Roxana Ciuhulescu
Prezentatoare TV
Mamica de fetita
Varsta: 34 ani (23 noiembrie 1978)
Zodie: sagetator
Inaltime: 1,92 cm
Greutate: O doamna nu se intreaba niciodata ce varsta si ce greutate are
Stare civila: casatorita
|
|
1. Cum s-a schimbat viata ta de cand esti mamica?
Sentimentul de mama este cel mai frumos, copiii sunt darul lui Dumnezeu si ma bucur ca mi l-a dat. Recunosc ca m-am chinuit o perioada ca s-o am, am facut tratamente, sacrificii, nu a fost usor, dar intr-o zi s-a intamplat minunea. Cand am aflat ca sunt insarcinata era de ziua mamei mele de nastere, 22 iunie 2007. Nici nu stiam cum sa-i dau vestea, era un cadou inedit pentru ea, dar mai ales pentru sotul meu. Am asteptat cateva zile, am invitat-o la o cina sub pretextul ca trebuie sa sarbatorim faptul ca luasem examenul de zbor cu elicopterul. A crezut, totul a fost ca la carte, cina, sampanie, dar la un moment dat i-am zis ca mai am un cadou mic, era impachetat cu funda. L-a desfacut usor si inauntru era o jacheta mica de bebe. I s-au umplut ochii de lacrimi, a inceput sa topaie si sa strige, de tot restaurantul se uita la noi. Niste momente unice pe care eu le-am imortalizat pe o caseta. Cand Ana va implini 18 ani, o sa i le arat. Va fi o surpriza emotionanta si pentru fetita mea care tocmai isi va sarbatori majoratul. :)
2. De ce ti-ai dorit o nastere naturala? Cum a fost operatia de cezariana?
Mi-am dorit o nastere normala, pentru ca simteam ca pot sa nasc normal. Sarcina a fost foarte usoara, am facut sport tot timpul, n-am avut contractii, n-am avut probleme, nu mi-a fost rau, nimic, totul a decurs perfect. Am o constructie fizica (si nu numai) zdravana :), sunt dezvoltata foarte bine, deci nu vedeam niciun motiv pentru care sa nu nasc normal. Nu mi-era frica, medicul a zis ca-i ok, toata sarcina am invatat exercitii de nastere de la Vania Limban, deci eram pregatita. Insa in ultima luna de sarcina bebelusa nu s-a intors, iar o nastere pelviana ar fi fost riscanta, asa ca de comun acord cu medicul am trecut la planul doi, adica la cezariana. Operatia a fost usoara, fara probleme, nu m-am plans de nimic, totul a fost ok. Am nascut pe 14 februarie 2008, de ziua indragostitilor, asa ca Ana a ajuns in bratele tatalui ei purtand cu ea o felicitare si o funda la manuta cu inimioare. Era cel mai frumos cadou pe care putea sa-l primeasca sotul meu de la mine.
|
3. Ai alaptat? Cat timp?
Am alaptat 3 luni, atat am avut lapte. Apoi sanul s-a transformat in biberon, asta era. Am suferit si eu, dar mai ales micuta mea. Mi se rupea sufletul ca nu mai aveam, am baut ceaiuri, am mancat bine, ca poate-poate mai reusesc sa produc ceva, insa gata, atat se putea. Alaptarea ramane unul dintre cele mai frumoase capitole din viata mea.
4. La cat timp dupa nastere ai revenit la munca?
Asta este motivul pentru care (probabil) s-a oprit lactatia, la mai putin de 3 luni a trebuit sa ma intorc la lucru. In primele luni am lucrat putin, insa mai tarziu am intrat in program normal.
5. Cum ai reusit sa scapi de kg acumulate in sarcina? In cat timp ai revenit la greutatea initiala? Care este greutatea ta acum?
In sarcina m-am ingrasat 24 kg desi culmea, am facut sport aproape zi de zi. Simteam ca-mi crapa obrazul de rusine cand medicul (conf. dr. Nicolae Poiana) ma dojenea ca m-am ingrasat. Tin minte ca-mi facuse si dieta, sa mananc numai anumite lucruri, insa eu dadeam iama in tot ce pofteam, cand mancam nu-mi aduceam aminte de vorbele lui. :) Insa in cele 3 luni cat am alaptat, am dat jos toate kilogramele, n-am ramas cu nimic in plus. Apoi m-am apucat si de sport si totul a revenit la normal. Cu exceptia perioadei cat am fost insarcinata si am alaptat, am aceeasi greutate de la 18 ani. O doamna nu se intreaba niciodata ce varsta si ce greutate are. :)
6. Cum te mentii in forma?
Fac destul sport, am abonamente la doua dintre cele mai bune sali de sport din Bucuresti (World Class & Atlantis), insa recunosc ca am si un metabolism bun. Am inceput sa fac sport inca din frageda copilarie, aveam 4 ani cand m-a dat mama la gimnastica ritmica, iar din parinti sportivi de performanta, nu puteau iesi decat copii sportivi. Si fratele meu Felix a facut hochei, iar eu am facut handbal de performanta. |
|
7. Descrie-o in cateva cuvinte pe Ana Cleopatra.
Ana seamana fizic cu mine, insa la caracter si personalitate e leita tatal sau. Este o fetita incapatanata, foarte isteata, pretentioasa la mancare, cocheta, cu alura de balerina, foarte finuta si delicata. Isi alege cu grija hainutele, este ordonata, insa destul de rebela. Ma bucur ca adora baletul si merge cu drag si la inot. Are inclinatii catre pictura si poate cine stie, o sa-i placa si pianul.
8. Ti-ai dorit baietel sau fetita?
Intotdeauna m-am vazut mama de fetita si apoi de baietel. Stiam dinainte ca o sa am o fetita, cand am ramas insarcinata simteam ca in burtica mea am o fetita, insa sunt sigura ca o sa apara si un baietel in viata noastra. Mi-am dorit ca primul copil sa fie fetita si cand medicul a vazut-o la ecograf si mi-a confirmat ca-i fetita, am plans de fericire.
9. Cine i-a ales numele? Ce semnificatie are?
Amandoi ne-am dorit ca fetita noastra sa poarte un nume cu rezonanta istorica, un simbol, asa am ales Cleopatra. Ana a fost al doilea nume pe care i l-am dat dupa numele bunicii pe care am indragit-o foarte mult si pe care am pierdut-o.
Sarcina Roxanei Ciuhulescu
Kilograme acumulate in sarcina: 24
Revenirea la greutatea initiala: 3 luni
Nastere: cezariana
Maternitate: Euroclinic (privata)
Alaptare: 3 luni
|
|
10. Cu cine seamana?
Fizic seamana mai mult cu mine insa caracterul este al lui Mihai. Seamana cu Mihai inclusiv la gesturi, cum vorbeste sau chiar cum paseste, Ana este amprenta lui. In schimb ma bucur ca mosteneste calitatile mele sportive si sper sa-i ramana.
11. Cine i-a facut prima baita? Cine ii face acum baita?
Cand am adus-o acasa de la maternitate eram asa de speriata si imi era asa de frica, incat nu am fost in stare sa-i fac prima baita. Insa inca din timpul sarcinii am cunoscut-o pe Vania Limban, moasa la spitalul Elias (pe vremea aceea), cu ea am facut gimnastica pre-natala, dansa m-a invatat multe exercitii de nastere normala si tot dumneaei m-a invatat cum sa-mi imbaiez bebelusul, sa-i fac masaj, gimnastica sau tehnici de prim ajutor. Mi-a fost de mare ajutor acest om si cu siguranta o s-o am alaturi si cand o sa am si cel de-al doilea bebelus.
12. Cine te ajuta la ingrijirea bebelusului? Bona? Bunici?
In afara de mama nu mai avem alti bunici, insa pentru ca mama este inca tanara si activa, nu ne putem sprijini numai pe ajutorul ei, iar din acest motiv am ales o bona, o ardeleanca de care Ana s-a atasat foarte mult si pe care o iubeste aproape ca pe o bunica.
13. Cat timp petreci pe zi cu copilul tau?
Diminetile suntem impreuna pana la programul de gradinita, insa ne revedem dupa-masa, cand eu termin serviciul ea este deja acasa, se joaca. Cu exceptia perioadelor cand sunt plecata, in restul timpului suntem mereu impreuna.
14. Cum este o zi din viata voastra impreuna? Cum o petreceti? Cum va jucati? Ce-i place sa faca?
Toti copiii sunt atasati mai mult de un parinte decat de celalalt, iar eu sunt cea mai iubita de fetita noastra, asta si pentru ca eu stau mai mult cu ea, o dragalesc, ne jucam, ne plimbam, etc. Avem o gramada de activitati impreuna, de la a ne umple de faina in bucatarie sub pretextul ca facem gogosi si pana la a merge la frizer, toate activitatile sunt facute de parca avem aceeasi varsta. Stau mult de vorba cu ea, ii explic lucruri ca si unui om mare si de multe ori ma pun la mintea ei. Un copil are nevoie de iubire, nu de bani.
15. Am citit ca ai facut sporturi extreme cu fiica ta (parasailing). Ti-a fost teama? Cum a fost aceasta experienta pentru voi doua? Ce alte sporturi ati mai practicat impreuna?
Nu am facut sporturi extreme cu ea, am plimbat-o o singura data cu parasailingul si asta numai dupa ce am fost asigurata ca nu se poate intampla nimic care s-o puna in pericol. In rest, inotam impreuna, mergem la schi, in week-end facem gimnastica acasa, mergem cu bicicleta sau cu rolele.
16. Ce faci cand ti-e foarte dor de ea?
Cand sunt plecata vorbesc cu ea la telefon, insa cel mai greu imi este atunci cand incepe sa planga de dorul meu, mi se rupe sufletul. Ce-i drept, rar am fost plecata mai mult timp, iar atunci incerc sa-mi umplu golul din suflet privind sutele de poze sau filme cu ea din telefon.
17. Cum o alinti?
S-o fac sa rada ii spun “gainusa”. Tatal meu imi spunea seara, la culcare “la culcus gaina ca ti-e gushulica plina”. Probabil ca mi-a ramas asta cu gainusa. ;)
Ana Cleopatra Christiana,
fetita Roxanei Ciuhulescu
Varsta: 4 ani si 11 luni
Data nasterii: 14 februarie 2008
Greutate la nastere: 3,450 Kg
Inaltime la nastere: 52 cm
Nota: 10 |
|
18. Ce sfaturi de ingrijire ai primit?
Am primit multe sfaturi atat de la bunicile ei cat si de la Vania Limban, moasa ei. Am invatat cate ceva de la fiecare si iata ca Ana a crescut foarte frumos, insa mereu primesc cu bucurie sfaturi. Cel mai tare ma certau bunicile si imi reprosau ca prea dadacesc copilul si ca o sa fie rasfatat, dar iata ca lucrurile nu stau chiar asa. Cel mai greu mi-a fost cand am constatat ca nu mai pot s-o tin pe Ana in brate, pentru ca a crescut si sincer, mi-e dor de perioada cand era bebelus.
19. A avut colici? Daca da, cum le-ai rezolvat?
Ca toti copiii, nici Ana n-a fost ocolita de colici, dar slava Domnului, perioada a fost scurta, doar vreo 2-3 luni. Cu diferite siropuri sau tehnici din batrani, am reusit sa mai lungim noptile si sa uitam de durerile de burtica.
20. Cum a fost eruptia dintisorilor? Cum ai trecut peste aceasta etapa?
Ori am uitat perioada asta, ori a fost foarte scurta. Din cate imi aduc aminte, o singura data a facut febra din cauza dintilor, insa au fost cateva nopti pe care impreuna, le-am facut albe. Ce sa facem, cu totii trecem prin perioada asta, nu ne-am nascut niciunul cu dinti.
21. Cum a fost diversificarea? Cine-i gateste? Care-i mancarea preferata? Ce nu-i place?
Ana este un copil destul de mofturos la mancare, seamana cu mine si din acest punct de vedere. Cu diversificarea a fost destul de simplu, din prima a acceptat sau nu anumite produse, insa ca si mine, Ana uraste morcovul, deci noi mereu ascultam povestea iepurasului care n-a avut ochelari. Pastele si pestele sunt mancarurile ei preferate, iar clatite si gogosi nu refuza niciodata :). Eu nu prea ma pricep sa gatesc si nici nu-mi place, insa daca sunt nevoita, gatesc, ce sa fac, dar cu siguranta nu voi ajunge niciodata la Masterchef. De mancare si curatenie se ocupa altcineva la noi in casa.
22. Cand a facut primii pasi? Ai fost alaturi de ea?
Cu o zi inainte de a implini 1 an, Ana a inceput nu sa mearga, ci sa alerge prin casa. Nu era greu de prevazut ce urma sa se intample, insa inevitabilul s-a produs. A luat o tranta si odata cu ea si-a spart buza. S-a speriat, a plans si n-a mai mers 4 luni, moment in care a inceput cu mult curaj sa faca primii pasi pe o plaja din Antalia. Asa a reusit sa scape si de trauma caderii.
23. Cat de des mergi la control la pediatru? Ai ales o clinica privata?
In ultimul an, am fost destul de rar pe la pediatru, pentru ca n-am mai avut motive, Ana este sanatoasa tun. Insa, daca da semne de raceala, primul doctor care o vede este cel din gradinita si atunci ma anunta imediat. Avem o doctorita pediatru foarte buna si care spre norocul nostru, sta si aproape de noi, insa apelam la ea doar daca n-avem alta solutie.
24. A avut probleme de sanatate? Cum ai trecut peste ele?
Cu exceptia racelilor, Ana este un copil sanatos si ii multumesc bunului Dumnezeu pentru asta.
25. Cum a fost botezul si petrecerea de mot?
Botezul a fost o petrecere mare la care ne-am invitat familia si prietenii, insa taierea de mot a fost un eveniment restrans doar pentru familie.
26. Cand ai vrea sa-l faci pe al doilea?
Ana ma intreaba aproape in fiecare zi de un fratior si ma rog sa apara cat mai repede, deci toti ni-l dorim mult. Mihai spune “orice, baiat sa fie”, insa eu zic doar sanatos sa fie.
27. Ce sfaturi ai pentru proaspetele mamici Qbebe?
Timpul trece atat de repede si le doresc sa-si petreaca cat mai mult timp cu copilul lor, sa-l tina cat de mult in brate pentru ca anii fug, ei se fac mari si fug de noi, isi vad de vietile lor. Un copil n-are nevoie de bani, yachturi si vile, insa este dependent de iubirea si atentia parintelui, asta-l va calauzi in viata. Puiul trebuie sa stea langa mama, cel putin cat este pui. |
|