Molly obișnuia să-i lase pe cei 5 copii ai săi câte o oră pe zi în fața ecranelor, până a observat că cei mici erau din ce în ce mai țâfnoși cu privire la „ora de stingere”.
Pentru că trebuia mereu să ducă lupte de convingere cu aceștia, a decis că trebuie să-i pună la un „regim” mai drastic: fără ecrane, complet.
„Într-o zi, mă întorceam acasă de la cumpărături. Unul din copiii mei m-a întâmpinat la ușă cu rugămintea de a se juca pe telefonul meu. Aceea a fost picătura care a umplut paharul și care m-a dus către această decizie drastică”, povestește mămica.
Înainte de a le da vestea copiilor, i-a cerut sfatul și soțului.
„Am discutat și am convenit amândoi că e timpul pentru o schimbare în casă. Seara, la cină, le-am spus copiilor că vom face cu toții o pauză de la ecrane. Bineînțeles că la început nici nu au vrut să audă și au protestat, dar până la urmă s-au conformat. Ce altceva puteau să facă?”, a mai spus femeia.
A doua zi, cei mici nici nu au mai cerut telefonul, pentru că și-au dat seama că nu mai au nicio șansă. Se pare că a fost o decizie care le-a priit extrem de mult, pentru că, după cum povestește Molly în continuare, „au devenit mai ascultători, mai creativi și mai fericiți. Se jucau împreună mai mult și nu mai erau așa țâfnoși”.
Copiii au început să citească mai mult, iar mama lor a profitat de această „dietă” pentru a îi încuraja să-și descopere talentele. Au pictat, au cântat la pian și au făcut mai multe activități plăcute, pe care nu le-ar fi făcut dacă ar fi avut telefonul în mână,
Inițial, planul era pentru câteva săptămâni, însă atunci când părinții au văzut că merge atât de bine, l-au mai extins cu câteva luni. În schimb, copiii au voie în fața ecranelor o oră pe săptămână, „iar asta funcționează pentru toată lumea”.
Mămica încurajează toți părinții să procedeze ca ea, dacă simt că cei mici sunt „înghițiți” de tehnologie. E o oportunitate bună de a face și părinții o pauză de la ecrane.
Copilul tău cât timp petrece în fața ecranelor?
Surse foto: istockphoto
Surse articol: cafemom.com