O femeie a fost suprinsă de camere de supraveghere dintr-o zonă din New York cum își salvează copilul de 5 ani de răpitorii lui. Femeia era la plimbare alături de cei trei copii ai săi în cartierul Queens, din New York, SUA, când, un bărbat a ieșit dintr-o mașină, a luat unul dintre copii de pe trotuar și a fugit cu el înapoi la autovehicul. Femeia împreună cu ceilalți copii au fugit spre mașină și au reușit să tragă pe geam copilul răpit, luptându-se cu răpitorul acestuia.
„Când am văzut imaginile m-am întrebat: chiar am fost eu? Când mi-am văzut copilul pe geamul mașinii l-am tras înapoi. Au început să se adune oameni, pentru că țipam. O femeie a sunat la poliție”, povestește Dolores, mama băiatului, relatează BBC. Un bărbat de 24 de ani a fost arestat pentru tentativă de răpire în acest caz.
Sfaturi de la Poliția Română
Dintre copiii și adolescenții care sunt cu adevărat răpiți, majoritatea sunt luați de un membru al familiei sau de o cunoștință și doar un procent de 25% au fost răpiți de o persoană străină. Aproape toți copiii răpiți de străini sunt luați de bărbați și aproximativ două treimi dintre răpirile de către persoane străine vizează fetițele.
"În vacanțe cei mici vor avea mai mult timp la dispoziție de a se bucura de cea mai frumoasă perioadă a anului. Dar fiecare părinte trebuie să se asigure că cel mic va petrece o vacanță în siguranță. Este foarte important să știm tot timpul ce fac copilul nostru, unde este, cu cine își petrece timpul. Dacă îl luăm cu noi la diverse evenimente publice (Târg de Crăciun, concerte, pe pârtie sau în mall) unde participă zeci, sute de persoane, e bine să nu-l lăsăm nesupravegheat, să nu ne îndepărtăm de el. Dacă vedem un copil singur, care pare că s-a rătăcit de cei dragi, e bine să alertăm autoritățile, să nu părăsim locul unde l-am găsit și să încercăm să-l liniștim pe cel mic. Deși în România apar periodic tot felul de zvonuri privind o "Ambulanță neagră care răpește copii, ca să le recolteze organele" este bine să știm că în realitate nu există astfel de cazuri. Singurele cazuri de răpire au fost cele parentale, adică atunci când un părinte, încalcă decizia instanței și ia copilul de la celălalt părinte care îl are în grijă." spune Comisar Șef Ramona Dabija, Director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul General al Poliției Române .
Citește și: Ce trebuie să știi despre răpirea copilului: statistici și sfaturi de la Poliția Română
Surse: BBC, Daily Mail, NYPost