Despre dopurile de ceara
Cerumenul este o secretie normala a corpului nostru, ce se gaseste la nivelul pielii din canalul auditiv. Glandele ceruminoase din ureche secreta cerumen pentru a capta murdaria si alte particule ce pot afecta timpanul.
Ceara din urechea bebelusului are un rol foarte important in mentinerea unui PH normal, in protejarea canalului auditiv , precum si un efect antibacterian.
Totodata, ceara din urechea celui mic mentine elasticitatea timpanului.
In mod normal, indepartarea cerii din urechea bebelusului nu ar trebui sa constituie o problema. Ea se acumuleaza, apoi incepe sa se usuce si "cade" in urechea exterioara, de unde poate fi curatata sau adunata cu un prosop umed.
In momentul in care ceara se acumuleaza in cantitati mari in interiorul urechii bebelusului, poate provoca probleme de auz, durere, mancarime si zgomot in ureche (tinitus).
Trebuie retinut ca desi ceara nu provoaca febra sau alte simptome ale unei infectii, ea poate fi extrem de deranjanta pentru cel mic, asa ca mamicile trebuie sa se asigure constant ca urechea bebelusului este bine curatata.
De asemenea, nu se recomanda folosirea unghiei, degetului sau betisoarelor de urechi pentru curatarea urechii bebelusului. Betisoarele de urechi nu fac decat sa impinge cerumenul si mai adanc in ureche, ceea ce poate leza grav canalul auditiv si timpanul.
Cum rezolvam problema dopurilor de ceara formate in urechea copilului?
Ceara in exces este usor de observat cu ochiul liber. Daca vezi in urechea copilului ceara galbuie sau maronie, nu te impacienta. Acumularea de ceara poate fi usor indepartata.
Doculyse Spray auricular de la Vavian Pharma este indicat pentru igiena aparatului auditiv la bebelusii peste 6 luni, precum si in cazul persoanelor cu hipersecretie de cerumen.
Pentru eliminarea unui dop de ceara proaspat format se pulverizeaza 1 data sau de 2 ori si se las sa actioneze timp de 15 minute, tinand capul usor inclinat.
Pentru inlesnirea extractiei unui dop de ceara la medicul ORL-ist, se foloseste inainte de procedura timp de 3-4 zile, de cate 3 ori pe zi, 1-2 pulverizari.
Pentru intretinere si preventie se recomanda 1-2 pulverizari in fiecare ureche, o data pe saptamana.
In cazul in care secretia de cerumen este una normala, urechiusele copilului se curata dupa baita, cu ajutorul unui prosop curat inmuiat in apa calduta. In cazul copiilor de peste 30 de luni poti folosi Docuspray -spray auricular bazat pe elemente marine, o solutie usoara ce contine oligoelemente de origine marina pentru intretinerea regulata si non-traumatica a urechilor.
Docuspray contine elemente active pentru a facilita fluidizarea si evacuarea cerumenului.
Docuspray nu contine gaz propulsor si este sigur pentru suprafata delicata a canalului auditiv si a timpanului.
Docuspray este perfect pentru intreaga familie, atat pentru copii incepand cu varsta de 30 de luni, cat si pentru adulti.
Mai multe produse gasesti pe site-ul magazinului Vavian Pharma aici.