Familia unui băiețel de 2 ani care a căzut de la etaj a fost de acord să îi doneze organele!
Familia lui Carol, un băiețel de doar 2 ani care a intrat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul 3 al blocului în care locuia cu părinții, și-a dat acordul pentru a dona organele acestuia. Părinții micuțului au acceptat să facă acest lucru fiind conștienți de faptul că acesta nu mai are nicio șansă din punct de vedere neurologic, întrucât activitatea cerebrală era absentă, potrivit Alinei Belu, managerul Spitalul de Copii din Iaşi.
Carol Ari Constantinescu alături de părinții lui | Foto: Facebook
Astfel, 6 copii vor primi o nouă șansă la viață, putând face transplant hepatic, renal, cardiac și de cornee. Rinichii vor rămâne la Iaşi şi sunt transplantaţi la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, corneele au ajuns la Bucureşti, în timp ce două avioane au transportat ficatul la Hanovra şi inima la Berlin, ambele în Germania, informează Ziarul de Iași.
Citește și: Copiii pot învăța importanța transplantului de organe prin jucării
„La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfanta Maria Iași, o dramă a făcut ca un băiețel de doar 2 ani să devină sursa vieții pentru alți copii, datorită gestului neprețuit făcut de părinții îndurerați. Infinita lor suferință au transformat-o în viață pentru copiii altor părinți. Este imposibil să găsești cuvintele de a mulțumi pentru gestul lor unor părinți care și-au pierdut un copil ce abia învățase să pășească în viață!”, arată reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.
Cine sunt copiii care au primit a nouă șansă la viață
Unul dintre pacienții care vor beneficia de transplant este un băiat de 11 ani, din Iași, care a fost diagnosticat încă de la naștere cu o malformație urologică, iar la vârsta de 9 ani a fost nevoie să înceapă ședințele de dializă. Celălalt pacient este o adolescentă de 17 ani, din Suceava, care fost diagnosticată din primii ani de viață cu insuficiență renală și făcea dializă din 2016. Ambii copii se aflau în evidențele Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde făceau și ședințele de dializă, de trei ori pe săptămână.
Citește și: Trebuie să moară un copil pentru ca fetița mea să supraviețuiască
Agenția Națională de Transplant precizează că intervenția de prelevare rinichi a fost realizată de echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic Dr. C I Parhon, Iași. Echipa Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon" a efectuat prelevarea ficatului și a țesuturilor (cornee), iar o echipă de medici de la Deutsches Herzzentrum Berlin a prelevat cordul. Cele două intervenții de transplant cornee se vor realiza la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.
Cât despre cord și ficat, Agenția Națională de Transplant precizează că în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, drept urmare organele se vor transplanta în cadrul centrului de la Berlin (pentru cord) și centrului de la Hannover (pentru ficat).
Citește și: Caz unic în lume. Fetița care nu a îmbătrânit niciodată
- Surse: hotnews.ro, ziaruldeiasi.ro, gandul.ro
Surse foto: Facebook