Cadouri de Crăciun de la copii pentru bunici

Cadouri de Crăciun de la copii pentru bunici

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Ultima lună de toamnă este momentul propice pentru a vă face deja planuri legate de cadourile pe care le-ați putea oferi bunicilor de Crăciun. Dacă vreți să le oferiți cadouri inedite, care să poarte inclusiv amprenta copiilor, inspirați-vă din sugestiile propuse în articolul de mai jos. Cu siguranță că oricare dintre ele ar putea fi pe placul bunicilor!

Șervet de bucătărie cu brad de Crăciun, pictat manual

Un șervet de bucătărie nu este niciodată de prisos, iar dacă mai este și pictat manual de către copil cu desene pe tema sărbătorilor de iarnă, atunci poate fi un cadou numai bun pentru bunici.
Pentru a confecționa un asemenea șervet va trebui să aveți la îndemână:
• șervet de bucătărie din comerț, care să fie confecționat dintr-un material nu prea plin
• vopsea acrilică
• vopsea specială pentru materialele textile (aceasta va trebui amestecată cu cea acrilică, în proporție de 2 la 1)
• un burete (pe post de pensulă)
• vată

Prima dată va trebui să protejezi suprafața de lucru cu o mușama sau cu niște ziare mai vechi.
După aceea va urma partea cea mai distractivă pentru copilul tău și pentru tine: va trebui să pictați prosoapele folosindu-vă de urmele lăsate de mânuțele acestuia. Așa că micuțul va sta pe un scaun, în timp ce tu vei lua buretele, îl vei înmuia în vopsea (cea rezultată prin amestecul celei acrilice cu cea specială pentru textile) verde și vei acoperi pălmuțele cu vopseaua.
Vei poziționa mânuțele copilului pe șervet și îl vei ajuta să le apese bine, astfel încât vopseaua să se imprime cât mai uniform.
Urmează să schițați și un trunchi al bradului, cu vopsea maro, tot cu ajutorul buretelui. Lăsați la uscat.
După ce se va usca și „bradul", veți schița, tot cu ajutorul buretelui, niște globuri, cu vopsea roșie și galbenă. Dacă vreți, puteți face în vârful „bradului" și o steluță.
Pentru ca desenele să se fixeze mai bine și să reziste când sunt spălate, încinge fierul de călcat și presează-le ușor, cam 30 de secunde.
Nu în ultimul rând, pentru a conferi un aer mai festiv șervetului vostru, puteți să-l legați cu un șiret în alb și roșu.

Citește și: 10 moduri de a picta fara pensule

Suporturi pentru cești/pahare

În zilele reci de iarnă, bunicii adoră să bea ceva cald. Iată de ce va fi o idee inspirată să confecționezi, alături de copilul tău, niște suporturi pentru cești/pahare, dar care ar putea fi oricând folosite și ca obiect de decor.
Va fi foarte ușor și deloc costisitor să obții asemenea suporturi. Veți avea nevoie doar de:
• mai multe seturi de ciucurei pom-pom, cât mai colorate, din lână (să aibă diametrul cam de 1 cm)
• discuri de plută
• un lipici de foarte bună calitate, transparent
• un băț de frigărui, din lemn
Începe prin a lua bățul de frigărui (nu-ți lăsa copilul să-l manipuleze!) și pune în centrul unui disc de plută niște lipici. Fixează acolo primul pom-pom.
Continuă prin a lipi din ce în ce mai mulți pom-pom, în cercuri concentrice, alternând culorile, până umpleți întreaga suprafața a discului de plută. Lasă-l și pe copil să lucreze, întrucât îl vei stimula să-și îmbunătățească motricitatea fină.
Nu uitați ca, pentru ultimul șir de pom-pom, de la marginea discurilor, aceștia să fie aplicați puțin în afara cercului.
Repetați procedeul în funcție de câte suporturi vreți să obțineți. Lăsați totul să se usuce bine.

„Perniță" pentru alinarea durerilor provocate de reumatism

Nu de puține ori i-ai auzit pe bunici spunând că, pe măsură ce frigul de-afară se întețește, au dureri reumatice mai frecvente.
Le puteți veni în ajutor mai ușor decât credeați, oferindu-le drept cadou de Crăciun niște „pernițe" pentru alinarea durerilor, ce pot fi încălzite la microunde.
Nu va fi nicio problemă să le realizați chiar la voi acasă, cu ajutorul următoarelor materiale:
• 2 elastice de prins părul (din material textil)
• 2 șosete (una simplă și una dintr-un material mai pufos, cât mai largă)
• o foarfecă
• orez
• un coif din carton
• opțional: ulei esențial
Veți lucra după cum urmează:
• Vei tăia vârful coifului pentru a obține un fel de pâlnie. Aceasta va fi bine fixată pentru a turna prin ea orez în șoseta din material obișnuit. Va trebui ca șoseta să fie cât mai bine umplută. Dacă vrei, poți adăuga la orez și câteva picături de uleiuri esențiale, precum cel de lavandă.
• Vei face un nod la capătul șosetei pline cu orez, astfel încât orezul să rămână acolo. Pentru a o securiza și mai mult, vei prinde la nod și cele 2 elastice de păr.
• Excesul de șosetă de la nod va fi tăiat.
• Șoseta umplută cu orez va fi introdusă în șoseta din material pufos.
Produsul obținut va putea fi încălzit la microunde pentru 5 minute înainte să fie aplicat pe locurile dureroase.
Atenție! Pentru ca orezul să nu se deshidrateze complet, este bine ca în cuptor să fie introdusă și o cană cu apă, menită să confere puțină umezeală.

Memorator

Pentru ca bunicii să-și amintească ușor ce au de făcut, oferiți-le în dar un fel de memorator, ce poate sta în orice loc din casă.
Mai mult, acesta poate fi realizat de voi foarte ușor.
Nu veți avea nevoie decât de un mic platou, dreptunghiular, (de pvc sau din materialul unei farfurii obișnuite) de un marker și de o bucată de Velcro (este un material ce constă într-o combinație de nylon și pâslă și permite închiderea „cu arici").
Aveți grijă să alege un platou într-o culoare deschisă (preferabil alb), astfel încât să se vadă bine ceea ce va fi scris pe el. În spatele lui veți adăuga bucata de Velcro, de care veți prinde un marker, pe care bunicii să-l poată folosi pentru a-și nota pe memorator ceea ce vor dori.

Batistă cu un desen de Crăciun, realizat handmade

O asemenea batistă va fi mai ales pe placul unui bunic, dornic să-și simtă mereu nepoții în preajmă.
Dacă vei avea la îndemână o batistă albă, dintr-un material mai fin, lasă-ți copilul să deseneze pe ea ce-și dorește. Preferabil este să deseneze cu ajutorul creioanelor cerate.
Pentru o mai bună fixare a desenului pe material, încearcă să presezi ușor, cu fierul de călcat, timp de câteva secunde, zona în care se află desenul.
Puteți să personalizați și mai mult batista dacă veți adăuga un bilețel cu numele copilului și cu un eventual mesaj din partea acestuia.

Calendar meșterit de către copil

Un calendar este mereu un cadou inspirat pentru apropierea sfârșitului de an, iar dacă va cuprinde și o creație a copilului, plăcerea va fi și mai mare pt.bunici.
În vederea confecționării sale, veți avea nevoie de:
• o bucată de carton colorat
• 2 coli de hârtie
• acuarele
• creioane cerate/creioane colorate obișnuite
• un capsator
• panglică
• mici calendare printate
• lipici

Inițial va trebui să lipiți mini-calendarele printate pe o coală de hîrtie. Lasă-l pe copil să deseneze ce vrea printre calendare.
Pe una dintre colile de hârtie îi vei spune să picteze ce-și dorește. Puneți la uscat.
Pe coala de carton vei face două găuri, în care vei prinde panglica de care se va prinde calendarul mare.
Tot pe coala de carton vei lipi și desenul copilului.
De bucata de carton cu desenul vei lipi coala pe care se află lipite micile calendare și primele desene ale copilului.


Citește și: 5 idei de calendare de realizat impreuna cu copilul tau

Mănuși de bucătărie cu amprente de pălmuțe

Bunicile vor fi foarte încântate să se folosească de niște mănuși de bucătărie pe care să vadă mereu amprentele pălmuțelor nepoților.
Va fi foarte ușor să le realizați la voi acasă dacă veți avea o pereche de mănuși de bucătărie simple și vopsea acrilică.
Cum veți proceda:
• Pune vopsea acrilică într-o farfuriuță de plastic și cufundă pălmuța copilului în ea. Ai grijă ca aceasta să se acopere cât mai uniform cu vopsea
• Pe o bucată de hârtie veți face o probă: pune-l pe copil să-și apese mânuța vopsită pe hârtie pentru a vedea ce iese.
• Abia după ce vă iese bine puteți să „imprimați" pălmuța pe mănușile de bucătărie.
• Dacă doriți, puteți să adăugați pe mănuși numele copilului/copiilor sau anul ce urmează.

Cană om de zăpadă

Va fi o încântare pentru dragii bunici să-și savureze ceaiul sau cafeaua în niște cănuțe simpatice, realizate chiar de către copii și nepoți.
Pentru a pregăti cănuțele, veți lucra astfel:
• Faceți rost de niște căni albe. Asigură-te că sunt perfect curate.
• Folosindu-vă de markere permanente, pe una dintre fețele cănuței trasați cu negru doi ochișori și niște punctulețe, pe post de guriță. Nu uitați de nasul portocaliu!
Pentru a vă asigura că markerul va rămâne bine fixat pe cană și că nu se va lua deloc la spălat, poți să intoduci această cană în cuptorul încins, cam pentru 20 de minute (cuptorul va fi încins la 350 de grade).
O vei lăsa să se răcească perfect și gata!

Voi ce cadouri le veți oferi bunicilor în acest an, dragi copii?

Surse:
www.funhappyhome.com;www.letkidscreate.blogspot.ro;www.marthastewart.com;www.thehouseofsmiths.com;www.shabbynest.blogspot.ro;
www.unsophisticook.com


Surse poze:
www.facebook.com;www.instagram.com;www.youtube.com

Articolul urmator
Abia aștept ca ai mei copii să plece de acasă, ca să mă pot bucura din nou de Crăciun
Abia aștept ca ai mei copii să plece de acasă, ca să mă pot bucura din nou de Crăciun

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    De ce NU le cumpăr copiilor mei cadouri de Crăciun
    De ce NU le cumpăr copiilor mei cadouri de Crăciun

    Copiii dintr-o familie înstărită nu primesc de Crăciun cadouri de ultimă generație, ci excursii cu familia la parcuri tematice și la gradini zoologice. Mama ne dezvăluie care...

    I-am cumpărat fetiței mele de patru ani trei căruțuri de cumpărături pline cu cadouri de Crăciun și acum oamenii mă judecă
    I-am cumpărat fetiței mele de patru ani trei căruțuri de cumpărături pline cu cadouri de Crăciun și acum oamenii mă judecă

    Casey, o mămică singură din Queensland, Australia, a cumpărat pentru fetița ei de 4 ani multe cadouri de Crăciun. Atât de multe, că a umplut trei cărucioare de cumpărături....

    Ce cadouri urăsc profesorii să primească de Crăciun
    Ce cadouri urăsc profesorii să primească de Crăciun

    De Crăciun, copiii din colectivitate de obicei strâng bani pentru a cumpăra un cadou frumos cadrelor didactice. Ce se întâmplă când profesoara sau...

    Te-ai întrebat vreodată de ce facem cadouri de Crăciun? Îți spunem noi
    Te-ai întrebat vreodată de ce facem cadouri de Crăciun? Îți spunem noi

    Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul sărbătorilor de iarnă este să primim cadouri de Crăciun. De asemenea, alegerea, împachetarea și dăruirea acestora sunt...

    El este cel mai longeviv Moș Crăciun! De peste 60 de ani aduce cadouri copiilor
    El este cel mai longeviv Moș Crăciun! De peste 60 de ani aduce cadouri copiilor

    Cel mai longeviv Moș Crăciun al Marii Britanii are 78 de ani și continuă să aducă magia sărbătorilor la sute de copii, după ce a îmbrăcat pentru prima dată celebrul costum...

    Unii părinți nu așteaptă Crăciunul. O mamă cu 6 copii nu va avea cadouri de pus sub brad
    Unii părinți nu așteaptă Crăciunul. O mamă cu 6 copii nu va avea cadouri de pus sub brad

    O mamă singură cu șase copii își spune of-ul pe internet! De Crăciun, copiii ei vor crede că Moșul i-a ocolit, deși au fost cuminți și ordonați pentru că mama, greu...

    Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”
    Ela Crăciun a decis să aibă grijă de doi copii la distanță. „O să le plătim școala și o să ne asigurăm că nu o vor abandona”

    Ela Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite prezentatoare TV de la noi. Deși a absolvit Facultatea de Comerț și Turism și a făcut un master în „Dreptul...

    Copilul meu de 12 ani încă crede în Moș Crăciun. Să-i spun adevărul?
    Copilul meu de 12 ani încă crede în Moș Crăciun. Să-i spun adevărul?

    O mamă de peste hotare mărturisește că al său fiu de 12 ani încă mai crede în Moș Crăciun. Sau cel puțin…ea nu i-a spus niciodată adevărul, însă...

    © 2025 Qbebe