Un bebeluș a ajuns în stare gravă la spital după ce coșulețul în care se afla a fost răsturnat de pisică
O mamă a dezvăluit că, pe când avea vârsta de 8 zile, băiețelul ei (Tytus) a suferit un accident foarte grav. Pe când se afla într-un coșuleț tip Moses, pus pe o banchetă aflată în bucătăria de acasă, pisica familiei s-a prins cu ghearele de împletitura de răchită a coșulețului. Ghearele pisicii au rămas blocate în împletitură și, în încercarea de a se desprinde de acolo, pisica a răsturnat coșulețul în care se afla bebelușul pe podeaua cu gresie din bucătărie.
În urma impactului, bebelușul a suferit o fractură de claviculă și o fractură craniană, fiind transportat de urgență la spital. Acolo a fost internat la terapie intensivă, investigațiile efectuate dovedind faptul că Tytus suferise o hemoragie intracraniană. Aceasta are consecințe deosebit de grave (sângele care se scurge la nivelul țesutului creierului are presiune mare și poate duce la inflamarea creierului și la distrugerea celulelor), putând duce la leziuni cerebrale și chiar la deces.
Pentru a le atrage atenția părinților asupra accidentelor care pot surveni dacă într-o casă se află un bebeluș, o pisică și un coș Moses, mama lui Tytus a dezvăluit prin ce a trecut pe contul de instagram „Tiny Hearts Education”. Ea a trimis și câteva fotografii din care se poate sesiza cât de serioase au fost leziunile suferite de fiul ei.
Sursă poză: instagram.com/tinyheartseducation/
A ținut să menționeze că micuțul a depășit situația critică în care se afla și că s-a recuperat foarte bine, așa cum se poate sesiza și din materialul disponibil în „The Sun”: „Băiețelul meu a învins și a depășit toate obstacolele, slavă Domnului”.
View this post on Instagram
Potrivit aceleiași surse, mama a venit cu acest avertisment: „În prezent văd numeroși părinți pregătind coșuri de bebeluși, punându-le în diverse locuri, dar vă rog să învățați asta de la mine. Vă rog, nu mai procedați așa!”
Specialiștii vin cu avertismente pentru părinții care au bebeluși
Directorul General al „Tiny Hearts Education”, Nickki Jurcutz, a ținut și ea să vină cu un avertisment pentru părinți după ce a cunoscut povestea lui Tytus. Aceasta a precizat că un copil nu ar trebui niciodată să stea într-un loc situat la înălțime. Conform sursei citate anterior, a declarat că: „Ar trebui ca săptămânal să venim cu un mesaj despre asta întrucât este ceva atât de important... niciodată nu trebuie să vă lăsați copilul să stea într-un loc aflat la înălțime, nu durează decât o secundă pentru ca un lucru rău să se întâmple.”
În același timp, experții vorbesc și despre cât de mult contează ca un coș Moses să respecte standardele de siguranță (BS EN 1466: 2014). Regulile pe care trebuie să le respecte părinții când bebelușii stau într-un astfel de coș sunt:
- Coșul va fi utilizat până când bebelușul va fi capabil să se răsucească singur
- Coșurile Moses cu mânere scurte nu trebuie transportate când bebelușii stau în ele
- Un coș Moses trebuie așezat doar pe podea, pe o suprafață perfect netedă, nu pe una înălțată
- Panglicile coșului ar trebui să fie suficient de lungi cât să se poată reuni la mijloc
- Se vor alege doar saltele care să fie în stare perfectă, orice ruptură sau bucată de material desprinse din ele fiind deosebit de periculoase pentru bebeluși, putând crește riscul de sindrom al morții subite
- Salteaua din coș trebuie să fie fermă și netedă
- Te vei asigura că nu există niciun spațiu între pereții coșulețului și saltea (pentru că există pericolul ca mâinile sau picioarele bebelușului să rămână blocate acolo)
Surse: thesun.co.uk, tribunetimes.co.uk, whick.co.uk, instagram.com
Sursă poză principală: instagram.com/tinyheartseducation/
Surse foto: instagram.com, youtube.com