- Timp preparare:
- 20 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fructe, Legume, Prajituri, Ghimbir, Prajituri cu ciocolata, Prajituri de Craciun, Prajituri de Revelion, Prajituri rapide, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri gustoase, Craciun, Revelion, Pasti, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- cacao, faina
Ingrediente pentru negresă a la Jamie Oliver
2 tablete a câte 100 g de ciocolată neagră de bună calitate cu 70% cacao, 250 g de unt nesărat la temperatura camerei, 200 g de zahăr tos auriu, 6 linguri rase de pudră de cacao, 4 linguri de făină cu agenţi de creştere (eu am folosit făină normală şi am adăugat jumătate de linguriţă de praf de copt), 4 ouă, o mână de ghimbir confiat , o mână de nuci pecan, o mână de vişine uscate (eu am folosit ce am găsit prin casă - stafide, miez de nucă, prune confiate şi 1-2 de linguriţă de praf de ghimbir), o clementină, creme fraiche pentru servire (eu am folosit smântână)
Cum prepari negresă a la Jamie Oliver
Rupe ciocolata şi taie untul în bucăţi nu prea mari. Pune-le în robotul de bucătărie şi adauga 200 g de zahăr tos, 6 linguri de pudră de cacao, 4 linguri cu vârf de făină cu agenţi de creştere sau de făină normală căreia îi adaugi o jumătate de linguriţă de praf de copt, praful de ghimbir sau ghimbirul confiat. Amestecă până ce totul se omogenizează. Adaugă apoi ouăle şi amestecă din nou până la omogenizare. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu ulei de măsline. Pune amestecul pentru prăjitura în tavă şi întinde-l cu o spatulă. Presară peste el fructele confiate. Jamie spune să radem coaja de la clementină peste negresă. Eu am renunţat la asta. Am preferat să pun puţină zeamă de la clementină în amestecul de prăjitură. Poţi folosi şi esenţă de portocale. Lasă prăjitura la cuptorul încins în prealabil pentru 12-14 minute. Între timp, pentru servire, prepară sosul alb delicios. Eu folosesc smântâna amestecată cu zahăr pudră şi cu puţină esenţă de vanilie. Se poate folosi şi mascarpone amestecată cu miere. Lasă prăjitura să se răcească, tai-o în felii pătrate şi serveşte-o cu cremă albă sau simplă. Pofta bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!