Targul isi propune sa promoveze fermierii si producatorii de specialitati traditionale de calitate, sa prezinte produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sa ofere, prin intermediul animatiilor culinare prezente in cadrul fiecarei editii, ocazia retrairii atmosferei din vechiul sat romanesc, in care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de intalnire, de discutii, dar si de petrecere, de gustare a unor mancaruri delicioase preparate la ceaun sau pe gratar.
|
La aceasta editie si-au anuntat participarea 12 producatori care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba, pastrama), branzeturi (telemea, branza de burduf), dulciuri traditionale (dulceturi, gemuri, sirop, turta dulce, prajituri), zacusca si paine de casa. De asemenea, va fi prezent un producator care va gati mamaliga la ceaun si produse din carne traditionale.
|
Targul de Produse Traditionale si Ecologice este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia Adept, Fundatia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.