Pink povestește pe conturile ei de Social Media experiența pe care o are cu infecția cu coronavirus și acuză guvernul american că își bate joc de populație pentru că nu testează suficient de mule persoane. Ea declară că a donat și 1 milion de dolari pentru a susține lupta cadrelor medicale cu Covid-19.
"În urmă cu două săptămâni, fiul meu de trei ani, Jameson și cu mine, prezentam simptome de COVID-19. Din fericire, medicul nostru de familie a avut acces la teste și am fost amândoi testați pozitiv. Familia mea era deja izolată acasă și am continuat să facem acest lucru în ultimele două săptămâni ca urmare a instrucțiunilor medicului nostru. Acum doar câteva zile am fost retestați și acum suntem, din fericire, negativă. Este o batjocură absolută, eșecul guvernului nostru de a nu face testarea mai accesibilă. Această boală este gravă și reală. Oamenii trebuie să știe că boala afectează tinerii și bătrânii, sănătoși și nesănătoși, bogați și săraci și trebuie să facem testarea gratuită și mai accesibilă pentru a ne proteja copiii, familiile, prietenii și comunitățile noastre.
În efortul de a sprijini profesioniștii din domeniul sănătății care se luptă în primele linii zilnic, donez 500.000 de dolari Fondului de Urgență al Spitalului Universitar Temple din Philadelphia în onoarea mamei mele, Judy Moore, care a lucrat acolo timp de 18 ani în cardiologie la Centru de transplant. În plus, donez 500.000 de dolari Fondului de criză COVID-19 de urgență al Primăriei din Los Angeles. Mulțumim tuturor profesioniștilor noștri din domeniul sănătății și tuturor celor din lume care muncesc atât de mult pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi. Sunteți eroii noștri! Următoarele două săptămâni sunt cruciale: vă rog să stați acasă. Vă rog. Stați. Acasă.❤️"
Ca și în România, și în SUA cadrele medicale și-au exprimat foarte des frustrarea de faptul că guvernul nu pune la dispoziție suficiente teste. În Los Angeles, unde locuiește Pink, au fost testate numai 20 de mii de persoane în două săptămâni, deși primăria promite că se dorește testarea a 10 mii de rezidenți pe zi.
În 6 aprilie SUA înregistra cel mai mare număr de cazuri de infectați din lume, 273.808 și 7.020 de decese, iar la nivel mondial erau înregistrați 1.136.862 de bolnavi și 63.025 de decese.
View this post on Instagram
Surse: World Health Organisation, Daily Maily, People
Vezi galeria foto »