- 1. Care sunt sunt principalele provocări ale unui tată de fete?
- 2. Ce impact a avut apariția copiilor asupra vieții tale profesionale? Cum îți organizezi programul?
- 3. Povestește-ne despre proiectele tale dragi din acest moment și ce anume te motivează să te implici în ele.
- 4. Cum o ajuți pe Elwira în îngrijirea copiilor?
- 5. Crezi că paternitatea te-a făcut un bărbat mai bun?
- 6. Descrie în 3 cuvinte viața voastră de familie.
- 7. Cum poți descrie pe scurt pe fiecare dintre copiii tăi?
- 8. Catinca si Ariana sunt două nume deosebite. În ce mod v-ați hotărât asupra lor?
- 9. V-ați confruntat cu nopți nedormite? Cum ai trecut peste ele?
- 10. La ce trucuri apelezi când copiii tăi sunt supărați?
- 11. Care a fost cel mai greu sau derutant moment în creșterea copiilor de până acum?
- 12. Care sunt activitățile preferate ale Catincăi?
- 13. Ce activități vă place să faceți în familie? Obișnuiți să dansați?
- 14. Dansul ocupă un loc important în viața voastră. V-ar plăcea ca fiicele voastre să vă calce pe urme?
- 15. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al copiilor? Sau ai o atitudine autoritară față de ei? La ce capitol din educația copiilor ești mai exigent?
- 16. Ce spune Catinca când te vede la televizor? Ai luat-o cu tine pe platourile de filmare?
- 17. Cum îți imaginezi că vor fi copiii tăi ca adulți?
- 18. Cu excepția adevărului, care pentru tine deține un rol important, ce alte lecții importante de viață încerci să le predai copiilor?
- 19. Ce sfaturi ai pentru proaspeții tătici Qbebe?
1. Care sunt sunt principalele provocări ale unui tată de fete?
Eu nu le simt ca pe niște provocări. Pentru mine este o bucurie să trăiesc alături de fetele mele și să particip la educația lor, să le învăț lucruri și să ne bucurăm de tot ce se întâmplă împreună în relația de familia. Este foarte important să fii foarte cinstit cu copiii și să nu îi subestimezi niciodată, să ai o relație cât se poate de adevărată. Cred că aceasta este cheia succesului. Și să te joci mult, să îi faci să zâmbească, să fie totul o joacă. Mi se pare o plăcere, nu o provocare și îmi doresc să pot petrece și mai mult timp cu ele.2. Ce impact a avut apariția copiilor asupra vieții tale profesionale? Cum îți organizezi programul?
Impactul este pozitiv. În primul rând înțeleg mult mai bine copiii și tot ce ține de educația lor. Am ajuns să simt cumva mult mai bine, m-au învățat foarte mult fetele mele. Programul se face, dacă te organizezi bine și îți împarți bine responsabilitățile, nu este o problemă.3. Povestește-ne despre proiectele tale dragi din acest moment și ce anume te motivează să te implici în ele.
Am foarte multe proiecte dragi în desfășurare. În primul rând am școala mea de dans și tot ce ține de activitatea școlii și a elevilor mei, de partea de antrenorat, de arbitru și profesor de dans. Am proiectul Românii au talent, care este o super-producție de televiziune și din care sunt onorat să fac parte. Mai am un proiect special împreună cu Tedi, denumit Start la mișcare, pe care l-am desfășurat anul trecut și care a avut mare succes. Acesta din urmă este un proiect de suflet pentru că promovează o idee în care eu cred cu tărie, și anume că din educația fiecărui copil nu ar trebui să lipsească mișcarea. Mișcarea înseamnă sănătate, aduce foarte multe beneficii, după cum știm, iar atunci când mișcarea înseamnă dans devine din ce în ce mai plăcută și mai ușor de asimilat de copii. Iar în acest proiect mergem prin școli și le vorbim copiilor despre cât de importantă este mișcarea și beneficiile sale, dar eu le fac sub forma plăcută a dansului. După puțină teorie, îi învăț o coregrafie destul de solicitantă din punct de vedere fizic, iar ei răspund cu multă energie și zâmbete. Școala de dans mă motivează pentru că dansul este pasiunea vieții mele, cu asta am început, îmi place să transmit mai departe atât copiilor cât și adulților această plăcere a dansului cu atâtea beneficii. Cu proiectul de televiziune este o mare plăcere să ai cel mai bun loc din sala unde oamenii vin și își demonstrează talentul, se deschid în fața noastră. Este un privilegiu să ai cel mai bun loc din sală și să privești atâtea lucruri uimitoare. Sunt motivații foarte puternice pentru mine să particip la aceste trei proiecte.4. Cum o ajuți pe Elwira în îngrijirea copiilor?
În afară de suportul moral, stau cu copiii. Mă joc cu ei, ieșim la plimbare, sunt alături de ea în tot ceea ce înseamnă educația lor. Simt că sunt prezent.5. Crezi că paternitatea te-a făcut un bărbat mai bun?
Cu siguranță. Cred că pe orice bărbat îl transformă într-un bărbat mai bun pentru că ajungi să simți niște lucruri pe care nu le-ai simțit înainte, să cunoști o altă latură a ta și să trăiești niște emoții pe care nu aveai cum să le trăiești înainte de a deveni tată.
6. Descrie în 3 cuvinte viața voastră de familie.
Este multă dragoste, multă bucurie și mult zâmbet la noi în familie.7. Cum poți descrie pe scurt pe fiecare dintre copiii tăi?
Pe cea mică mi-e mai greu pentru că avem doar 5 luni împreună, dar simt că va fi o personalitate puternică. Este foarte liniștită și veselă. Iar Catinca mi se pare o artistă foarte decisă în ceea ce vrea să facă. Are înclinații către muzică, îi place să cânte și să asculte muzică și ia decizii foarte clare și distincte. Deci cred că va fi o combinație între sensibilitate și personalitate foarte puternică, care îi va aduce mari beneficii.8. Catinca si Ariana sunt două nume deosebite. În ce mod v-ați hotărât asupra lor?
Pur și simplu mi-au plăcut. Am avut o discuție în familie și ne-au plăcut. Nu au o istorie specială. Fiecare nume are însemnătatea lui, însă nu este legat de ceva mai mult. Ne-a plăcut cum sună, erau numele noastre preferate. Așa ne-a plăcut să ne strigăm copiii.9. V-ați confruntat cu nopți nedormite? Cum ai trecut peste ele?
Eu mai puțin, Elwira mai mult.
10. La ce trucuri apelezi când copiii tăi sunt supărați?
Și supărarea face parte din viață. Copiii se supără, este ceva normal. Trebuie să respectăm asta. Nu îmi place să apelez la trucuri. Îmi place să explic situații și să fiu cât mai cinstit și mai adevărat cu copiii pentru că nu prea cred în trucuri. Nici în relația cu copiii și nici cu adulții. Cred într-o relație cât se poate de adevărată și că viața este făcută din bune și rele, fiecare om are dreptul să fie supărat. Trebuie să învățăm să gestionăm și asemenea situații. Încercăm să trecem cât se poate de natural, să explicăm lucruri și să aducem o stare de bine. Abordarea pozitivă este cea mai la îndemână. Trebuie să vedem în orice întâmplare negativă un obstacol din care învățăm ceva. Cam asta încerc să îi învăț și pe copiii mei.11. Care a fost cel mai greu sau derutant moment în creșterea copiilor de până acum?
Nu m-am simțit deloc derutat și nici că mi-a fost foarte greu. Nu am prea avut probleme de sănătate, au fost chestii normale, cum ar fi un icter. Nu am avut vreun ghinion aparte.12. Care sunt activitățile preferate ale Catincăi?
Catincăi îi place foarte mult să asculte muzică și să cânte. Este înnebunită după muzică.13. Ce activități vă place să faceți în familie? Obișnuiți să dansați?
Da, bineînțeles. Da, cu Catinca dansez destul de des. Avem seara niște ritualuri, câteva jocuri inventate de noi și uneori mai punem și muzică și dansăm.14. Dansul ocupă un loc important în viața voastră. V-ar plăcea ca fiicele voastre să vă calce pe urme?
Mi-ar plăcea să facă ce le place lor. Bineînțeles că nu o să spun nu niciodată, dar din ce simt acum Catinca pare mai atrasă de muzică, deși îi place să danseze. În momentul acesta vrea să fie cântăreață.
15. Îți dorești să fii cel mai bun prieten al copiilor? Sau ai o atitudine autoritară față de ei? La ce capitol din educația copiilor ești mai exigent?
Cred că dialogul este cel mai important și că sunt momente și momente. Trebuie să stabilești uneori niște reguli, nu cu o autoritate greșit înțeleasă, nu cu duritate. Aceste reguli se stabilesc în familie și totul se explică. Cred că este vorba despre a motiva copiii mai degrabă decât a emite judecăți de valoare fără să încerci să îi ghidezi, să le oferi motivația intrinsecă de a atinge un anumit obiectiv. Cred foarte mult în comunicarea cinstită și în principiile exprimate ferm, dar nu cu duritate prost înțeleasă.16. Ce spune Catinca când te vede la televizor? Ai luat-o cu tine pe platourile de filmare?
Catinca se bucură de fiecare moment, se bucură de spectacol. Se uită la emisiune, este încântată.