un mic accident pe saltea, trebuie sa stii ca urina poate fi curatata foarte bine cu o solutie facuta din apa si otet in parti egale. Sterge bine salteaua cu o carpa inmuiata in solutie, apoi presara bicarbonat de sodiu si lasa sa se usuce asa. Dupa ce pata s-a uscat, aspira bicarbonatul de sodiu de pe saltea.
33. Lumanarile din ceara sau parafina pot fi ideale atunci cand vrei sa creezi o atmosfera romantica, insa tot romantismul dispare atunci cand patezi mobila cu ceara sau parafina. Poti inlatura asemenea pete in felul urmator: incalzeste ceara scursa pe mobila folosind un uscator de par (alege cea mai mare temperatura), apoi preseaza o foaie de sugativa pe pata (daca nu ai sugativa poti folosi servete de hartie sau chiar hartie igienica). Fa o solutie din otet alb si apa calduta in parti egale, inmoaie o carpa in solutia astfel preparata si sterge urmele ramase pe mobila dupa ce ai indepartat ceara. Usuca frecand locul cu o carpa foarte moale.
34. Para de dus este plina de depuneri minerale si nu stii cum sa o mai cureti. Este cazul sa folosesti otetul. Fa o solutie dintr-un litru de apa fierbinte si o cana de otet alb, demonteaza para de dus de pe furtun si scufunda para de dus in solutie timp de 10 minute. Cand vei scoate para de dus din solutie, depunerile de piatra nu vor mai fi prezente. Clateste si monteaza para de dus la locul ei.
35. Daca ai cada sau dus si ai montat o perdea de plastic pentru a evita sa stropesti toata baia cand faci dus, probabil ca ai observat ca in timp apar pete de mucegai negru pe perdea. Pune perdeaua de dus in masina de spalat, umple masina cu prosoape mai vechi, adauga jumatate din cantitatea de detergent necesara, completeaza cu bicarbonat de sodiu si porneste masina de spalat folosind un program cu apa calduta. La prima clatire adauga in masina de spalat (in compartimentul destinat balsamului de rufe) o ceasca de otet alb. Nu folosi un program cu stoarcere. Scoate perdeaua de dus din masina si pune-o la locul ei sa se scurga si sa se usuce.

36. Curata jaluzelele folosind otetul in cel mai simplu si comod mod posibil: pune-ti in maini manusi de bumbac si inmoaie-ti degetele intr-o solutie facuta din otet alb si apa calda amestecate in parti egale. Trece degetele peste ambele parti ale fiecarei lamele a jaluzelelor. Foloseste un alt vas cu apa calda pentru a curata manusa din cand in cand.
37. Curata chiuvetele si cazile si reda stralucirea portelanului folosind tot otetul. Freaca bine obiectele din portelan cu otet alb nediluat folosind un burete de vase, apoi clateste bine cu apa rece. In cazul in care ai in cada pete de calcar lasate de apa de la robinet, pune un dop, varsa in cada 1 litru de otet alb si umple cada cu apa fierbinte de la robinet. Lasa cada plina peste noapte, apoi scurge apa din cada si freaca bine petele cu o perie din plastic sau un burete de vase mai aspru. Clateste cu apa rece.
38. In cazul in care faianta si gresia prezinta urme de sapun intarit sau calcar, poti sa le readuci stralucirea frecandu-le cu un amestec format din jumatate de ceasca de otet alb, jumatate de ceasca de amoniac si un sfert de ceasca de borax (borat de sodiu) diluate cu 3,7 litri de apa calda. Clateste apoi cu apa rece si lasa sa se usuce natural.
39. Dezinfecteaza vasul de toaleta si improspateaza-i mirosul turnand 2 cani de otet alb in vas si lasandu-l sa se inmoaie peste noapte. Dimineata nu trebuie decat sa tragi apa si vasul de toaleta va fi curat si stralucitor.
40. Curata masina de spalat rufe pentru a o dezinfecta si pentru a elimina mucegaiul si bacteriile din toate ungherele greu accesibile turnand 2 cani de otet alb in compartimentul pentru detergent. Pune masina de spalat rufe in functiune fara rufe sau detergent si lasa un ciclu complet sa se incheie.

41. Pentru a elimina depunerile de calcar si pentru a preveni coroziunea fierului de calcat, curata-l din cand in cand umplandu-i rezervorul cu otet alb nediluat. Pune fierul de calcat in suport, programeaza termostatul pe incalzire maxima cu aburi la putere maxima si lasa-l sa elimine otetul prin abur timp de 10-15 minute. Apoi umple rezervorul cu apa curata si repeta procedeul.
42. Curata covoarele patate cu un amestec realizat din 2 linguri de sare dizolvata intr-o jumatate de cana de otet alb; freaca bine covoarele cu aceasta solutie, lasa-le sa se usuce bine si apoi aspira-le. In cazul in care ai pe covor pete mari si mai inchise la culoare, adauga in amestecul despre care vorbeam si 2 linguri de borax si procedeaza in acelasi fel.
43. Daca observi ca din cauza traficului intens sau a mobilei covoarele tale par sa se fi tocit, trebuie sa stii ca este vorba doar de presarea fibrelor si se poate remedia. Poti sa pui intr-o galeata o cana de otet alb si 4 litri de apa, inmoaie matura in solutie si freaca bine covoarele. Nu este nevoie sa clatesti. In afar de faptul ca vor parea revitalizate, vei preveni si formarea mucegaiului daca vei pulveriza putin din aceasta solutie si pe dosul covoarelor.

Otetul si hainele tale

Otetul este aproape magic si atunci cand vine vorba despre haine si alte tesaturi.
44. Scapa de incretiturile de pe rufe fara sa te mai chinuiesti o ora sa calci fiecare cuta. Trebuie sa stii ca rufele se vor calca mult mai usor daca vei pune intr-o sticluta o solutie preparata dintr-o parte otet si trei parti apa rece. Pulverizeaza solutia pe rufe si calca-le. Daca nu sunt foarte sifonate poti sa pulverizezi solutia si sa le pui pe umeras la uscat la aer.
45. Atunci cand speli hainele din lana la o temperatura nepotrivita se poate intampla sa se deformeze. Daca puloverul tau preferat din lana s-a scurtat trebuie sa stii ca poti sa il aduci la forma initiala daca il fierbi timp de 25 de minute intr-o solutie facuta din 0 parte otet alb si doua parti apa. Scoate-l din solutie, intinde-l bine si apoi pune-l la uscat.
46. Pentru a elimina petele de grasime de pe o jacheta de piele intoarsa sau de pe pantofi, trebuie sa actionezi rapid, cat pata este inca proaspata. Inmoaie o periuta de dinti moale in otet alb si freaca delicat pata de grasime. Lasa urmele sa se usuce la aer, apoi freaca zona cu o piele de caprioara din acelea folosite pentru curatarea ochelarilor. Repeta intreaga operatiune daca este necesar.
47. In cazul in care nu iti place rozul prea mult, cu atat mai putin pe hainele care erau alta culoare pana sa le bagi in masina de spalat cu rufe rosii, trebuie sa stii ca poti face ceva sa previi asemenea accidente nedorite. Inainte de a spala prima data rufele rosii abia cumparate, sufunda-le intr-un lighean cu otet nediluat. Lasa-le in otet timp de 10-15 minute si apoi spala-le conform specificatiilor de pe eticheta.
48. Daca vei pulveriza otet nediluat peste petele de transpiratie de pe camasi si tricouri inainte de a le baga in masina de spalat, vei evita decolorarea zonelor respective. Otetul folosit in acest mod este ideal si pentru indepartarea petelor de mustar, sos de tomate sau ketchup.
49. In cazul in care nu poti sa iti mai dai seama ce culoare sunt sosetele si vrei sa redevina albe, iata un mod simplu de a le face sa straluceasca din nou. Adauga o ceasca de otet la 1,5 litri apa intr-o cratita mare. Adu solutia la punctul de fierbere, apoi pune-o intr-un lighean peste sosetele pe care vrei sa le revitalizezi. Lasa sosetele astfel la inmuiat peste noapte, apoi spala-le in mod normal.
50. Adauga o cana de otet in masina de spalat atunci cand incepe clatirea rufelor pentru a improspata culorile rufelor si pentru a te bucura de haine mai curate. Acidul acetic prezent in otet nu va dauna tesaturilor, in schimb va dizolva bine resturile de detergent care pot incarca fibrele textile. De asemenea, otetul va actiona ca un balsam de rufe, ca antistatic si ca inhibitor al mucegaiului.
Voi cum mai folositi otetul in casa? Spuneti-ne si noua!

Articolul urmator
25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul
25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi
    Nu mai arunca pulpa de migdale. 3 moduri în care o poți folosi

    Pulpa de migdale reprezintă masa care rămâne după ce ai obținut lapte de migdale prin înmuiere și stoarcere. De multe ori, nu știi ce să faci cu aceasta sau poate chiar nu...

    3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei
    3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei

    Viata ta este in esenta suma totala a obiceiurilor tale. Obiceiurile iti determina sanatatea fizica, bunastarea mentala si cresterea ta personala. In esenta, orice modificare a...

    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt
    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt

    Este sursă de proteine, de calciu, de fosfor, de vitamine din grupul B-urilor (vitamina B2 și B12), dar și de vitamina D. Mai mult decât atât, este unul dintre alimentele ce...

    5 moduri prin care îl poți încuraja pe copilul tău care învață acasă, să socializeze
    5 moduri prin care îl poți încuraja pe copilul tău care învață acasă, să socializeze

    În ultimii ani, tot mai mulți părinți decid ca micuții lor să învețe acasă. De aceea, este firesc să intervină și această grijă: „Oare copilul meu are...

    Olimpic și admis la Politehnica din Paris, Tudor nu are bani să urmeze studiile. Tatăl lui a vândut animalele și tractorul din gospodărie
    Olimpic și admis la Politehnica din Paris, Tudor nu are bani să urmeze studiile. Tatăl lui a vândut animalele și tractorul din gospodărie

    Un tânăr din Gorj are nevoie de sprijin pentru a studia la Paris! Tudor Păișanu, fost olimpic la matematică, a aflat de curând că a fost admis la o prestigioasă facultate...

    10 moduri prin care muzica ne menține sănătatea psihică
    10 moduri prin care muzica ne menține sănătatea psihică

    Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi fost lumea noastră fără muzică? Nici noi! De fapt, nici nu vrem să ne gândim la așa ceva. Muzică are puterea de a aduce oamenii...

    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?
    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?

    Să începi să îi oferi bebelușului „finger food” reprezintă o modalitate simplă și eficientă totodată de a-l familiariza cu mișcările coordonate și de a-l...

    Cele 4 moduri prin care copilul tău te îngrașă
    Cele 4 moduri prin care copilul tău te îngrașă

    Odată ce devii mamă, îți dorești mai mult ca oricând să fii sănătoasă și în formă pentru copilul tău. În ciuda eforturilor tale, anumite rutine din viața...

    © 2024 Qbebe