5 metode să scapi de stres în vacanță

5 metode să scapi de stres în vacanță

Bianca Geica - Redactor Senior

Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi. Oricât de mult am încerca să fugim de el, cumva reușește să ne prindă din urmă, uneori chiar și în concediu. Părinții știu, cu siguranță, despre ce vorbim! Nu e ușor să pleci în vacanță cu copiii fără să te gândești că, dintr-o clipă în alta, se va întâmpla ceva - fie cei mici vor face o toxiinfecție alimentară sau o insolație de toată frumusețea, fie se vor plictisi teribil și vor deveni apatici și așa mai departe.

5 metode să scapi de stres în vacanță

Nu lăsa stresul să-ți umbrească vacanța! Venim în ajutorul tău cu câteva trucuri prin care să ții stresul departe, în perioada de concediu și-așa scurtă. 

Iată, așadar, câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru un concediu relaxant:

1. Alege un hotel cu toate serviciile incluse!

Asigură-te că ai rezervate și stabilite toate detaliile legate de drum și, mai ales, de cazare. Alege cu atenție locul în care urmează să va petreceți zilele de vacanță! Te sfătuim să optezi pentru un hotel sau resort cu servicii all-inclusive, care pe lângă cazare și alte facilități, asigură și cele 3 mese principale ale zilei, astfel încât să nu te mai stresezi unde, cum și în ce fel mâncați. Există foarte multe cazări cu oferte pentru familii, care pun la dispoziție și meniuri pentru copii!

Pe lângă mâncare, ar fi de preferat ca hotelul sau resortul în care va cazați să aibă și locuri de joacă pentru copii sau să organizeze activități și programe artistice pentru aceștia. Astfel, vei avea garanția că prichindeii tăi nu se vor plictisi nicio clipă.

2. Nu programa chiar fiecare activitate!

Scopul vacanței este acela de a te relaxa și de a te deconecta de la orice sursă de stres, așa nu te sfătuim să programezi pe zile și ore fiecare activitate. Nu transforma concediul într-un maraton al obiectivelor turistice! Cei mici se plictisesc repede, obosesc, își pierd răbdarea și devin irascibili, astfel că sunt șanse să nu puteți vizita tot ce ți-ai dori să vizitați, ceea ce te va stresa cumplit.

Nu uita, vacanța cu copiii înseamnă flexibilitate! Bifați, dacă se poate, câteva puncte de atracție importante, dacă nu, bucură-te pur și simplu de frumusețea locului în care va aflați.

3. Nu te mai stresa din cauza lucrurilor mărunte, pe care nu le poți controla

Plouă deși prognoza meteo arăta că cerul va fi senin pe toată durata concediului? Locul în care va petreceți vacanța e mai aglomerat decât ai crezut? Nu ați găsit locuri la piscină într-o anumită zi? Ați ajuns prea târziu la plajă și nu ați putut ocupă sezlongurile de lângă apă? Acesta sunt lucruri mărunte, pe care nu le poți controla și din cauza cărora nu merită să te stresezi, mai ales în vacanță. Acceptă situațiile care nu țin de tine și găsește maniere constructive de a le gestiona.

4. Stabiliți câteva reguli de siguranță

Mulți părinți își fac griji cu privire la siguranță copiilor lor atunci când pleacă în vacanță și se tem că aceștia s-ar putea pierde sau că ar putea păți ceva. Stresul se amplifică în special atunci când mergem cu cei mici într-o țară străină, unde aceștia nu cunosc limba vorbită în locul respectiv și nu pot cere ajutor în cazul în care se află în pericol.

Stabiliți câteva reguli pentru plimbările în locurile noi și aglomerate, luați puncte de reper ușor de reținut și stabiliți un punct de întâlnire către care să mergeți în cazul în care va separați. Arată-i copilului tău cum arată o persoană de încredere căreia îi poate cere ajutor (un bodyguard, un polițist). Dacă călătoriți într-o țară în care nu vorbiți limba, luați o carte de vizită din recepția hotelului, care să aibă adresa și numărul de telefon în limba locală.

De asemenea, copilul trebuie să își știe numele complet, numele părinților, un număr de urgență, precum și numărul de telefon al unuia dintre părinți. Eventual pune în buzunarul pantalonilor săi un bilet pe care sunt notate toate aceste informații! Pentru copiii foarte mici există și brățări de identificare, cu numărul de telefon al unuia dintre părinți, în cazul în care aceștia se pierd.

5. Nu uita de trusa medicală!

Fă loc în bagajul familiei și pentru o trusă medicală, care să conțină medicamente pentru scăderea febrei, pentru tratamentul diareei, antiinflamatoare, medicamente antivomitive, precum și pansamente și soluție cu dezinfectant. Bineînțeles, dacă micuțul tău urmează un tratament fie pentru o boală cronică, fie pentru un episod acut al unei afecțiuni, include în trusa medicală și medicamentele prescrise de medic.

Strecoară în trusa medicală și un produs care să te ajute să faci față mai ușor situațiilor stresante cu care te-ai putea confrunta în vacanță! OMNI-BIOTIC® Stress Repair este un simbiotic care are rolul de a restabili bariera intestinală și de a gestiona inflamațiile cronice în intestin după situații stresante. 

Cercetările arată că stresul intensifică inflamația intestinală și duce astfel la reducerea semnificativă a bacteriilor intestinale benefice. În plus, această inflamație dăunează mucoasei intestinale sensibile, care devine permeabilă la toxine și agenți patogeni și astfel hormonii importanți, cum ar fi serotonină și melatonina, sunt epuizate. Nu este de mirare atunci că starea de spirit și calitatea somnului suferă sub stres și suntem adesea „puternic legați” de nevoia de odihnă după perioade de stres.

OMNI-BIOTIC® Stress Repair oferă „hrana nervoasă” potrivită pentru momentele de stres! Conține nouă tulpini bacteriene testate științific, care, conform studiilor, ajută la îmbunătățirea funcției de barieră a intestinului și produc substanțe antiinflamatoare care ajută la controlul inflamației din intestine.

OMNI-BIOTIC® Stress Repair este potrivit pentru persoanele supuse stresului prelungit și poate fi luat pentru sindromul de burn-out, pentru depresie sau insomnie induse de stres!

Acum nu îți mai rămâne decât să te bucuri de o vacanță relaxantă și distractivă, alături familie! 

Surse foto: istockphoto.com, omni-biotic.ro

Articolul urmator
Am ratat nașterea nepoatei pentru că nu am vrut să-mi închei vacanța mai devreme și fiica mea este foarte supărată
Am ratat nașterea nepoatei pentru că nu am vrut să-mi închei vacanța mai devreme și fiica mea este foarte supărată

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar
    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar

    Elevii și profesorii din România au, între 20 și 24 februarie 2023 așa-numita vacanță „mobilă” de o săptămână. Parcurge articolul pentru mai multe...

    Stres oxidativ: ce este și cum îți afectează sănătatea
    Stres oxidativ: ce este și cum îți afectează sănătatea

    Stresul este de mai multe tipuri și, din păcate, te îmbolnăvește și te îmbătrânește mai mult decât crezi. În ceea ce privește stresul oxidativ, acesta...

    Cum scapi de coșmaruri: tehnici de încercat
    Cum scapi de coșmaruri: tehnici de încercat

    Coșmarurile, adesea privite ca intruziuni tulburătoare sau chiar nedorite în somnul nostru, au o semnificație mult mai profundă decât ne-am putea imagina. Deși ne pot trezi...

    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali
    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali

    Laura Cosoi este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate vedete din România. A devenit cunoscută publicului în urmă cu mai bine de 20 de ani, odată cu rolul...

    Hotărâre de Guvern: încă o mini-vacanță pentru copii! Când va fi aceasta
    Hotărâre de Guvern: încă o mini-vacanță pentru copii! Când va fi aceasta

    Guvernul Ciucă a decis la începutul acestui an ca ziua de 2 decembrie 2022 să fie liberă pentru pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice.

    Copiii nu mai au vacanță de Paște în anul școlar 2023-2024. Când vor beneficia de zilele libere
    Copiii nu mai au vacanță de Paște în anul școlar 2023-2024. Când vor beneficia de zilele libere

    La finalul lunii ianuarie, Ministerul Educației a lansat dezbaterea publică referitor la structura anului școlar 2023-2024. Se menține structura pe module, vacanța din perioada...

    O familie de români a avut parte de o vacanță de coșmar în Grecia. Li s-au furat banii, documentele și mașina
    O familie de români a avut parte de o vacanță de coșmar în Grecia. Li s-au furat banii, documentele și mașina

    Vacanța mult visată s-a transformat peste noapte în coșmarul oricărui turist. O familie de români cazată în Grecia a rămas fără documente, acte și mașină după...

    Educația financiară pentru adolescenți - 5 metode prin care să-i înveți despre importanța banilor
    Educația financiară pentru adolescenți - 5 metode prin care să-i înveți despre importanța banilor

    Educația financiară este crucială pentru a duce o viață echilibrată și lipsită de griji, cel puțin în ceea ce privește finanțele. Cu cât învățăm mai repede...

    © 2025 Qbebe