Cu aproape 100 de ani de experienţă culinară, realizând aparatură profesională pentru chefii de top ai Europei, Electrolux prezintă pe platforma interactivă "Ingredientul Secret" cele mai intense arome şi gusturi din Italia.
Bucătăria italiană este caracterizată de gusturile sale rustice, originale, cu nenumărate reţete tradiţionale, fiecare cu propria sa istorie culinară. În italia, fiecare regiune este populară pentru o reţetă distinctă, însă pentru fiecare în parte există nenumărate versiuni, datorită varietăţii de plante aromatice şi ingrediente prin care se pot îmbogăţii gusturile, dar şi pasiunii pentru gastronomie ce îi caracterizează pe italieni.
Ingredientele care fac deliciul acestei bucătării sunt în primul rând uleiul de măsline, spaghetele, legume variate (precum usturoi, sparanghel, ciuperci, dovleac, spanac, ceapă, roşie), mai multe tipuri de carne (porc, vită şi miel, pasăre - cea mai des întâlnită fiind carnea de pui, dar şi de raţă, prepeliţă şi cocoş de munte) şi să nu uităm de celebrele brânzeturi, ce joacă un rol esenţial în obţinerea gusturilor italieneşti perfecte, cum ar fi parmezan, pecorino, ricotta şi mozzarella. Fructele de mare sunt de asemenea, o parte importantă în universul culinar italienesc, cele mai populare ingrediente fiind ton, anchois, peste-spadă, somon, creveţi, crab, calamar, scoici şi midii.
Cum arată o masă tradiţională din Italia?
Este foarte interesantă structura meniului tradiţional italienesc ce constă în patru etape: Antipasto: Un aperitiv ce conţine o selecţie de legume proaspete, legume la grătar, brânză, pâine şi mezeluri. Primo: Se serveşte spaghete sau risotto. De exemplu, spaghete Carbonara, spaghete cu scoici, spaghete cu sos pesto sau spaghete tagliatelle cu sos Ragu Bolognese sunt preparate des întâlnite la primul fel principal de mâncare italienesc. Secondo: include întotdeauna carne sau peşte, consumate împreună cu un "contorno" (garnitură) de cartofi sau salată. Dolce: Un desert, precum tiramisu, panna cotta, îngheţată, tort sau fructe, care este urmat apoi, desigur, de cafea. Italienii nu beau cappucino după cină, fiind considerată cafeaua "de dimineaţă".
„Super-alimente" din Italia
În Italia, selecţia ingredientelor joacă un rol important în gastronomie şi datorită beneficiilor pentru sănătate. Nenumărate fructe şi legume proaspete, precum şi o varietate de uleiuri sănătoase şi peşte proaspăt joacă roluri importante în bucătăria italiană tradiţională.
1. Uleiul de măsline conţine acizi graşi sănătoşi, cum ar fi Omega 6, dar şi vitamina E. Aceasta poate reduce riscul îmbolnăvirii de cancer, boli de inimă şi reumatism.
2. Roşiile conţin licopen şi vitamina E, care stimulează sistemul imunitar. Alegeţi întotdeauna roşiile care au cea mai accentuată culoare, pentru că ele au o concentraţie mai mare de licopen.
3. Lămâile sunt alcaline şi ajută la neutralizarea organismului. Ele pot reduce riscul îmbolnăvirii de cancer, stimulează sistemul imunitar şi contribuie la combaterea inflamaţiilor.
Delicatese tradiţionale din ItaliaBruscheţe cu cremă de ricotta, prosciutto şi lămâie. Coaceţi pâine şi apoi preparaţi o cremă fină cu ricotta, ulei de măsline, ierburi, lămâie şi un vârf de cuţit de sare de mare. Ungeţi feliile de pâine cu cremă, adăugaţi o felie de prosciutto şi condimentaţi cu oregano proaspăt şi coajă de lămâie.
Ravioli cu dovleac, brânză gorgonzola şi unt de salvie. Amestecaţi aluatul de paste în Kitchen Assistant. Lăsaţi să se odihnească în frigider timp de 45 de minute. Căliţi la foc mediu sucul de fructe, ceapă, usturoiul, salvia şi dovleacul, până când acesta din urmă se înmoaie. Mixaţi amestecul până obţineţi un piureu şi lăsaţi-l să se răcească. Utilizaţi accesoriul de făcut paste pentru a face foile de spaghete. Umpleţi foile cu compoziţia de dovleac şi introduceţi la cuptor, la funcţia de preparare la abur. Se serveşte cu unt de salvie, nuci, piper negru şi parmezan.
Chiftele coapte la cuptor cu ierburi şi sos de roşii şi usturoi. Folosindu-vă mâinile, amestecaţi într-un castron mare, pesmet, lapte, carne de vită, pecorino, rozmarin, gălbenuş de ou, sare şi piper negru. Formaţi din amestec, chifteluţe pe care le umpleţi cu mozzarella. Prăjiţi-le pentru puţin timp într-o tigaie şi apoi coaceţi-le la cuptor, împreună cu sosul de roşii, timp de aproximativ 25 de minute.
Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale. Bateţi ouăle şi zahărul până obţineţi o cremă fină, cu ajutorul Kitchen Asisstant. Adăugaţi restul ingredientelor puţin câte puţin, până când se combină într-un aluat neted. Puneţi aluatul într-un vas termorezistent şi lăsaţi să se coacă până obţineţi o culoare aurie-maro a compoziţiei. Decoraţi cu zahăr pudră şi o crenguţă de rozmarin.
Pentru mai multe informaţii, infograficul despre aromele tradiţionale ale Italiei, în care veţi regăsi şi o reţetă delicioasă pentru "Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale", accesaţi site-ul Electrolux.
Electrolux este unul dintre liderii globali pe piața electrocasnicelor, dezvoltând soluţii inovatoare, concepute cu grijă şi bazate pe cercetarea aprofundată a consumului, care îndeplinesc nevoile actuale ale consumatorilor casnici şi profesionişti. Produsele Electrolux includ frigidere, maşini de spălat vase, maşini de spălat rufe, aragazuri, aspiratoare, sisteme de aer condiţionat şi electrocasnice mici. Având în portofoliu branduri respectate, precum Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, grupul vinde anual peste 60 de milioane de produse în mai mult de 150 de ţări. În 2015, Electrolux a înregistrat vânzări de 124 miliarde de coroane suedeze, având aproximativ 58.000 de angajaţi. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi: http://www.electroluxgroup.com.