Pentru Lansinoh principalul obiectiv este sa ofere produse utile in alaptare, astfel incat alaptarea sa se realizeze pe o perioada cat mai lunga de timp.
Mameloanele iritate, uscate, crapate pot fi un real impediment influentand procesul alaptarii. Durerea si disconfortul provocat de mameloanele iritate este unul dintre principalele obstacole pe care mama trebuie sa le depaseasca pentru o alaptare cat mai indelungata. Lanolina HPA Lansinoh si-a dovedit eficienta in cazul mameloanelor crapate, iritate, fiind un real ajutor pentru mamele care alapteaza, calmand durerea, incepand procesul de vindecare cat mai repede si mai eficient posibil.
Conform unui studiu realizat in doua spitale „Prieten al copilului" din Berlin Germania, realizat pe un total de 84 proaspete mamici care alaptau si care prezentau dureri ale mamelonului, studiu realizat pe o perioada de 14 zile, folosirea Lanolinei HPA Lansinoh in comparatie cu folosirea laptelui matern colectat pentru vindecarea mameloanelor iritate a avut rezultate mult mai bune. Mai mult, numarul mamelor care au oprit alaptarea din cauza durerilor a fost mai mare in cazul tratarii cu lapte matern in comparatie cu folosirea Lanolinei HPA Lansinoh, studiul relevand si o diferenta in modelul de complicatii aparute la nivelul sanilor. In grupul mamelor tratate cu Lanolina HPA Lansinoh doar 4 mame au dezvolatat congestii ala sanilor si nici una nu a dezvoltat mastita, in timp ce din grupul mamelor tratate cu lapte matern, opt au suferit angorjarea sanilor si 3 au dezvoltat mastita.
Este frecvent intalnita recomandarea utilizarii laptelui matern extras ca un tratament pentru durerea si iritarea mamelonului, desi nu exista cercetari stiintifice care sa dovedeasca eficienta acestei metode.
Lansinoh Laboratories a fost fondata acum 25 de ani, de catre o mama, care s-a confruntat cu dureri ale mameloanelor, intelegand aceasta bariera care poate aparea in procesul alaptarii. Lansinoh a dezvoltat o lanolina ultra-pura, care a ajutat perechea mama-copil in procesul alaptarii, aducand multe îmbunatatiri, fiind creata pentru a calma si proteja mameloanele iritate si crapate, actionand ca o bariera care protejeaza mamelonul de umiditate, pielea devenind sanatoasa, supla si moale. Vindecarea se realizeaza mult mai usor evitand formarea crustelor. Este hipoalergenica, 100 % naturala, se poate folosi in conditii de siguranta si cu incredere de persoane alergice la alte marci si clase de lanolina. Este un produs cu un singur ingredient, rezultatul unui proces natural, fara albire, timp in care nu sunt adaugate ingrediente suplimentare. Lansinoh ® HPA ® Lanolina este singura clasa de lanolina, si singura crema pentru mameloane care a primit aprobarea British Allergy Foundation.
Nu contine parabeni, conservanti, produse chimice, antioxidanti, sau aditivi, nu are gust, culoare sau miros. Nu trebuie sa indepartati lanolina de pe mamelon in timpul alaptarii fiind sigura pentru copil.
- cu mainile curate puneti pe un deget o mica cantitate de lanolina - cat un bob de mazare, tineti-o putin intre degete si apoi aplicati cu grija pe tot mamelonul
- aplicati lanolina dupa fiecare alaptare sau mai des daca este cazul
- curatati sanul la dus cu apa calduta, nu folositi sapun sau geluri de dus pentru ca pot usca mamelonul
Sfaturi pentru atasarea corecta la san
O buna atasare a copilului la san este cheia unei bune alaptari si modalitatea prin care puteti evita iritarea mameloanelor. Folositi aceste sfaturi si incercati sa va relaxati si sa va bucurati de timpul petrecut alaturi de copilul dumneavoastra.
Buzele - Buzele copilului sunt orientate spre exterior.
Areola - Copilul cuprinde atat mamelonul cat si o parte din areola (aproximativ 1 cm)
Stimulare - Stimulati usor buzele copilului cu mamelonul pentru al incuraja sa deschida gurita cat mai mult.
Sustinere - Sustineti sanul cu degetul mare pe o parte si cu celelalte degete pe cealalta parte a sanului pentru ca bebelusul sa poata prinde sanul cu usurinta.
Gurita - Atasati copilul la san cand gurita acestuia este larg deschisa.
Fara durere - Daca simtiti durere sau disconfort la nivelul mamelonului,desprindeti usor copilul de san si incercati din nou.
Desi alaptarea este un act fiziologic natural, nu face parte din instinctele materne, este un proces care se invata cu multa rabdare si dragoste pentru cel mic. Fiecare mama trebuie sa se informeze cat mai mult despre alaptare inca din perioada sarcinii si sa puna pe primul loc beneficiile alaptarii, care sunt deosebit de importante atat pentru copil cat si pentru mama.