Fiica ei a rămas însărcinată pentru prima dată în adolescență
Jane McNeice (din Doncaster, Marea Britanie) are acum 47 ani, este autor de carte și antreprenor, fiind fondator al unei organizații menite să ajute persoanele cu neurodivergențe nediagnosticate la timp să se adapteze la locul de muncă.
A trecut printr-un adevărat șoc în momentul în care a aflat că fiica ei, Laura, era însărcinată la vârsta de 15 ani, în ciuda faptului că ea însăși fusese în aceeași situație la vârsta de 18 ani. Potrivit „New York Post”, Jane a relatat că: „A fost un adevărat șoc. Au fost circumstanțe neobișnuite atunci, deși am avut-o pe Laura când eram foarte tânără. Ne-am dat seama, după mulți ani, că, de fapt, sarcina Laurei fusese cumva planificată.”
În anul 2012, când nu ajunsese încă la vârsta de 40 de ani, Jane devenea bunică pentru prima oară după nașterea nepoatei sale, Evie.
Mama a rămas și ea însărcinată
Faptul că devenise bunică nu a împiedicat-o pe Jane să fie mamă din nou. Astfel, cel de-al doilea copil al ei este un băiat, Oliver. Acesta este cu doi ani mai mic decât nepoata ei, Evie.
După câțiva ani, mama și fiica au fost însărcinate în același timp
În anul 2016, Jane și Laura au rămas amândouă însărcinate. Jane a născut tot un băiat (Ben), iar Laura tot o fată (Bella). Despre ce a reprezentat această perioadă în viața lor Jane a vorbit într-o intervenție pentru „Mirror”: „La un moment dat, eu și Laura am fost însărcinate în același timp. Sarcina mea era avansată. Ea se afla la începutul sarcinii.”
După nașterea celei de-a doua nepoate, Jane a hotărât ca, ocazional, să-și alăpteze nepoții ca să-și ajute fiica. Tot pentru sursa citată, a povestit că: „Mi-am alăptat nepoții de câteva ori. Cred că a fost o măsură extremă și că nu este acceptată de către oricine. Pe de o parte, sunt persoane care consideră că este vorba despre un privilegiu extraordinar. Pe de altă parte, cred că sunt și persoane care sunt dezgustate de o asemenea idee.”
Atât mama, cât și fiica, au devenit iar mame
La vârsta de 40 de ani, Jane a devenit mamă din nou. În același timp, și Jane, fiica ei, și-a lărgit iar familia, având în momentul de față 4 copii.
Mama, fiica și unul dintre copiii din familie au fost diagnosticați cu autism
Cea care a rămas însărcinată în același timp cu fiica ei și care și-a alăptat nepoții a fost diagnosticată cu autism. Ea a explicat, așa cum reiese și din informațiile disponibile în „New York Times”, că „aproape toată viața a încercat” să-și dea seama ce era în neregulă cu ea.
Jane a bănuit că se confrunta cu o tulburare de spectru autist în perioada restricțiilor din pandemie, când unul dintre copiii ei, Oliver, începuse să aibă diverse tulburări de comportament. În acest context, a început să caute sprijin pe grupurile de pe Facebook. La un moment dat, a găsit acolo o listă cu simptomele pe care le pot avea fetele ce suferă de o tulburare de spectru autist. Conform aceleiași surse, a dezvăluit că: „Mă uitam pe o pagină de Facebook într-o dimineață de sâmbătă și am văzut o postare cu titlul „fetele cu autism”, fiind vorba despre o listare a manifestărilor specifice. Atunci mi-am dat seama imediat. Practic, am reușit să am un diagnostic în aproximativ 5 minute.”
La câteva luni după ce a aflat că se confrunta cu autism, doi dintre copiii ei, Laura și Oliver, au fost și ei diagnosticați cu aceeași tulburare: „La două luni după mine, fiica mea, Laura, a fost diagnosticată cu tulburare de spectru autist la vârsta de 26 de ani, iar după trei luni și Oliver a primit același diagnostic.”
După primirea acestui diagnostic, Jane a precizat că așa își explică de ce atât ea, cât și fiica ei, sunt mame foarte tinere. Totodată, a scris și o carte, „The Umbrella Picker”, în care nu se ferește să vorbească despre provocările pe care le au de înfruntat persoanele cu tulburări de spectru autist. Pentru sursa menționată, Jane a declarat că: „Acum, că știm că suntem persoane autiste, putem spune „Ce este normal pentru noi?” Este un standard de normalitate diferit față de cel care este valabil pentru familiile neurotipice. Persoanelor autiste le este greu să-și facă prieteni. Pur și simplu suntem diferiți. Cea mai mare provocare este faptul că trăim într-o societate care nu acceptă diferența și care te judecă de cele mai multe ori.”
Surse foto: facebook.com/jane.jefferson.94/, instagram.com/neo_mrs_mcneice/
Surse articol: mirror.co.uk, nypost.com, forbes.com, tyla.com