Cercetătorii din cadrul Universității Griffith din Queensland au început să utilizeze o tehnologie bazată pe gene, cu nanoparticule, testând-o pe cobai. Cobaii care au fost supuși tratamentului au avut o rată de supraviețuire de 100%, ceea ce a crescut semnificativ speranța în rândul femeilor cu cancer cervical.
Gena este denumită CRISPR-Cas9 și este injectată prin intermediul nanoparticulelor în sângele pacienților. Ea acționează prin detectarea celulei cancerigene E7 și divizarea ei în două părți. Atunci când celulele corpului vor să refacă celula la forma sa inițială, corpul nu o mai recunoaște ca fiind malignă și în cele din urmă o recreează sub forma unei celule sănătoase.
„Am căutat malformații, inflamații sau distrugeri ale celulelor, însă totul a fost perfect în regulă”, afirmă cercetătorii. „Este cu adevărat un triumf al științei!”
„Încă mai avem destul de mulți pași de pus la punct înainte de a oferi această practică clinicilor de medicină, însă este un început extraordinar care ne demonstrează cât de multe progrese a putut face știința”.
Sursa: dailymail.co.uk
Surse foto: unsplash.com