- Timp preparare:
- Sub 10 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive reci, Aperitive, Aperitive speciale, Aperitive rapide, Fara foc, Pepene, Carne, Fructe, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
De ce ingrediente am nevoie pentru jambonul cu pepene?
Desi este o reteta italiana si ar putea parea la prima vedere sofisticata si pretentioasa, jambonul cu pepene nu este deloc complicat de pregatit si nu necesita cine stie ce maiestrie intr-ale bucatariei. Iata de ce ingrediente ai nevoie:
200 g de jambon crud (16 felii)
un pepene galben mic
16 betisoare de frigarui
doua linguri de otet balsamic
Cum se prepara jambonul cu pepene?
Jambonul cu pepene este foarte usor de preparat si cel mai usor de mancat. Iata ce pasi ai de urmat pentru prepararea jambonului cu pepene:
Taie pepenele galben pe jumatate si scoate-i semintele.
Taie apoi pepenele in felii subtiri ce trebuie curatate.
Dupa care, feliile de pepene trebuie taiate cubulete.
Taie feliile de jambon in jumatate.
Pune alternativ pe betisoarele de frigarui o felie de jambon impunsa de mai multe ori, apoi un cubulet de pepene.
Repeta operatiunea pana ce ingredientele se termina.
Pentru un aspect si mai frumos al aperitivului jambon cu pepene, poti aseza frigaruile pe un platou intins, in cerc si sa le stropesti cu putin otet balsamic. Jambonul cu pepene este un aperitiv delicios si usor, potrivit pentru intreaga familie. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!