- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Piept de pui, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Cascaval, Carne, Lactate, Oua, Mancaruri, Oua de gaina, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru cordon bleu?
Cordon bleu nu are nevoie de atat de multe pregatiri si nici de cheltuieli exorbitante. In plus, este un fel delicios si sanatos, mai ales daca l-ai gatit chiar tu in casa. Iata de ce anume vei avea nevoie:
4 bucati de piept de pui (cantitatea depinde si de cat multa mancare doresti sa gatesti)
Cascaval afumat
Sunca de pui afumata
3 oua
Faina
Pesmet
Ulei
Sare
Piper
Boia
Cum se pregateste cordon bleu?
Reteta de cordon bleu este deosebit de simpla si chiar nu ai nevoie de o mare maiestrie intr-ale gatitului, ci de putina rabdare si timp. Poate il vei ruga pe partenerul tau sa isi scoata campionul sau printesa la plimbarica pentru ca tu sa te dezlantui in bucatarie. Iata in ce trebuie sa constea aceasta dezlantuire:
Taie bucatile de piept de pui in felii ca pentru snitele.
Feliile subtiri astfel obtinute se bat.
Adauga la o felie de piept de pui una de cascaval si doua sau trei bucatele mici de sunca.
Ruleaza apoi felia de piept de pui, incluzand si ingredientele pe care le-am mentionat.
Ruloul astfel obtinut da-l prin faina, prin ou (la care trebuie sa adaugi mai intai piper, boia si sare) si prin pesmet.
Pune intr-o tigaie putin ulei si cand aceasta este incinsa adauga rulourile astfel obtinute.
Acestea se prajesc la foc mic.
O data prajite, scoate-le pe un servetel absorbant care sa traga uleiul in exces.
De regula cordon bleu se serveste cald alaturi de o garnitura din cartofi, fie fierti, fie copti la cuptor. Spor la gatit si pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!