Două femei care locuiesc în același bloc se cunosc de aproximativ 2 ani și și-au împărtășit faptul că erau însărcinate. După ce una dintre ele a născut, cealaltă a trecut pe la ea să o întrebe cum stau lucrurile, cum merge cu alăptarea. Mama care avea dificultăți în acest sens a izbucnit în lacrimi și atunci vecina ei a decis să-i ofere din rezerva ei de lapte din acea zi. Ea a acceptat fără ezitare oferta.
Ulterior, a avut ideea ca vecina să-i dea din ce în ce mai mult din laptele ei pentru a reuși să-și hrănească fetița exclusiv cu lapte matern. În acest scop, i-a trimis numeroase mesaje, cu un fel de „program” prin care să-i ofere laptele său.
Femeia care avea lapte i-a spus vecinei sale că nu are suficient cât să alăpteze doi copii, dar replica acesteia a fost că „mamele gemenilor fac tot timpul acest lucru”. Când a explicat și că nu are suficient timp pentru a alăpta și pentru a folosi pompa de sân, sfatul a fost că putea să alăpteze la un singur sân, în timp ce va pompa lapte din celălalt.
Ca să-și convingă vecina să-i dea lapte de la ea, femeia care nu poate alăpta i-a trimis poze cu fiica ei plângând, alături de următorul comentariu: „Faye este atât de tristă că biberonul ei a fost plin cu formula! Îi lipsește laptele matern delicios!”.
Cea care i-a oferit lapte acestei mame se teme că, dacă va bloca numărul de telefon al vecinei sale, aceasta va veni la ușa ei și nu își dorește o confruntare. A precizat și că poate ar trebui să se mute, că nu „se poate trăi așa”.
În prezent, mama care alăptează așteaptă un sfat pentru a gestiona situația cu vecina ei.
Surse:
www.bellyitchblog.com, www.parents.com, www.thesun.co.uk