Ce sunt cerealele speciale pentru bebelusi?
Cerealele speciale reprezinta alimentul fortifiat cel mai des folosit in alimentatia sugarilor, in prezent fiind folosit in peste 80 de tari.
Acestea se gasesc sub forma de faina, care provine din cerealele special cultivate pentru hrana bebelusilor.
Cerealele speciale sunt cereale imbogatite cu micronutrienti, vitamine si minerale necesare dezvoltarii armonioase a copiilor cu varste intre 6 luni si 3 ani.
Care este rolul cerealelor fortifiate?
Cerealele fortifiate au mai multe roluri:
- Asigura un continut si o densitate mare de vitamine si minerale intr-un volum foarte mic;
- Sunt imbogatite cu fier, ajutand la prevenirea anemiei feriprive si conducand la o dezvoltare cognitiva normala;
- Contin Zinc- unul dintre cei mai importanti imunomodulatori in ceea ce priveste imunitatea;
- Sunt o sursa de energie de lunga durata, care se elibereaza lent, pe parcursul intregii zile.
Cum si de cand ii pot da cereale copilului meu?
Incepand cu varsta de 6 luni, laptele de mama nu mai este suficient pentru o dezvoltare corecta a unui sugar. De aceea este necesara diversificarea.
Stim cu totii ca la inceputul diversificarii copiii accepta cu dificultate alimentele noi, de aceea este foarte important ca fiecare lingurita pe care acesta o primeste de hrana solida sa aiba densitatea suficienta in micronutrienti.
Cerealele, care sunt un aliment extrem de versatil, se pot prepara cu apa sau cu lapte, putem obtine densitati diferite, le putem amesteca cu fructe sau cu iaurt, sau sa le folosim chiar si in combinatie cu piureurile.
De ce sunt speciale aceste cereale?
Cerealele fortifiate pentru sugari si copii de varsta mica au un continut ridicat de vitamine si minerale, ceea ce le face un aliment cu adevarat nutritiv.
Acestea au fost gandite special pentru copii, provenind din culturi speciale, destinate sugarilor. Respecta toate normele europene si fac parte din nutritia bazata pe stiinta, trecand prin peste 100 de teste de calitate.
Cerealele fortifiate sunt un produs care si-a dovedit utilitatea si siguranta de-a lungul timpului.
In Uniunea Europeana este strict interzisa folosirea colorantilor si conservantilor in hrana destinata sugarilor, lucru care se aplica si in cazul cerealelor.
Draga mamica, nu uita: cand ai nelamuriri, #intreabaspecialistul!