Acum un an un adolescent din Brazilia a transmis live pe Tik Tok propria sa sinucidere. Reprezentanții faimoasei aplicații au anunțat poliția abia după trei ore, asigurându-se mai întâi că echipa de PR ține sub control filmarea și nu ajunge la jurnaliști. Cei de la Tik Tok au declarat pentru Business Insider că modul lor de abordare a fost un eșec și că de atunci au făcut schimbări ca să nu se mai întâmple. Filmarea adolescentului a stat online aproape o oră și jumătate până ce a fost eliminată, primind peste 500 de comentarii. În loc să anunțe poliția, reprezentanții Tik Tok au monitorizat platformele sociale ca aceasta să nu se viralizeze și au pregătit un comunicat de presă, care nu a fost niciodata publicat, prin care afirmau că aplicația nu permite conținut care conține rănire proprie sau a altor persoane.
Aplicația trebuie să se supună acelorași reguli ca și celelalte aplicații care permite publicului să posteze conținut. Acest eveniment care a ieșit la iveală de curând aduce în atenția publicului modul de funcționare al acestei platforme populare, care încă prezintă un mister cu privire la modul în care funcționează, neavând reguli clare de folosire. De atunci managerii Tik Tok au declarat că au acționat disciplinar asupra angajaților implicați în acest caz și că au făcut schimbări procedurale ca astfel de evenimente să nu se mai producă, deși nu au specificat care sunt aceste schimbări. Mai mult, cazul a demonstrat că moderatorii Tik Tok nu au avut habar de filmare până ce nu au fost anunțați de utilizatorii influenceri ai aplicației.
Mai mult, specialistul Susan Mclean, din Australia, a analizat o serie de cazuri și date cu privire la aplicația TikTok și a concluzionat faptul că este extrem de periculoasă pentru copii, ca urmare a faptului că nu are suficient de multe filtre, asemenea altor aplicații, iar cei mici pot fi priviți de către oricine.
Surse: Business Insider, The Intercept
Surse foto: Business Insider