Editura DPH continuă demersul de a promova circulația internațională a operelor literare de înaltă calitate și accesul copiilor români la literatura europeană pe segmentul de mediu, ecologie și salvarea planetei, și demarează un proiect ce include publicarea a 16 titluri apreciate internațional. Acestea au fost publicate inițial în Franța, Germania și Suedia și vor fi traduse și adaptate publicului din România.
Toate cărțile selectate abordează subiecte despre mediu, ecologie și viața pe planetă, prin povești captivante, pe înțelesul tuturor. Conținutul lor tratează teme majore precum schimbările climatice, influența omului asupra naturii, importanța protejării animalelor pe cale de dispariție în special, dar și a animalelor în general, risipa excesivă de resurse și, prin povești, copiii vor fi conștienți de aceste probleme încă de la o vârstă fragedă.
Proiectul nostru contribuie la diversificarea literaturii române pentru că acest gen literar este destul de slab reprezentat pe piața cărții din România. Prin personajele lor, toate titlurile selectate îi vor atrage pe copiii cu vârste cuprinse între 3-10 ani. Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii cu aceste cărți, prin urmare vom dona aproximativ 2.000 de cărți către 500 de școli și grădinițe din toată țara, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.
Proiectul se va desfășura pe parcursul a doi ani, iar primele patru titluri din această colecție, care au fost lansate în luna noiembrie, sunt:
Luna și pădurea magică - Usch Luhn, Lisa Brenner – o carte despre protejarea naturii care ridică un semnal de alarmă asupra braconajului, dedicată copiilor de 7 – 10 ani
Barnabe vindecă planeta - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre cum să păstrăm planeta curată și efectele gunoaielor asupra mediului, dedicată copiilor de 2-5 ani
Barnabe descoperă lumea - Gilles Bizouerne, Béatrice Rodriguez – despre frumusețea planetei și importanța păstrării ei curate, dedicată copiilor de 2-5 ani
Misiunea planeta – o carte interactivă, cu sfaturi de la Maud Fontenoy, prima femeie care a traversat vâslind Atlanticul de Nord și Pacificul de Nord și mările sudice de la est la vest
La aducerea acestor titluri internaționale mai aproape de copiii din România au contribuit doi traducători cu experiență:
Anca Măgurean, profesoară de limba franceză de mai bine de 20 de ani, cu o experiență de peste 10 ani în traducerile literare. Din anul 2002 este licențiată în limba franceză la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și are un master în teoria și practica traducerilor din limba franceză, absolvit în 2008. În anul 2010 a parcurs un stagiu de cercetare doctorală la Universitatea „Sophia Antipolis” din Nisa, Franța, iar în anul 2011 a obținut titlul de doctor în filologie.
Ioana-Elisabeta Ursu (Radu), licențiată în studii lingvistice și filologice pentru limbile neerlandeză, germană și suedeză, la Facultatea de Limbi și Literaturi străine din cadrul „Universității București”. În anul 2009 a obținut autorizația de traducător de la Ministerul de Justiție. Are o experiență în traduceri literare din limba germană de mai bine de 6 ani și traduce cu plăcere în mod special cărțile pentru copii pe care îi place apoi să i le citească fetiței sale, Elena.
Mai multe detalii despre cărțile despre educație pentru mediu aici: https://www.edituradph.ro/noutati
Despre Editura Didactica Publishing House
Misiunea Didactica Publishing House (DPH) este aceea de a promova alfabetizarea cu ajutorul cărților, astfel incât copiii să învețe să citească cu ușurintă și să iubească să citească.
Didactica Publishing House are o experiență de peste 18 ani pe piața educațională din România și deține un portofoliu de peste 2.000 de titluri - cărți și jocuri educaționale cu adresabilitate din primele luni de viață ale copilului.
Scopul DPH este acela de a oferi sprijin cadrelor didactice în desfăşurarea activităţii lor şi, în acelaşi timp, să propună soluţii, oferite de specialişti din domeniu, pentru a transforma procesul educaţional într-o experienţă plăcută atât pentru copii, cât şi pentru educatori, învățători și profesori.
Pentru mai multe detalii vizitați www.edituradph.ro.