A venit și timpul pentru vacanță. Chiar dacă aceasta nu a fost planificată în amănunt, cu luni înainte, așa cum erați obișnuiți, nu înseamnă că nu va fi o călătorie reușită. Desigur, trebuie luată în considerare și sensibilitatea copiilor în timpul deplasărilor, care poate influența apariția dezechilibrelor intestinale. Nu este un secret pentru nimeni faptul că sunt șanse mai mari ca cei mici să se îmbolnăvească în vacanță, lucru ce strică dispoziția întregii familii. Dar totuși, de ce se întâmplă asta? Simplu! Pentru că:
- În vacanță nu mai ești în control absolut asupra spațiului și lucrurilor noi cu care cel mic intră în contact
- Se modifică obiceiurile alimentare când apare curiozitatea de a încerca feluri noi de mâncare
- Nu mai există o hidratare corectă
- Există pericolul să consumați alimente care nu sunt depozitate, sau spălate corect
- Igiena necorespunzătoare a mâinilor
Toți acești factori influențează apariția bolilor infecțioase de sezon, cum ar fi enterocolitele. Acestea sunt mai des întâlnite la copii, din cauza faptului că sistemul lor imunitar încă insuficient dezvoltat, este afectat la contactul cu virusurile și bacteriile noi, sau cu alimentele sau suprafețele contaminate. Sunt probleme comune și nu prezintă motiv de îngrijorare dacă sunt luate toate măsurile necesare.
Simptomele enterocolitei
Enterocolita, sau gastroenterocolita, este o afecțiune des întâlnită la copii și prezintă un risc ridicat pentru bebeluși, din cauza deshidratării. Poate fi virală (provocată de prezența unui virus – adenovirus, rotavirus) și bacteriană, cunoscută drept toxiinfecția alimentară. Principalele semne de enterocolită sunt:
- Diaree
- Dureri abdominale
- Febră
- Vărsături
- Crampe
Este foarte important să ceri sfatul medicului imediat ce sesizezi apariția primelor simptome de enterocolită. Nu este o problemă gravă, dar poate deveni periculoasă dacă este ignorată. Astfel, în vacanță sau acasă, dacă observi că cel mic are scaune moi și repetatete trebuie să discuți urgent cu medicul.
Cel mai bun ajutor pentru călătoriile în familie
Venim și cu vești bune! Vacanța nu este un eșec total chiar dacă mezinul familiei are diaree. Iei toate măsurile necesare și vă puteți bucura în continuare de timpul petrecut în familie. După instalarea dezechilibrilui florei intestinale este importantă restabilirea lui în cel mai scurt timp posibil. Astfel, intră în scenă OMNI BIOTIC® 10. Acesta a devenit cel mai bun ajutor al părinților în timpul călătoriilor cu cei mici, având efecte benefice asupra florei intestinale sensibilizate.
OMNI BIOTIC® 10 este recomandat pentru:
- Enterocolitele virale și bacteriene
- Infecțiile cu Helicobacter Pylori
- Infecțiile cu E Coli
- Corectarea dezechilibrelor intestinale
- Reglarea tranzitului intestinal pentru persoane cu diaree sau constipație
- Diareea apărută în urma unui tratament cu antibiotice
De asemenea, OMNI BIOTIC® 10 conține peste 5 miliarde de bacterii active benefice și 10 tulpini bacteriene probiotice, ceea ce-l fac și un excelent probiotic. Ajută la obținerea ph-ului optim intestinal, reduce răspândirea agenților patogeni și ajută la îmbunătățirea absorbției nutrienților necesari pentru recuperarea organismului.