Să privim puțin cu toții înapoi, în momentele dulci ale copilăriei noastre, să ne amintim ce însemna pentru noi bucuria curățării ghetuțelor în ajun de Moș Nicolae, împodobirea bradului alături de părinții noștri, colindele cântate în jurul lui, cadourile apărute peste noapte sub el, mesele îmbelșugate, musafirii dragi, aroma de portocale și singura noapte din an, Revelionul, când aveam voie să amânam pe mai târziu ora de mers la somn. Nu-i așa că totul părea magic?
Am crescut și magia aceasta a început ușor să dispară, fiind înlocuită o vreme doar de liniște, confort sufletesc și momente frumoase alaturi de familie și prieteni.
Dar, iată, că acum avem copii, acum totul se schimbă, acum sezonul acesta capătă noi conotații, învelite în poleială, în râset de copil, în întrebări inocente, în ochi mari și mirați, în sute de rafturi (care sunt online, mai mult, în acest an dificil) încărcate de jucării care devin amenințătoare când trebuie să iei o decizie, în nerăbdarea, energia, bucuria și naivitatea încântătoarea a micuților noștri care țopăie încântați în jurul bradului. Acum Moș Crăciun este mai mult decât un simplu personaj, acum el este acela care na face copiii fericiți. Cu atât mai mult cu cât anul acesta copiii noștri au fost privați de multe bucurii specifice copilăriei din cauza pandemiei. Iar noi trebuie să le oferim combustibilul necesar pentru ca Moșu' să întrețină fericirea lor.
Viața noastră este o sumă de amintiri și de experiențe.
Fiecare dintre ele ne face ceea ce suntem. Copiii noștri au nevoie de amintiri frumoase că să devină oameni frumoși, iar Sărbătorile de iarnă sunt momentul perfect pentru asta.
- Nu renunța la brad, pentru că îl poate dărama, sau pentru că nu ai spatiu suficient în casă (chiar și un brad micuț așezat pe un scăunel aduce fericire).
- Nu renunța la cadourile împachetate frumos cu fundă, doar pentru că nu ai timp.
- Nu renunța la mâncarea tradițională, doar pentru că cel mic nu are voie să mănânce carne de porc (folosește carne de curcan, de pui, de găină, ai atât de multe opțiuni).
- Nu renunța la colinde, doar pentru că te-ai plictisit să asculți Hrușcă (copilul tău le ascultă cu alte urechi și altă minte, pentru el totul este nou).
- Nu renunța în a-i spune povestea nașterii lui Iisus Hristos doar pentru că este prea mic, o știe deja sau este prea mare. Explică-i că și pentru Dumnezeu nu există fericire mai mare decât fiul său.
Priviți prin ochii copiilor voștri! Priviți cum ei se colorează de strălucirea curiozității și a entuziasmului când împodobiți bradul, cum zburdă de emoție în ajun, cum se luminează de satisfacție când își deschid cadourile. Priviți cum se modelează înăuntrul lor adultul de mai târziu alături de amintirile pe care nu le va pierde niciodată. Aici este nemurirea și dragostea! Aici este locul nostru de părinți: în magia fericirii copiilor noștri!
Acum, când vin Sărbătorile de iarnă, dar și în restul anului, eu și întreagă echipa Qbebe, vă dorim emoție, iubire, liniște, sănătate și puterea și bucuria de a vă face copiii fericiți în Noul An!
Cu drag,
Gabriela Paladi
Redactor-Sef Qbebe
PS: Pentru voi, dragi părinți, am alcătuit Ghidul de cumpărături pentru sărbătorile din 2020, cu cadouri numai unul și unul, pregătite să lumineze suflete și să descrețească frunțile. Dar veștile bune nu se opresc aici! Am pregătit și un CONCURS de zile mari, desfășurat toată luna decembrie.
Mai multe informații aici >>> https://bit.ly/36Z9Agv