Programul de vara la Gradinita lui David

Programul de vara la Gradinita lui David

Alexandra Ion

Gradinita de vara dispune de un program special creat, astfel incat copiii sa se distreze in timp ce isi continua dezvoltarea psihologica, fizica si sociala.

 

Programul de vara este structurat astfel:
- Saptamana 23-27 Iunie :"De-a detectivii"
- Saptamana 30-4 Iulie: "Pofta vine mancand!"
- Saptamana 7-11 Iulie: "Cercul bunelor maniere"
- Saptamana 14-18 Iulie: "Micii ingineri"
- Saptamana 21-25 Iulie: "Saptamana handmade"
- Saptamana 28-1 August: "Micii cercetasi"
- Saptamana 4-8 august:"Ce am aflat?"
- Saptamana 11-15 august:"Jurnalul de vacanta"
- Saptamana 18-22 august:"Stiinta distractiva"
- Saptamana 25-29 august : "Jocurile Copilariei"
- Cluburi si optionale

Saptamana 23-27 Iunie: "De-a detectivii"

"Simt nevoia sa imi stimulez intelectul! Iata si motivul pentru care am ales profesia de detectiv!"(Sherlock Holmes)

Sherlock Holmes ne spunea, ca a fi detectiv este o meserie rafinata, ce te ajuta sa deslusesti situatii-limita, stimuland intelectul si imaginatia. Pe parcursul celor 7 zile, vom descoperi cate un indiciu in fiecare zi in locatii diferite ( sala de grupa, Parcul Herastrau, sala de mese, curtea gradinitei), indicii ce vor determina activitatea din ziua urmatoare. Spre sfarsitul saptamanii vom fi instruiti la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, unde vom descoperi alte indicii, pentru ca vizita la Sectia de Politie din Baneasa, sa fie ultima activitate din aceasta saptamana, care de altfel, sa ne finalizeze ancheta.

Saptamana 30-4 Iulie: "Pofta vine mancand!"

"Nu e mestesug a gati mancare, ci mestesug a o potrivi."(Proverb romanesc)

Alimentatia sanatoasa a individului este un subiect dezbatut de foarte multi nutritionisti, endocrinologi si medici pediatri. Este necesar, ca cei mici sa cunoasca importanta unei alimentatii corecte si echilibrate, pentru a avea o viata si un corp sanatos. Asadar, pe parcursul intregii saptamani, vom gati insotiti de nutrititonisti, maestri bucatari si patiseri.
La finalul saptamanii, vizita la Fabrica de Biscuiti si intalnirea cu Cornelia Marin, vor incununa
cunostintele dobandite.

Saptamana 7-11 Iulie: "Cercul bunelor maniere"

"Codul bunelor maniere reprezinta de fapt, arta de a trai frumos, in toate imprejurarile vietii." (Cornel Istrate)

Cavalerii si printesele de la gradinita noastra vor fi asteptati in aceasta saptamana, pentru a fi
initiati in minunata "arta de a trai frumos". Vor avea ocazia sa descopere conduite ce vor contribui la intarirea legaturilor cu familia, cu prietenii si cu cei cu care vin in contact zilnic. Vom servi ceaiul de la ora 14:00 la Palatul Mogosoaia si ne vom etala tinuta eleganta la clubul de echitatie Equestria. Balul mascat venetian va fi evenimentul care va incheia saptamana. Si totusi, sa nu uitam, ca bunele maniere tin de frumusetea caracterului uman si de moralitatea sa, nu doar de respectarea unor reguli care s-au impus si codificat de-a lungul timpului!

Saptamana 14-18 Iulie: "Micii ingineri"

"In cativa ani, pasarea mea de foc, va fi cel mai bun prieten al omului."(Carl Benz)

Ce-ar fi sa vezi cu ochii tai cum sunt fabricate automobilele? Sa descoperi acele utilaje-gigant care ajuta la fabricarea lor? Copiii sunt fascinati de automobile, inca de mici. Fie ca sunt masini de curse, masini de pompieri, sau chiar indragitele masini de politie, acestea au starnit interesul si curiozitatea copiilor dintotdeauna. In aceasta saptamana ne vom transforma in mici constructori de automobile sivom avea ocazia sa aflam toate aceste lucruri, atat prin experimente si activitati in gradinita, cat si printr-un tur realizat la Uzina Dacia din Pitesti. Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida" ne va sta la dispozitie cu cele mai vechi si noi automobile.

Saptamana 21-25 Iulie: "Saptamana handmade"

"Simte! Creeaza! Traieste!"(Charles Lewis Tifanny)

Conceptul de "handmade" imbina ideile unei persoane in crearea unui produs unic si plin de
personalitate. Urmarind aceasta linie, toata saptamana vom lucra, pentru ca la sfarsitul ei sa realizam un targ handmade. Aceste obiecte vor fi realizate utilizand tehnici si materiale diversificate, dar si sub atenta instruire a unor specialisti pe diferite domenii: pictura, quilling sau artizanat. De asemenea, vom avea ocazia sa ne inspiram si de la Muzeul de Arta Nationala Contemporana. Tot in domeniul artelor vom include si olaritul. In acest sens, vom cunoaste o familie de olari, care ne vor introduce in aceasta minunata taina a olaritului.Asadar, va invitam sa ne vizitati pentru ca anul acesta se poarta"Handmade" by David!

Saptamana 28-1 August: "Micii cercetasi"

"A fi cercetas inseamna sa lupti impotriva egoismului" (Lord Baden-Powell)

Cu siguranta, am auzit cu totii despre cercetasi, dar poate ca dincolo de imaginile din filme nu am avut pana acum o idee clara a acestui domeniu. Un cercetas desfasoara o serie intreaga de activitati care pot fi incadrate in cateva categorii: educatie non-formala, invatand prin actiuni, dar si stabilirea de prietenii prin impartasirea unor seturi de valori si principii de viata.
Parintele cercetasilor, Lord Baden-Powell, descria esenta cercetasilor ca fiind cuprinsa in
urmatoarea sintagma: "Cetateni fericiti, sanatosi si serviabili". Ghidati de principii sanatoase, incurajati sa descopere mediul inconjurator, sustinuti in luarea deciziilor din cadrul jocurilor de-a cercetasii, copiii vor confectiona uniforme de cercetasi, vor intreprinde activitati in Padurea Codrii Vlasiei si isi vor descoperi puterile in "Terra Park" din Bucuresti. Asadar, daca noi devenim mai buni si lumea in care traim va fi una mai buna!

Saptamana 4-8 august: "Ce am aflat?"

Dupa doua semestre de studiu intens, este necesara si o recapitulare a principalelor cunostinte dobandite. Vor fi evaluate umatoarele notiuni:
1.Domeniul Limba si Comunicare:
• Dezvoltarea capacitatii de exprimare orala, de intelegere si utilizare corecta a semnificatiilor
structurilor verbale orale.
• Educarea unei exprimari verbale corecte, din punct de vedere fonetic, lexical si sintactic.
• Dezvoltarea creativitatii si expresivitatii limbajului oral.
• Dezvoltarea capacitatii de a intelege si transmite intentii, ganduri, semnificatii mijlocite de
limbajul scris;
2.Domeniul Stiinte:
• Dezvoltarea operatiilor prematematice.
• Dezvoltarea capacitatii de a intelege si utliza numere, cifre, unitati de masura intrebuintate.
• Dezvoltarea capacitatii de recunoastere, de numire, construire si utilizarea formelor geometrice.
• Dezvoltarea capacitatii de rezolvare de situatii problematice prin achizitia de strategii adecvate;
• Dezvoltarea capacitatii de observare si stabilire de relatii cauzale, spatial temporale.

Saptamana 11-15 august: "Jurnalul de vacanta"

"A calatori este pentru cei tineri o parte a educatiei, pentru cei mai varstnici, o parte a experientei" (Francis Bacon)

Lumea de astazi devine un loc din ce in ce mai mic, deoarece oamenii calatoresc tot mai mult, dintr-un colt al Globului in altul. Invatand despre alte culturi, limbi si popoare, vom intelege mai bine lumea in care traim. Tema "Jurnal de vacanta" ajuta copiii sa descopere locuri, oameni si obiceiuri din diferite zone ale lumii. Ne vom pregati pentru calatorie si apoi vom vizita imaginar America, China si India, Brazilia prin muzica si dans, sau Italia contemporana. Tarile alese si perioadele la care vom face referire ofera copiilor informatii importante, atractive, care ii ajuta sa observe si sa aprofundeze istoria si diversitatea acestei lumi. Atractia saptamanii va fi "Parada costumelor traditionale", parada cu haine si obiecte specifice fiecarei tari. Vom studia fiecare punct ale acestui Glob, iar excursia la Vulcanii Noroiosi din Buzau sau Pestera Dambovicioara din judetul Arges ii va ajuta pe cei mici sa-si completeze jurnalul de calatorie.

Saptamana 18-22 august: "Stiinta distractiva"

"Experimentul, fie ca este folosit pentru stimularea interesului fata de noile informatii, fie ca mod de verificare a acestora, ramane o forma de activitate independent a elevilor si in acelasi timp, o cale de dezvoltare a interesului pentru mediul inconjurator."(Ioan Cerghit)

Joaca poate deveni uneori o lectie de stiinta, chiar si la gradinita. Una dintre metodele principale
de explorare a situatiilor reale sau posibile, este experimentul. Vom transforma activitatile din aceasta saptamana intr-un laborator de chimie, biologie si geologie. De asemenea, vom avea ocazia sa aprofundam tot ceea ce am studiat, prin vizita la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Stiinte Biologice.
Experimentul dispune de importante valente formative, ca si observarea sistematica. Prin aceasta tema, urmarim stimularea activitatii de investigatie personala, independenta si favorizarea dezvoltarii intereselor cognitive.

Saptamana 25-29 august: "Jocurile Copilariei"

"Asa eram eu la varsta cea fericita si asa cred ca au fost toti copiii, de cand ii lumea si pamantul, macar sa zica cine ce-a zice."(Ion Creanga)

S-a spus despre copilarie ca este locul imaginatiei, locul fericirii si al povestilor, al implinirii si al
jocului. Cati dintre noi ne mai amintim jocuri precum:"Ursul doarme!", "Lapte gros" "Baba oarba" sau "De-a v-ati ascunselea"? Haideti sa dedicam aceasta ultima saptamana de vacanta, jocului si sa le aducem copiiilor ceea ce ne-a adus noua copilaria: jocuri pline de voiosie in aer liber, lipsite de grija fiselor, a matematicii sau a dezvoltarii limbajului. Sa uitam pentru moment de influentele tehnologiei si sa ne distram prin jocuri romanesti. Distractia va fi pe primul plan, iar in acest fel copiii isi vor consuma energia si isi vor reincarca bateriile pentru noul an scolar. Parcurile sau curtea gradinitei vor fi mediul propice pentru desfasurarea acestor activitati.

Cluburi si optionale

Pe langa temele de studiu copiii se vor putea bucura si de activitati optionale. Gradinita
noastra va ofera:

Clubul de inot- Pentru ca ne dorim:"O minte sanatoasa intr-un corp sanatos". Clubul
urmareste dezvoltarea fizica armonioasa si mentinerea starii de sanatate fizica si psihica,
precum si dezvoltarea unui comportament concentrat catre atingerea de obiective,
comportament care se va regasi in cotidian sub forma rezolvarii situatiilor noi de viata.

Clubul de tenis-Pentru ca ne dorim ca sanatatea sa cuprinda nu numai corpul, cat si mintea in deplina armonie cu spiritul Fie ca este vorba despre un sport sanatos, fie ca este vorba despre increderea in fortele proprii, clubul de tenis va fi bine venit in activitatea copiiilor.

Clubul de dans- Pentru ca ne dorim copiii eleganti si sanatosi din punct de vedere emotional. In cadrul acestui club se imbina armonios miscarea si gratia, in vederea formarii unei atitudini pozitive. In pasi de dans, copiii isi imbunatatesc tinuta, echilibrul si concentrarea.

Club-Limba Engleza
Club-Limba Germana

Va asteptam cu drag!

Articolul urmator
Ți s-a întâmplat și ție? O mamă recunoaște că nu și-a pregătit copilul pentru mersul la baie singur la grădiniță
Ți s-a întâmplat și ție? O mamă recunoaște că nu și-a pregătit copilul pentru mersul la baie singur la grădiniță

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Au crescut un campion olimpic! Cine sunt părinții lui David Popovici
    Au crescut un campion olimpic! Cine sunt părinții lui David Popovici

    În spatele oricărui sportiv de performanță stau multe ore de muncă, dar și sacrificii din partea lui și a... familiei. Cine sunt părinții lui David Popovici și cum au...

    Ce mare a crescut David, băiețelul Andreei Mantea. Îi seamănă perfect mamei lui
    Ce mare a crescut David, băiețelul Andreei Mantea. Îi seamănă perfect mamei lui

    Andreea Mantea lucrează în televiziune de mai bine de 15 ani, însă este cunoscută mai ales pentru emisiunile prezentate la Kanal D, printre care „Se strigă...

    Creșa și grădinița de vară 2024: când încep înscrierile și ce acte sunt necesare
    Creșa și grădinița de vară 2024: când încep înscrierile și ce acte sunt necesare

    Înscrierile copiilor în învățământul preuniversitar încep curând! Ce acte sunt necesare și când încep înscrierile, plus toate...

    David Popovici și-a transformat medalia de aur, câștigată în 2022, în fundițe aurii pentru copiii bolnavi de cancer de la Fundeni
    David Popovici și-a transformat medalia de aur, câștigată în 2022, în fundițe aurii pentru copiii bolnavi de cancer de la Fundeni

    Campion european și mondial la natație, David Popovici a acceptat ca medalia de aur câștigată la Mondialele de la Budapesta să fie topită și transformată în fundițe...

    David Popovici, mesaj public pentru tineri după alegerile prezidențiale. „E dreptul nostru"
    David Popovici, mesaj public pentru tineri după alegerile prezidențiale. „E dreptul nostru"

    Campionul olimpic care a dus numele României pe cele mai înalte culme ale succesului la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, David Popovici și-a exprimat părerea în...

    David Popovici este campion olimpic, dar se antrenează în condiții greu de imaginat. „Iarna se improvizează un balon în care ne-am obișnuit cu frigul"
    David Popovici este campion olimpic, dar se antrenează în condiții greu de imaginat. „Iarna se improvizează un balon în care ne-am obișnuit cu frigul"

    A simțit dulcele gust al succesului după ce a devenit campion olimpic medaliat cu aur la proba de 200 metri liber și cu bronz la proba de 100 metri liber. Dar nu a putut uita gustul...

    Gabriel și David, doi copii harnici doresc să ducă tradiția oieritului mai departe. Au 250 de oi cu care se mândresc
    Gabriel și David, doi copii harnici doresc să ducă tradiția oieritului mai departe. Au 250 de oi cu care se mândresc

    Doi frați harnici duc tradiția familiei din generație în generație. La doar 9 și 18 ani, David și Gabriel își împart ziua între școală și oi. Băieții se...

    Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație
    Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație

    Numele lui este pe buzele tuturor! Înotătorul român David Popovici a făcut senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo anul trecut, a câștigat medalia de aur în...

    © 2025 Qbebe