- Persoanele care au copii sunt mai predispuse la probleme de sănătate
- După nașterea unui copil, va crește posibilitatea apariției de probleme în căsnicie
- Persoanele care au copii nu se mai bucură de un somn odihnitor
- Prieteniile se pot deteriora după nașterea unui copil
- Mamele câștigă mai puțini bani decât femeile care nu au copii
- Femeile care au copii se confruntă cu mai multe prejudecăți la locul de muncă
- Un copil contribuie la încălzirea globală
Persoanele care au copii sunt mai predispuse la probleme de sănătate
Mai multe sondaje și cercetări au demonstrat faptul că părinții sunt mai puțin sănătoși decât persoanele care nu au copii deoarece: consumă hrană mai puțin sănătoasă, nu au suficient timp de odihnă, au tendința să consume mai frecvent băuturi cu cafeină sau băuturi dulci, sunt mai dornici să fumeze, iar aproximativ jumătate dintre părinți afirmă că nu au o greutate corporală optimă.
După nașterea unui copil, va crește posibilitatea apariției de probleme în căsnicie
Un studiu a arătat că în cuplurile care au copii gradul de satisfacție în privința căsniciei este mai redus întrucât există adesea tendința de a izbucni conflicte cu privire la rolurile pe care și le asumă fiecare partener, fiecare dintre ei simțindu-se, în anumite momente, privat de libertate.
O altă sesizare a celor care au demarat studiul respectiv este că mai ales femeile încep să se simtă mai puțin mulțumite de căsnicie după apariția copiilor și că nivelul insatisfacției poate crește dacă în familie sunt mai mulți copii.
Persoanele care au copii nu se mai bucură de un somn odihnitor
Cercetătorii au constatat că cel mai mult au de suferit din acest motiv părinții cu copii mai mici de vârsta de 2 ani. Ulterior, durata de somn va crește, întreruperile fiind ocazionale (coșmaruri, îmbolnăviri ale copiilor etc.).
Medicii spun că lipsa somnului duce la amplificarea stărilor de anxietate, la epuizare permanentă, lipsă de concentrare, în special mamele confruntându-se cu așa ceva. Lipsa somnului suficient poate să afecteze, într-o anumită măsură, inclusiv relația de cuplu, partenerii fiind prea obosiți pentru a mai acorda aceeași importanță relației lor, afirmă psihologii.
Prieteniile se pot deteriora după nașterea unui copil
Specialiștii au constatat că persoanele care au copii petrec din ce în ce mai puțin timp cu prietenii lor și își dedică mai puține ore pentru a-i asculta pe aceștia. În timp, aceste lucruri duc la deteriorarea și disoluția relațiilor de prietenie.
Mamele câștigă mai puțini bani decât femeile care nu au copii
Un studiu a arătat că, odată ce o femeie devine mamă, decalajul de remunerație între ea și un bărbat (chiar dacă acesta este tată) va crește. Decalajul nu va fi la fel de mare pentru femeile care nu au copii, spun cercetătorii.
Femeile care au copii se confruntă cu mai multe prejudecăți la locul de muncă
Specialiștii în recrutare au constatat că femeile care sunt mame sunt mai degrabă bănuite ca neavând suficientă competență sau suficient interes pentru un anumit job, prin comparație cu bărbații sau cu cele care nu au copii.
Un copil contribuie la încălzirea globală
Un studiu american a evidențiat faptul că, dacă o persoană nu are copii, va contribui la micșorarea emisiilor de dioxid de carbon mai mult decât dacă ar lua permanent diferite măsuri în acest scop, precum: să nu se mai deplaseze atât de mult cu mașina, să economisească energia etc.
Surse:
www.businessinsider.com, www.bustle.com, www.hackspirit.com
Surse poze:
www.pexels.com