Hainele copiilor trebuie spălate pentru a ține diferite bacterii la distanță, în special dacă aceștia practică sporturi în aer liber sau dacă intră în contact cu diferite suprafețe sau murdărie. Iată câteva dintre sfaturile de care trebuie să ții cont când vrei să ai grijă de rufele tale și de sănătatea familiei:
Curăță cât mai des mașina de spălat
Nu te poți bucura de rufe cu adevărat curate și lipsite de germeni dacă mașina ta de spălat nu este într-o formă excelentă. Bacteriile și murdăria se pot acumula în cuva mașinii, lucru care ulterior duce la mirosuri neplăcute în interiorul acesteia, dar și pe hainele proaspăt spălate. Este important să folosești produse formulate special pentru a dezinfecta mașina de câteva ori pe lună, iar dacă aceasta este prea veche și prezintă semne evidente de uzură, nu ezita să o schimbi cât mai repede.
Alege o masina de spalat nouă care să-ți îndeplinească toate cerințele și să răspundă cu adevărat nevoilor tale. Nu uita că o mașină de spălat veche poate adăposti diferite surse de germeni și bacterii, așa că nu amâna achiziționarea uneia de ultimă generație. Aceasta trebuie întreținută la rândul ei și va trebui să-ți creezi un obicei din dezinfectarea regulată, dar și din folosirea produselor anticalcar, pentru a te putea bucura de ea o perioadă cât mai lungă. Detalii aici!
Spală rufele la temperaturi ridicate
Ciclurile de spălare la temperatură ridicată sunt cele mai la îndemână metode de a dezinfecta hainele. În cazul hainelor pe care copiii le poartă la antrenament sau la joacă, trebuie să eviți ciclurile scurte de spălare, deoarece acestea nu sunt suficient de puternice pentru a îndepărta petele și germenii. Ciclurile cu temperaturi ridicate sunt recomandate și pentru lenjerii de pat, prosoape și lenjerie intimă.
Există, totuși, haine care nu pot fi spălate în apă fierbinte fără a distruge materialul, așa că va trebui să folosești unul dintre programele speciale ale mașinii de spălat sau detergent cu dezinfectant. Mașinile de spălat moderne îți pun la dispoziție mai multe programe pentru a scoate petele dificile sau pentru a curăța cât mai bine chiar și materialele delicate. Dacă unul dintre copiii tăi este bolnav și vrei să limitezi posibilitatea de a transmite virusuri și bacterii, folosește lenjerie de pat albă, din bumbac, deoarece aceasta va răspunde cel mai bine la produsele cu dezinfectant. Materialele sintetice sau colorate se pot deteriora încă de la prima spălare serioasă dacă folosești un astfel de produs și un ciclu de spălare cu apă fierbinte.
Cum să speli hainele bebelușului
Bebelușii sunt mult mai sensibili la chimicale, iar acestea le pot provoca reacții alergice serioase, motiv pentru care trebuie să alegi doar produse special concepute pentru hainele acestora. De asemenea, există câteva tehnici pe care trebuie să le folosești pentru a avea grijă ca cei mici să fie protejați în acest proces. Iată câțiva pași pe care îi poți face:
- Înainte de a înmuia hainele, tratează fiecare pată în parte, în funcție de tipul acesteia. Petele rezultate din proteine, precum cele de carne sau lapte, atrag cele mai multe bacterii, așa că ocupă-te de acestea cu ajutorul unor soluții potrivite pentru hainele copiilor.
- Curăță urmele de salivă sau alte fluide corporale. Acestea sunt la fel de periculoase în ceea ce privește dezvoltarea bacteriilor și trebuie îndepărtate înainte de a pune hăinuțele la spălat.
- Folosește ingrediente naturale pentru procesul de înmuiere, precum oțetul.
Nu uita ca atunci când pui hainele celor mici în mașina de spălat să nu folosești balsam și să citești mereu eticheta produselor înainte de a le cumpăra. Consultă-te mereu cu medicul de familie dacă cel mic suferă de anumite alergii sau este sensibil la anumite produse.
Ai grijă de familia ta și alege cele mai sigure moduri de a dezinfecta hainele, așternuturile și alte obiecte din casă. Gândește-te mereu la sănătatea copiilor și ia doar decizii care nu le pun sănătatea în pericol.
Sursa foto: pexels.com