13 septembrie, duminica dinaintea inceperii noului an scolar a fost destinata organizarii unui eveniment aparte, si anume Ziua florei bacteriene. S-a desfasurat la intrarea in parcul Herastru dinspre Arcul de Triumf, iar vremea s-a dovedit una extrem de agreabila. Am decis sa participam (eu alaturi de cel mic) tocmai datorita faptului ca avem o experienta indelungata cu produse de acest gen si eram interesata sa aflu si lucruri in plus fata de cele cunoscute deja. Setea de informatie primeaza intotdeauna!
Cat timp am asistat la conferinta de presa asociata evenimentului care s-a desfasurat intr-un cort special amenajat si cu invitati deosebiti, respectiv doamna Paula Cirstoiu, brand manager Protectis, domnul Cristian Stanciu, country manager Ewopharma si domnul Bogdan Dragulanescu, manager medical Ewopharma, cel mic si-a facut de cap. Deoarece o sumedenie de activitati distractive au fost puse la dispozitia copiilor, programul nostru a inclus doua dintre acestea: cataratul pe un perete inalt de 6 m (escalada) si pictatul unei cani; se mai aflau pe lista organizatorilor si piese de teatru sau chiar lupte de sumo, acestea avand ca personaj principal microflora intestinala. Cele bifate de noi beneficiau de supraveghere din partea profesionistilor, respectiv a specialistilor in domeniu. Escalada, desigur, a reprezentat o incantare in primul rand datorita faptului ca era o premiera si apoi datorita faptului ca... e baiat. Cati baieti sunt oare capabili sa refuze cataratul in conditii de siguranta pe un perete extrem de abrupt? Intrebare e retorica, bineinteles. Pictura a reprezentat de fapt un fel de mazgalire a unei cani (exista si posibilitatea mazgalirii unui tricou) cu niste forme ciudate care se voiau a fi: bacteria, pastile si o inima (desenul nu a fost niciodata punctul nostru forte). Cana, in cazul in care va intrebati, troneaza acum la loc de cinste intre celelalte recipiente destinate servirii bauturilor.
Ce am aflat eu cat timp cel mic si-a facut de cap? Faptul ca produsele Protectis dispun de o serie de studii clinice indeaproape monitorizate care ii dovedesc eficacitatea, ca bacteria care constituie ingredientul lor de baza se regaseste si in laptele matern (desemnandu-le astfel drept naturale), ca probioticele administrate preveniv pot ajuta in procesul de instalare a alergiilor si, nu in ultimul rand, ca bacteria Lactobacillus reuteri nu are nevoie de prebiotice pentru a supravietui, cum se intampla in majoritatea suplimentelor alimentare similare. Acestea sunt doar aspectele deosebite din punctul meu de vedere, caci faptul ca probioticele sunt utile in combaterea simptomelor de constipatie si de diaree sunt informatii deja arhicunoscute (noi in plus le folosim iarna cel putin 10 zile pe luna pentru stimularea imunitatii-exista o legatura demonstrata stiintific intre mucoasa digestiva si imunitate).
Concluzia? Ne-a placut tare mult evenimentul, mai ales ca am primit si o mascota extrem de simpatica, nou partener de somn, dar si cateva produse Protectis. De altfel, toti participantii la Ziua florei bacteriene au plecat acasa cu suveniruri constand in produsele personalizate chiar la fata locului (foto-magneti, tricouri, cani si mascote).