Una dintre cele mai potrivite activități, care înglobează pe de o parte dezvoltarea fizică și, pe de altă parte, dezvoltarea socio-cognitivă a bebelușului este educația acvatică. Iar în cadrul clubului Acvatic Bebe Club am avut grijă să ne ocupăm de toate aspectele, iar voi să puteți să îi oferiți copilului vostru un cadou pe viață pe care îl merită!
Mișcarea în apă înseamnă energie și distracție, dar și dezvoltarea tonusului muscular. În apă bebelușul poate exersa mai multe grupe musculare decât pe uscat datorită faptului că este mai puțin restricționat de gravitație. Coordonarea și echilibrul sunt și ele stimulate, iar mersul poate apărea mai devreme. Și, cel mai important aspect, după orice ședință de educație acvatică, crește apetitul tuturor voiniceilor și se bucură de un somn liniștit și odihnitor, cu efecte pozitive asupra creșterii lor.
În plus, educația acvatică ajută la creșterea încrederii în sine a bebelușului! Odată ce învață să se simtă bine, să fie independent în mediul acvatic, încrederea în sine va crește și îi va permite să experimenteze cât mai multe lucruri noi.
|
|
A învăța bebelușul să înoate nu presupune doar o activitate distractivă și sănătoasă, ci și o măsură de siguranță în plus în mediul acvatic. Cercetările au arătat că lecțiile de educație acvatică și mai apoi, de înot, îl pot face pe copil mai sigur în jurul valorii de apă, dar și mai sigur pe sine în general. Un studiu realizat de Ruth Brenner și colegii săi, în 2009 la Institutul Național de Sănătate, a descoperit că participarea la lecții de educație acvatică formale pot reduce riscul de înec cu 88% în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1-4 ani. Cercetătorii au ajuns la concluzia că lecții de educație acvatică au un "efect preventiv" și "ar trebui să fie luate în considerare pentru a fi incluse ca parte a unui program de prevenire complet".
Ce spuneți de stabilirea unui parteneriat de încredere cu Acvatic Bebe Club pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului vostru?