Totul a început când mama bebelușului, în vârstă de 31 de ani, aflată în luna a opta și jumătate de sarcină, a ajuns la spitalul din Lille (din nord-estul Franței) cu dureri severe de stomac. Întrucât în anul 2013 ea suferise o cezariană de urgență ca urmare a semnalării unor bătăi de inimă anormale ale fătului, medicii au investigat mai întâi acest aspect. După ce au văzut că totul este în regulă din acest punct de vedere, au verificat și inima mamei, fără a identifica vreo problemă.
Mama a primit calmante, dar întrucât acestea nu au avut efectul așteptat, investigațiile au continuat. În urma unei examinări ecografice a uterului, s-a sesizat următoarea problemă: o ruptură uterină. Aceasta impunea efectuarea unei cezariene în regim de urgență.
Ceea ce au mai constatat medicii a fost că, până la apariția durerii, totul fusese în regulă în corpul mamei, fără apariția de hemoragii, întrucât fătul se poziționase în uter astfel încât spatele său acoperise ruptura uterină, acționând ca și cum ar fi fost un „mecanism cu efect de vacuum”. Datorită poziției sale, s-a evitat apariția unei hemoragii foarte periculoase pentru mamă și, totodată, lichidul amniotic nu s-a scurs și nici nu s-a realizat o compresie la nivelul cordonului ombilical, fătul dezvoltându-se normal.
Medicii au realizat cezariana, totul decurgând firesc, fără complicații. După naștere, bebelușul avea pe spate o umflătură mare ca urmare a faptului că stătuse lipit cu spatele de ruptura uterină a mamei. Inflamația a început să se diminueze treptat, în câteva ore.
Surse:
www.connexionfrance.com, www.goodtoknow.co.uk, www.kidspot.com.au
Surse foto: www.pixabay.com