- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Feluri de mancare, Aperitive de Craciun, Gasca, Aperitive rapide, La foc, Carne, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- ficat de gasca, carne de gasca
Ingrediente pentru pate de gasca
300 g de ficat de gasca, 300 g de piept de gasca, un praf de piper alb, un praf de sare, un praf de nucsoara, un praf de ienibahar, 30 ml ulei de masline, 10 g de zahar, 1 varf de cutit de ghimbir, 4-5 catei de usturoi, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 1 ardei gras, galbenusurile de la 3 oua fierte
Cum prepari pate de gasca
Spala si curata carnea si ficatul. Spala si curata legumele. Pune la fiert carnea si legumele, alaturi de 3 catei de usturoi si putina sare. Cand toate sunt fierte, se scurg bine. Se indeparteaza ceapa, iar ficatul, carnea si legumele se pun in blender la viteza mica, alaturi de condimente, de galbenusurile fierte si de ulei. Se amesteca bine pana ce devine totul omogen, se potriveste de sare. Pateul se tine la rece, in frigider, intr-un borcan inchis ermetic, pana la 5 zile. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!