Celulele stem ombilicale recoltate la nastere sunt celule stem hematopoietice - din ele deriva toate tipurile de celule adulte ce se gasesc in sangele circulant (hematii, leucocite, trombocite), asa incat majoritatea bolilor ce sunt astazi tratate prin transplant de celule stem sunt boli hematologice. Printre aceste aproximativ 80 de boli se numara leucemiile acute si cronice, limfoamele Hodgkin sau non-Hodgkin, anomalii ale liniei rosii (betatalasemie, anemie aplastica, siclemie), boli congenitale ale sistemului imun (imunodeficiente severe), boli congenitale metabolice (mucopolizaharidoze) si altele.
Este foarte interesanta dinamica inregistrata in ultimii ani de utilizarea transplantului de celule stem ombilicale. Spre exemplu, in SUA, incepand cu anul 2010, in pediatrie, numarul transplanturilor de celule stem recoltate la nastere a depasit numarul transplanturilor de maduva in cea mai mare parte a perioadei, conform statisticilor NMDP (National Marrow Donor Program) - Programul National pentru Donare de Maduva din SUA.
Pana in acest moment, in lume s-au efectuat peste 35.000 de transplanturi cu celule stem - date oficiale comunicate de catre Comitetul European pentru Transplantul de Organe in anul 2016.In peste 29 de ani de utilizare constanta a transplantului de celule stem, experienta clinicilor de transplant din intreaga lume a crescut. Acest fapt se reflecta si in rezultatele din ce in ce mai bune inregistrate post-transplant pentru boli altfel mortale.
Terapia cu celule stem ne pregateste inca multe surprize. De acum 29 de ani si pana astazi au fost si sunt descoperite in mod constant noi si noi utilitati ale acestora. Dovada stau lista de aproximativ 80 de boli tratabile deja, lunga lista de afectiuni aflate in studiu la nivel mondial, amploarea pe care a luat-o in ultimul timp Medicina Regenerativa, interesul si implicarea dovedite de cercetatori pentru acest nou domeniu al Medicinei.
Exista inca fatete ale celulelor stem pe care medicii nu le cunosc in detaliu. Aceste extraordinare celule stem, din care au rezultat toate tipurile de celule ale corpului nostru, sunt inca departe de a-si fi aratat toate proprietatile si utilizarile pe care ni le pun la dispozitie.
Acesta este motivul pentru care Stem Sure va invita sa nu treceti pe langa oportunitatea pe care viata ne-o pune la dispozitie, si anume recoltarea de celule stem la nastere. Este o procedura nu foarte complicata, fara riscuri pentru mama sau copil si care se poate dovedi mai tarziu sansa la viata a unui om.
Stem Sure reprezinta in Romania banca de celule stem Biovault, banca ce efectueaza procesare si stocare de sange ombilical si celule stem inca din 2002.
Biovault a eliberat mai multe probe de sange ombilical pentru transplant decat orice alta banca privata de sange si tesuturi din Marea Britanie - 10 probe au fost deja utilizate cu succes de 100% in transplant. De asemenea este cea mai inalt acreditata banca de celule stem, detinand acreditarea JACIE - cel mai inalt standard European pentru bancile de tesuturi care stocheaza celule stem din sange periferic si maduva osoasa. Experienta lor, know-how-ul stiintific detaliat si garantiile financiare ofera incredere in compania noastra atat viitorilor parinti, cat si NHS-ului (National Health System - sistemul public de sanatate din Marea Britanie).
Pentru a obtine cat mult mai multe informatii legate de acest subiect, precum si pentru a lua direct legatura cu unul dintre reprezentantii Stem Sure, va invitam sa accesati site-ul oficial: www.stemsure.ro.