Copiii pot fi afectaţi de indigestie ("le-a picat ceva greu") dacă au mâncat în grabă, prea repede sau prea mult, în acest caz, indigestia fiind maniera stomacului de a spune că nu suportă un flux atât de mare şi de rapid de alimente. Indigestia mai poate apărea şi atunci când micuţii mănâncă prea gras, prăjit, condimentat sau combină nepotrivit diferite feluri de mâncare.
Indigestia la copii apare de cele mai multe ori din cauza lipsei unui program bine stabilit de servire a meselor, din cauza faptului că micuţul nu mestecă foarte bine alimentele sau pentru că nu are o poziţie corectă atunci când stă la masă.
Tulburările digestive la copii sunt aceleaşi cu cele ale adulţilor şi se manifestă prin:
- indigestie;
- senzaţie de preaplin;
- disconfort gastric;
- balonare;
- greaţă;
- vărsături.
DIGEX KIDS plicuri (pentru copii de peste 1 an) prin aportul a 8 enzime digestive, completează sistemul enzimatic propriu al organismului, îmbunătăţeşte digestia, acţionând asupra unei mari varietăţi de compuşi alimentari şi ajutându-l să facă faţă suprasolicitării cauzate de o masă copioasă sau alimentaţie inadecvată.
Proteaza intervine în digestia proteinelor din alimentaţie, asigurând o digestie completă şi sănătoasă a preparatelor din carne, ouă sau leguminoase.
Lipaza asigura digestia grăsimilor animale şi vegetale, reducând suprasolicitarea pancreasului după consumul unor mese copioase alcătuite din carne grasă, în special de porc, precum şi derivate ale acesteia, dar şi din mâncăruri cu mult ulei, unt sau margarină.
Amilaza/Glucoamilaza realizează o digestie completă a carbohidraţilor ce se găsesc majoritar în pâine, cereale, produse de panificaţie, cartofi.
Lactaza contribuie la digestia laptelui şi produselor lactate şi previne apariţia simptomelor de balonare, crampe, dureri abdominale, diaree, datorate digestiei incomplete a lactozei.
Celulaza ajută la digerarea celulozei, împiedicând formarea gazelor de fermentaţie şi prevenind senzaţia de balonare.
Pectinaza asigură substratul necesar dezvoltării florei intestinale benefice.
Fitaza eliberează fosforul şi alte minerale (calciu, fier, magneziu, mangan) din fitați, substanţe nedigerabile, în mod obişnuit, asimilate ulterior ingestiei de cereale, seminţe, fructe şi legume, prevenind totodată apariţia diverselor carenţe la vegetarieni.