Freddie Figgers a fost lăsat de mama sa într-un tomberon dintr-o zonă rurală din Florida pe când avea câteva zile. A fost găsit acolo și dus la spital, unde a stat internat două zile din cauza unor leziuni minore. După aceea a fost dus într-un centru de plasament, de unde a fost adoptat de cuplul Nathan și Betty Figgers.
Freddie Figgers a povestit de mai multe ori că părinții i-au spus adevărul despre cum l-au găsit și că l-au adoptat și a recunoscut că din acest motiv i-a fost de mai multe ori rușine în perioada copilăriei: „M-am gândit mult la asta când eram copil și pot să spun că îmi era rușine când eram mai tânăr”.
La vârsta de 9 ani, Freddie a primit în dar de la tatăl său primul lui computer, un vechi Macintosh din 1989. Acesta nu funcționa, iar copilul s-a străduit să-l facă să meargă, desfăcându-l de mai multe ori și încercând să-i valorifice piesele. A început să învețe tot mai multe despre computere, iar la vârsta de 12 ani a primit primul său job, de tehnician de computere. În cadrul interviurilor acordate, Freddie a mărturisit că încă mai are vechiul său computer, spunând că datorită lui i-a crescut interesul pentru tehnologie.
La vârsta de 13 ani, Freddie era deja recunoscut pentru abilitățile sale și a fost angajat și în orașul Quincy. Până la vârsta de 15 ani el a reușit să-și realizeze propria lui firmă, numită „Figgers Computers”, fiind specialist în repararea computerelor și ajutându-și clienții să stocheze date pe serverele pe care el le crea.
Până la vârsta de 17 ani, adolescentul avea 150 de clienți care aveau nevoie de website-uri și de stocarea datelor. Din acest punct de vedere, Freddie a recunoscut că „De aici a început să construiască”.
Freddie avea în jurul vârstei de 20 de ani când tatăl său, Nathan, s-a îmbolnăvit de Alzheimer și a decedat în 2014. Pentru a-l ajuta, a inventat un dispozitiv cu o dublă funcție: de GPS și de comunicare. Acesta stătea într-unul dintre pantofii tatălui și îi ajuta să țină mai bine legătura cu el. Invenția sa a avut succes, o companie din Kansas dorind să achiziționeze programul de la Freddie pentru suma de 2,2 milioane de dolari. Demersul s-a realizat în 2012, când Freddie Figgers avea 23 de ani.
Pe măsură ce a trecut timpul, tânărul și-a dezvoltat o pasiune pentru conceperea de electronice, de device-uri, care să fie dedicate vieții de zi cu zi. De exemplu, a inventat telefonul Figgers F1, care stimulează condusul în siguranță, în condițiile în care dezactivează trimiterea și primirea mesajelor de la o anumită viteză.
O altă invenție apreciată a lui Freddie Figgers a fost și un glucometru wireless, ce le permite pacienților diabetici să descarce date privitoare la nivelul de glicemie prin intermediul tehnologiei Bluetooth.
Intenția sa este să realizeze pantofi inteligenți, care să le permită familiilor ce au un membru care este fără adăpost să țină legătura cu acesta.
Freddie Figgers a înființat compania de telecomunicații „Figgers Wireless”, ce produce smartphone-uri și care oferă soluții legate de telefonia mobilă, de telefoanele de acasă și de apelurile internaționale. În același timp, compania sa a ajutat și medicii în monitorizarea pacienților printr-un serviciu special, menit să le ofere acestora informații legate de evoluția pacienților aflați acasă.
În 2017, valoarea veniturilor companiei „Figgers Wireless” se ridica la peste 62 de milioane de dolari. Freddie Figgers a precizat că succesul companiei sale nu se bazează pe obținerea unor sume de bani, ci pe voința de a face o lume mai bună: „Îmi place să intru în acțiune, iar dacă se ivește o problemă trebuie să acționezi să găsești o soluție care să provoace o schimbare în viața cuiva”.
În interviurile acordate, Freddie Figgers nu a uitat să-și exprime recunoștința pentru părinții săi: „Părinții mei m-au adoptat și mi-au oferit dragoste și un viitor. Ei și-au dat silința să facă lumea mai bună pentru mine și de aceea mă străduiesc și eu să fac la fel”.
Surse: figgers.com, inspiremore.com, lightworkers.com
Surse foto: facebook.com