Targul isi propune sa promoveze fermierii si producatorii de specialitati traditionale de calitate, sa prezinte produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si sa ofere, prin intermediul animatiilor culinare prezente in cadrul fiecarei editii, ocazia retrairii atmosferei din vechiul sat romanesc, in care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de intalnire, de discutii, dar si de petrecere, de gustare a unor mancaruri delicioase preparate la ceaun sau pe gratar.
|
La aceasta prima editie de primavara si-au anuntat participarea 14 producatori care vor oferi spre vanzare produse din carne (caltabos, lebar, carnati de casa, toba), branzeturi (telemea, branza de burduf), dulciuri traditionale, precum si preparate traditionale de post: paine de casa, dulceturi, gemuri, sirop, zacusca, turta dulce.
Participarea a fost numeroasa la toate editiile targului de pana acum, mii de vizitatori luand cu asalt standurile producatorilor, pentru a se aproviziona cu paine de casa, carnati de porc sau de oaie, telemea, cozonac, placinte si multe alte bunatati specifice Marginimii Sibiului. Toate produsele sunt realizate in cantitaţi mici, de producatori locali, respectandu-se tehnicile de preparare traditionale.
|
Targul de Produse Traditionale si Ecologice este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia Adept, Fundatia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur si Complexul National Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.
|