Cum alegem cădița bebelușului?

Cum alegem cădița bebelușului?

Andreea Constantin

Apa este un element care, în cele mai multe cazuri, ajută copilul să se simtă bine. Dar este adevărat că băița poate genera o serie de întrebări pentru proaspeții părinți, iar una dintre cele mai frecvente îndoieli sunt cele ale alegerii modelului de cădiță. Această decizie este esențială pentru asigurarea siguranței bebelușului, dar, de asemenea, ajută și părinții să înlăture teama cu privire la bunăstarea copilului. 

Cum putem alege cădița și de ce aspecte să ținem cont?

Cădița clasică este considerată cea mai utilizată, deoarece este o cadă practică, ce se poate instala oriunde, putând fi echipată cu un suport pentru susținerea capului și coloanei copilului. Dacă, în plus, cădița bebe Lorelli are o formă raportată la dimensiunile copilului, atunci momentul băiței ar trebui să fie unul ușor de realizat, aducând un plus de confort bebelușului. Află mai multe detalii aici.

Și ceea ce este și mai interesant la acest model este că poate fi depozitată și manevrată foarte ușor, deci este o opțiune interesantă atunci când baia este mică și locuim într-un apartament redus ca dimensiuni.

Caracteristicile cădiței ideale

  • O cădiță bună ar trebui să fie robustă și stabilă, iar ambele caracteristici oferă siguranța de care copilul are nevoie atunci când face baie.
  • Forma ar trebui să fie una care să faciliteze poziția copilului în șezut sau semi-așezat, ceea ce reduce riscul ca apa să acopere capul copilului.
  • Este esențial ca modelul de cădiță ales să nu aibă margini ascuțite, care pot răni copilul, deci cel mai bine este să le alegem pe cele cu curbe rotunjite.
  • De asemenea, cădița nu trebuie să aibă găuri cu un diametru care să permită introducerea degetului copilului, precum și spații între diferitele elemente ale acesteia.

Aspecte de luat în considerare în alegerea cădiței

Există câteva elemente în funcție de care să alegem modelul ideal pentru bebeluș. Ca atare, trebuie să ținem cont deꓽ

Materialul

Este recomandat ca modelul de cădiță pe care îl alegem să fie confecționat dintr-un plastic non-toxic, rezistent. Acest tip de material prezintă mai multe avantaje, printre care faptul că nu se îndoaie sub acțiunea greutății și nu își schimbă forma, dar, totodată, cădița va fi una durabilă, ce nu va pune viața copilului în pericol. De asemenea, versiunile acestea nu ocupă mult spațiu și pot fi mutate cu ușurință acolo unde se dorește (unii părinți o folosesc în dormitorul bebelușului, iar alții direct în cada principală din baie).

Forma

Aceasta trebuie să fie una care susține forma corpului și este recomandat să nu incomodeze, din contră, forma trebuie să permită oferirea și menținerea unui confort sporit pentru bebeluș. Cădița poate avea integrate elemente care susțin capul și trunchiul, astfel încât copilul să poată fi așezat în poziție orizontală. Un alt aspect important al formei este faptul că pe fundul cădiței, aceasta trebuie să conțină materiale ce nu permit alunecarea și accidentarea copilului.

Dimensiunea

Util este ca tipul de cădiță ales să fie unul în concordanță cu dimensiunea bebelușului, deoarece un model prea mare poate genera accidentări. Bineînțeles, cădița nu trebuie să fie nici prea mică, întrucât aceasta va incomoda copilul.

Prezența unui sistem de scurgere

Fiecare cădiță este bine să aibă integrat un astfel de element, deoarece va reduce considerabil munca părinților de a goli conținutul, aceștia doar vor plasa cădița în cada din baie, iar cu ajutorul sistemului de scurgere, apa se va elimina.

Importanța de a ne face copilul să se simtă confortabil

Bebelușul nu ar trebui să fie niciodată singur în baie, pentru a evita alunecarea și alte accidente cu urmări nedorite. Pentru a evita astfel de situații, este util să plasăm un covor antiderapant dedesubtul cădiței ori dacă aceasta are integrat și ea un sistem anti-alunecare, cu atât mai bine va fi.  

Astăzi există multe opțiuni, de la modele clasice, care sunt des achiziționate, până la cele sofisticate, care au funcții de măsurare a temperaturii apei. Cădița din plastic este o alegere excelentă, deoarece susține forma anatomică a corpului bebelușului și în plus, unele modele au sistem de scurgere, ceea ce este un alt avantaj.

De asemenea, atunci când facem băița copilului, trebuie să fim atenți la temperatura apei. Metoda clasică de testare rămâne valabilă și în vremurile actuale, aceea prin care verificăm cu ajutorul cotului dacă apa are o temperatură optimă pentru a nu răni bebelușul sau a-i oferi disconfort termic. Este important ca apa să nu fie foarte fierbinte, deoarece pielea bebelușilor este foarte delicată, dar testând apa cu cotul, putem observa dacă aceasta este potrivită pentru băiță.

Articolul urmator
„Nu găsesc capul bebelușului”. Povestea nașterii unei mame care a adus pe lume un copil cu microcefalie
„Nu găsesc capul bebelușului”. Povestea nașterii unei mame care a adus pe lume un copil cu microcefalie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Broasca țestoasă: ce specie să alegem și cum o îngrijim
    Broasca țestoasă: ce specie să alegem și cum o îngrijim

    Broasca țestoasă a devenit în ultimii ani animalul de companie mult dorit de către numeroase familii. Persoanele care nu au timp de plimbări sau de a întreține aceste...

    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor
    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor

    Bebelușul născut prematur, fără piele, a reușit să demonstreze imposibilul și să ajungă în sfârșit acasă, în regulă și complet sănătos! În pofida...

    Andreea Antonescu a făcut public sexul bebelușului. Vedeta este însărcinată în șase luni
    Andreea Antonescu a făcut public sexul bebelușului. Vedeta este însărcinată în șase luni

    Andreea Antonescu se pregătește să devină din nou mămică! Artista în vârstă de 40 de ani este în culmea fericirii și abia așteaptă să își țină pentru...

    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului
    Momentul zilei: mama surprinde pisica familiei în timp ce îi face masaj bebelușului

    Faptul că între copii și animalele de companie se construiesc relații cu totul speciale nu mai este demult o surpriză. De aceea, nu lipsesc nici dovezile de afecțiune dintre ei,...

    O mamă i-a pus bijuterii de gangster bebelușului ei și internetul a explodat
    O mamă i-a pus bijuterii de gangster bebelușului ei și internetul a explodat

    Alegerea hainelor potrivite pentru un nou-născut îi poate pune în dificultate pe proaspeții părinți. Nu și pe această mămică de peste Ocean, care a stârnit...

    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

    Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

    O simplă sângerare a nasului în sarcină a fost semnul că viața mea și a bebelușului erau în pericol
    O simplă sângerare a nasului în sarcină a fost semnul că viața mea și a bebelușului erau în pericol

    O mamă de peste hotare avertizează că orice simptom neobișnuit care apare în timpul sarcinii ar trebui tratat cu seriozitate. În cazul ei, a fost vorba despre o...

    De ce am gonit-o pe verișoara mea de la înmormântarea bebelușului meu
    De ce am gonit-o pe verișoara mea de la înmormântarea bebelușului meu

    Nu există durere mai mare pentru un părinte decât cea a pierderii unui copil. O femeie de peste Ocean povestește, într-o postare pe Reddit, că fiica ei a murit subit în...

    © 2024 Qbebe