Orele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, se cântă rock, se învață matematică, română, engleză și alte materii prin joc, activități practice, ce au ca tematică filme sau cărți pe care copiii le adoră, precum Harry Potter.
Elevii sunt încântați că o au pe Cristina Iliescu ca dascăl și cuvintele frumoase și încântarea nu contenesc:
"Probabil știți că unii plâng când vin la școală, dar noi, într-un fel, plângem când plecăm de la școală!"
"Întotdeauna eu vin cu bucurie la şcoală, că îmi place şi doamna, şi colegii, şi clasa, şi şcoala şi îmi place să învăţ!"
„Eu, de obicei, nu mă trezesc devreme. Dar mă trezesc şi mă gândesc: mă duc la şcoală, o văd pe doamna, mă întâlnesc cu colegii mei! Gata! Pot să mă trezesc. Şi, nu ştiu, şcoala mă face să mă simt bine şi doamna reuşeşte să facă materiile să fie o joacă, de exemplu, matematica acum nu ni se pare atât de grea. Doamna o face ca un joc. Ne dă fişe drăguţe, desenate"
„Ne-a învăţat să nu râdem niciodată de ceilalţi şi să nu-i judecăm după cum arată".
„Nu trebuie să ne certăm unii cu alţii şi trebuie să colaborăm".
„Trebuie să lucrăm în echipă şi să ne simţim bine".
Pasiunea cu care acest dascăl își face meseria se simte și în felul în care vorbește despre elevii ei și despre activitățile pe care le desfășoară împreună: „Încerc să-i fac să le placă la şcoală şi mă gândesc că româna se poate învăţa prin joc, matematica se poate învăţa prin joc şi se pot combina cu arte, cu engleză, putem să facem şi rebusuri, şi puzzle-uri şi atunci, sâmbetele şi duminicile stau şi mă gândesc ce aş putea să fac frumos şi interesant ca lor să le placă să vină la şcoală".
Vineri este o zi specială, deoarece elevii sunt lăsăți să își aleagă singuri activitatea pe care o vor desfășura: „De obicei alegem vinerea să facem arte sau câteodată doamna ne lasă să aducem trotineta sau role, dar când e frumos, nu ca acum!"
Cristina Iliescu spune că și ea, la rândul ei, a avut noroc de dascăli dedicați, competenți, atenți la nevoile copiilor, mereu în schimbare, iar asta încearcă și ea să aplice la cursuri: „Încerc să nu mă gândesc că învăţământul a ajuns Cenușăreasă cu adevărat. Încerc să fac cu copiii mei ce au făcut profesorii mei, să le placă la şcoala şi, ca nişte peştişori aurii, să ne îndeplinim visele. (...) Eu cred încă în şcoala românească! Poate sunt o visătoare! Cine ştie?"
Sursa: www.digi24.ro