Au crescut un campion olimpic! Cine sunt părinții lui David Popovici

Au crescut un campion olimpic! Cine sunt părinții lui David Popovici

Mariana Voinea

În spatele oricărui sportiv de performanță stau multe ore de muncă, dar și sacrificii din partea lui și a... familiei. Cine sunt părinții lui David Popovici și cum au contribuit aceștia la conturarea profilului unui campion olimpic?

A adus aurul la natație pentru România și și-a văzut visul cu ochii, câștigând finala masculină la 200 m stil liber la Jocurile Olimpice de vară pe data de 29 iulie 2024 la Nanterre, Franța. David Popovici este campionul nostru la natație, pentru care provocările nu se termină niciodată.

A impresionat o întreagă Românie prin performanța extraordinară obținută, prin discursul impecabil pe care l-a avut de fiecare dată după fiecare reușită, dar și prin inima mare care l-a transformat în vocea copiilor cu cancer din spitalele României.

De la vârsta de numai 17 ani, David Popovici reușea să scrie istorie pentru România, devenind un fenomen aplaudat de o țară întreagă și recunoscut la nivel mondial.

Noul star al natației, băiatul al cărui nume merită să fie scris cu litere de aur în cartea sportului românesc, David Popovici are motive să le mulțumească părinților săi.

A făcut mândru poporul român cu performanțele sale. Inima părinților explodează de fericire!
David Popovici face parte dintr-o familie discretă, de oameni modești, care nu vor să apară în presă.

Cu ce se ocupă părinții campionului olimpic la natație?

Din informațiile obținute din mass-media, mama lui David Popovici și-a orientat cariera profesională în așa fel încât să-l ajute cât mai mult pe fiul ei. Și tatăl este foarte atent la toate suplimentele pe care le ia campionul familiei.

Georgeta Popovici lucrează în Asistență Socială și a urmat cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege mai bine prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu.

mama lui david popovici il imbratiseaza dupa o reusita

Și tatăl lucrează într-un domeniu care vine în sprijinul fiului, într-o oarecare măsură. Mihai Popovici lucrează în domeniul vânzărilor și este foarte atent la suplimentele care sunt prescrise fiului său.

Georgeta și Mihai Popovici, părinții campionului olimpic la natație au făcut mereu tot posibilul să-i ofere sportivului cele mai bune condiții pentru a practica sportul de performanță. Deși nu au ieșit niciodată în evidență și nici nu au de gând să devină persoane publice, consideră că fiul lor și antrenorul său, Adrian Rădulescu, trebuie să ajungă tot mai sus, decizie care spune foarte multe despre principiile de viață din familia lor.

Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație

Sacrificiile făcute de părinți pentru a-și feri fiul de probleme dau roade!

Îi duce dimineața micul dejun la pat fiului ei, campionul român la natație, pentru că acesta să fie pregătit pentru antrenamentul de la 5:00.

 Ține cont de toate informațiile despre pregătirea și medicația fiului lui, urmând chiar cursul de specializare, pentru a înțelege mai bine implicațiile existente pentru un sportiv și pentru a-și proteja fiul de doping.

Georgeta Popovici s-a documentat suficient de mult în urma celor 20 de ore de teorie și 60 de ore practică a cursului avizat de Agenția Națională pentru calificări pe care l-a urmat, acela de ofițer control doping, în 2021.

Performanța vine cu sacrificii, atât din partea campionului, cât și din partea părinților care îi sunt alături. Unul din cele mai importante sacrificii l-au reprezentat … diminețile.

david popovici dupa ce a obtinut medalia olimpica la paris in bazinul cu apa

„Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte de a înota. Antrenamentul de la 5:00 însemna să mă așez la masă la 3:00 dimineața. Nu a existat nici măcar o singură dată când părinții mei nu mi-au făcut micul dejun, arătând dragoste infinită pentru mine și respect enorm pentru visele mele”, a declarat David Popovici pentru Republica.ro.

Un părinte informat, un părinte câștigat

Pentru că fiul lor a intrat în lumea sportului de performanță de mic, părinții nu au stat cu mâinile în sân, ci s-au informat și au făcut tot posibilul ca David Popovici să evite un dezastru și să aibă un parcurs lin în viitoarea lui carieră...

„Mama lui David a făcut și cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său", a declarat pentru gsp.ro, directorul general ANAD, Gabriela Andreiașu.

Specialista a vorbit despre atenția părinților campionului la natație în ceea ce privește viața fiului lor, cu toate implicațiile unei cariere sportive: „Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate.

Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.
Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”

Cei doi oameni importanți din viață campionului care l-au susținut în visul de a ajunge pe cele mai înalte culmi ale sportului, mama și tatăl lui David Popovici i-au oferit mereu susținerea morală și au crezut în visul lui de a face performanță.

David Popovici și-a transformat medalia de aur, câștigată în 2022, în fundițe aurii pentru copiii bolnavi de cancer de la Fundeni

Ce greșeli fac părinții sportivilor de performanță? Mihai Popovici face dezvăluiri interesante

Se pare că primele cursuri de înot le-a făcut la recomandarea medicului ortoped, deoarece suferea de afecțiuni ale spatelui. La vârsta de 10 ani, a trecut la sportul de performanță și atunci părinții i-au susținut decizia.

david popovici sustinut de parinti si de fani

„Părinții mei sunt ultimele persoane care să pună presiune pe mine și aș spune că sunt implicați ca toți ceilalți membri ai echipei, poate cei mai implicați. (…) Au avut grijă să am, până la vârsta asta, tot ce mi-a trebuit în sport: ochelari, căști, etc. Și au fost implicați tot timpul și încă sunt pentru că am 16 ani”, a declarat campionul potrivit gsp.ro.

Cât despre părinții ai căror copii fac sport de performanță, Mihai Popovici este de părere că mulți cad pradă unor greșeli care pot atrage chiar eșecul în carieră.

Pot să vă spun că este ceva la care greșesc incredibil de mulți părinți. Că pun această presiune. Cred că este cea mai mare greșeală pe care o pot face părinții, presiunea. Această presiune se poate pune în feluri multiple, mulți dintre părinți nici măcar nerealizând că o fac.

Și vă dau câteva exemple. „Ce ai făcut la antrenament, al câtelea ai fost?”; „Ce a făcut X?”; „Ți-am spus să fii atent la Y”; „Vezi că urmează concursul, să nu te prind că ieși iar după Y!”. Iar lucrul acesta se petrece de multe ori începând de la șapte, opt ani. Închipuiți-vă ce înseamnă câțiva ani de astfel de presiune.

Nu-i de mirare că mulți renunță pe parcurs și părinții, fără să-și dea seama, sunt principalii autori. Mi-aș dori să privească lucrurile mult mai relaxat și să nu încerce să pună nerealizări sau frustrări de-ale lor pe umerii copiilor lor. I-aș ruga să se uite către David și să privească din această perspectivă, mai exact unde se poate ajunge fără presiune”, spunea Mihai Popovici pentru Apsmedia.ro.

Observând potențialul și pasiunea lui David pentru înot, părinții lui, Georgeta și Mihai Popovici, au făcut tot posibilul pentru ca sportivul să atingă performanța, lucru care s-a și întâmplat! Ultima realizare, medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024 la Paris, la proba 200 de metri liber. Și acesta este doar începutul!

Surse foto: facebook.comfacebook.comfacebook.comfacebook.com

Surse articol: digisport.roa1.rounica.ro

Articolul urmator
David Popovici este campion olimpic, dar se antrenează în condiții greu de imaginat. „Iarna se improvizează un balon în care ne-am obișnuit cu frigul"
David Popovici este campion olimpic, dar se antrenează în condiții greu de imaginat. „Iarna se improvizează un balon în care ne-am obișnuit cu frigul"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    David Popovici și-a cumpărat un telefon de 100 de lei cu butoane pentru a nu fi tentat de social media
    David Popovici și-a cumpărat un telefon de 100 de lei cu butoane pentru a nu fi tentat de social media

    Internetul și rețelele sociale sunt peste tot în viața noastră și adevărul este că ne e greu să ne separăm de ele, pentru că suntem tot timpul cu telefonul în...

    Ce mari și frumoși au crescut copiii Andrei și lui Cătălin Măruță! Sunt deja mici vedete pe rețelele de socializare
    Ce mari și frumoși au crescut copiii Andrei și lui Cătălin Măruță! Sunt deja mici vedete pe rețelele de socializare

    Andra și Cătălin Măruță formează un cuplu de mai bine de 16 ani și sunt căsătoriți de aproape 15 ani. Și-au dorit dintotdeauna să devină părinți, iar în prezent sunt...

    Mama mea avea 14 ani când m-a născut. Am crescut contribuind la creșterea fraților meu și nu mai știu cine sunt cu adevărat
    Mama mea avea 14 ani când m-a născut. Am crescut contribuind la creșterea fraților meu și nu mai știu cine sunt cu adevărat

    Shaqueia a fost adusă pe lume de o mamă adolescentă, în vârstă de 14 ani. Până la 18 ani, mama ei a mai născut încă doi copii, care au fost crescuți de ea,...

    Sunt gemeni, dar părinții lor nu le-au spus niciodată cine s-a născut primul pentru a nu le afecta legătura specială
    Sunt gemeni, dar părinții lor nu le-au spus niciodată cine s-a născut primul pentru a nu le afecta legătura specială

    Știți că în cazul gemenilor, mereu apare întrebarea „ok, suntem gemeni și ne-am născut în aceeași zi, dar totuși, cine e mai mare?”. Cei mai mulți...

    Cum este să fii mamă transgender în România? Nu știu, că sunt îngrozită să recunosc adevărul despre cine sunt
    Cum este să fii mamă transgender în România? Nu știu, că sunt îngrozită să recunosc adevărul despre cine sunt

    Nici nu știu cu ce să încep. Am citit de curând chiar pe Qbebe un interviu cu Alexa, o mamă transgender, care a fost întrebată ”cum este să fii mamă transgender...

    Un adolescent cu dizabilități și-a depășit limitele și a învățat să schieze. Vrea să ajungă olimpic!
    Un adolescent cu dizabilități și-a depășit limitele și a învățat să schieze. Vrea să ajungă olimpic!

    Un adolescent în scaun cu rotile își depășește limitele și devine un schior de excepție! Băiatul susține că acest sport îi conferă libertate și adrenalină și...

    Părinții mei m-au împiedicat să mă căsătoresc cu prima mea iubire când aveam 18 ani. Acum am 78 de ani și sunt în sfârșit soția lui
    Părinții mei m-au împiedicat să mă căsătoresc cu prima mea iubire când aveam 18 ani. Acum am 78 de ani și sunt în sfârșit soția lui

    S-au îndrăgostit când aveau 18 ani și și-au dorit să se căsătorească, însă părinții i-au împiedicat. Au reușit să-și îndeplinească visul abia la...

    Gata, am cedat! L-am pus pe soțul meu să aleagă între mine și părinții lui
    Gata, am cedat! L-am pus pe soțul meu să aleagă între mine și părinții lui

    În urma unei serii de evenimente nefericite și chiar stresante, o femeie s-a văzut în situația de a oferi soțului ei un ultimatum. Bărbatul a fost nevoit să aleagă...

    © 2024 Qbebe